پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
برر سي امكان جدايش آهن از كانسنگ آنومالي 2 معدن ساغند به روش جداسازي مغناطيسي
در تحقيق حاضر امكان جدايش حداكثري آهن از كانسنگ آنومالي شماره 2 معدن ساغند مورد بررسي قرار گرفته است. اورانيوم به عنوان ماده معدني ارزشمند در منطقه ساغند حاوي مقادير فراوان آهن ميباشد. بنابراين براي استفاده از ماده ارزشمند آهن و برگشت آن به مدار فرآوري ضرورت دارد كه همراهي و وابستگي عناصر منجمله آهن مورد بررسي قرار گيرد در ابتدا آناليز كمي و كيفي شامل مطالعات كاني شناسي، مقاطع نازك و آناليز شميايي بر روي نمونه هاي سنگآهن منطقه جهت بررسي پرعيارسازي و جداسازي سنگ آهن از اورانيوم به عنوان كانسار هدف مورد مطالعه قرار گرفت. در اين تحقيق هدف توليد كنسانتره اي با بالاترين بازيابي آهن است. نمونه خوراك با ميزان مگنتيت 42/25 درصد ابتدا مورد مطالعه كاني شناسي قرارگرفت تا نحوه درگيري كاني هاي مختلف شناسايي گردد و با استفاده از پارامترهايي موثر فرآيند جدايش مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد كه در شرايط بهينه و ابعاد ريزتر از 105 ميكرون با روش مغناطيسي تر و با اعمال يك مرحله شستشوي مغناطيسي درصد بازيابي نهائي مگنتيت در محصول مغناطيس تا 89/82 درصد افزايش مي يابد.
برر سي تأثير عناصر سرب و روي در عمليات فلوتاسيون كاني پيريت در كانسنگ هاي مس پورفيري مجتمع مس سرچشمه
در كانسنگ هاي مس پورفيري ، پيريت فراوان ترين كاني گانگ سولفيدي است و مشكل سازترين كاني در فلوتاسيون مس مي باشد. اگرچه در عمليات فلوتاسيون جهت بازداشت پيريت مقدار زيادي آهك اضافه مي كنند. ميزان زيادي پيريت به ويژه در مرحله رافر و اسكاونجر به كنسانتره منتقل مي گردد. مطالعات نشان مي دهد كه يون هاي سرب و روي موجود در كانسنگ هاي سولفيدي باعث فعال سازي پيريت مي شود. پيشروي معدن مس سرچشمه به زون هايپوژن و در نتيجه افزايش پيريت و كاهش نسبي كالكوسيت به كالكوپيريت منجر به كاهش عيار مس در كنسانتره نهايي اختلال در كاركرد پمپ ها و افزايش نسبي گاز SO2 شده است. هدف از اين تحقيق بررسي تاثير همزمان ميزان سرب و روي موجود در كانسنگ بر روي شناورسازي گيريت مي باشد. به اين منظور عمليات نمونه گيري از هفت جبهه كار معدن صورت گرفت سپس عمليات خردايش و فلوتاسيون بر روي نمونه ها طبق استاندارد پايلوت مجتمع انجام شد. موازنه جرم داده هاي به دست امده با استفاده از نرم افزار موازن جرم صورت گرفت. نتايج نشان داد كه افزايش روي و كاهش همزمان سرب كاهش بازيابي پيريت را به دنبال داشت و نيز افزايش سرب و كاهش همرمان روي بازيابي پيريت را افزايش داد.
برر سي تاثير پارامترهاي كلكتور و PH در فلوتاسيون كانسنگ فسفاته رسوبي با گانگ كربناته
در اين مقاله به بررسي كانسنگ فسفاته رسوبي كربناته به عنوان يكي از مهمترين كاني هاي صنعتي ذخاير فسفات در جهان و اثير پارامترهاي موثر در فلوتاسيون اين نمونه پرداخته شده است. روش فلوتاسيون به عنوان يكي از روش هاي متداول جهت توليد كنسانتره پرعيار فسفات با درصد بالاي P2O5 مي باشد كه اين محصول به دست آمده داراي P2O5 مي باشد كه اين محصول به دست آمده داراي اهميت بسيار زيادي در توليد كودهاي فسفاه مورد استفاده در صنايع كشاورزي است. در اين روش عوامل متعددي بر نتيجه نهايي موثر مي باشد كه مي توان به مواردي از جمله روش انتخابي فلوناسيون (مستقيم يا معكوس) نوع مواد شيميايي مورد مصرف از جمله نوع كلكتور، بازداشت كننده ، كفساز و ... زمان آماده سازي پالپ، درصد جامد پالپ ، PH (به عنوان كميت لگاريتمي بيان كننده ميزان اسيدي يا بازي بودن محيط ( و... اشاره كرد كه هر يك به نوبه خود تاثير بسزايي در فلوتاسيون دارد. در نتيجه به دليل پارامترهاي متعدد ذكر شده و تعداد زياد آزمايش ها جهت كاهش تعداد ازمايش ها ، كاهش هزينه و بهينه سازي موارد فوق، از طراحي آزمايش ها و نرم افزار DX7 بهره گرفته شد. در اين تحقيق فراوري كانسنگ فسفاته رسوبي كربناته با تغيير دادن پنج كلكتور فسفات از جمله پاماك 4، پاماك 200، اسيد اولئيك، OMC A و OMC B و همچنين كنترل پارامتر PH در سه محدوده اسيدي ، خنثي و قليايي انجام شد كه در نهايت بهترين نتيجه بر اساس انجام آزمايش ها با استفاده از طراحي آزمايش و به كمك نرم افزار DX7 مربوط به استفاده از كلكتور OMC A در محدوده PH خنثي به دست آمد.
بررسي آلودگي فلزات سنگين در رسوبات رودخانه اي معدن سونگون
به منظور بررسي آلودگي فلزات سنگين در رسوبات رودخانه اي معدن مس سونگون و زرقان تعداد 8 نمونه رسوب از رسوبات سطحي (0 تا 5 سانتي متر) كف رودخانه پخير و ارغنه چاي و 3 نمونه باطله از دامپ باطله برداشت شد. براي بدست اوردن غلظت فلزات Cu, Zn و Mn در نمونه هاي رسوب، عصاره آنها توسط اسيد كلريدريك 0/1 نرمال استخراج شد و براي نمونه هاي باطله از هضم به روش Agua Regia استفاده شد. سپس غلظت ها با استفاده از دستگاه طيف سنج جذب اتمي بدست امد. ضريب آلودگي، ضريب بار آلودگي و درجه آلودگي محتسبه شد و مشخص گرديد كه Cu در اكثر نمونه ها به جز نمونه هاي باطله موجب آلودگي است و با توجه به CF و PLI نمونه برداشت شده از انتهاي دره پخير آلوده ترين نمونه مي باشد. مقادير ضرايب محاسبه شده براي Zn نشان دادند كه بيشترين آلودگي Zn نيز مربوط به همين نمونه مي باشد. اما در مورد Mn بيشترين آلودگي مربوط به نمونه هاي باطله بود كه نشان دهنده تاثير باطله ها بر افزايش غلظت در رسوبات پايين دست رودخانه است. همچنين با مقايسه نمودارهاي غلظت فلزات در رسوب و آب ايستگاه هاي نزديك به باطله هاي معدن داراي بيشترين غلظت Cu بوده و رابطه مستقيمي بين غلظت در آب و در رسوب مشاهده گرديد.
برر سي رفتار تك محوري سنگ با استفاده از داده هاي انتشار آكوستيك
دانستن رفتار سنگ تحت تنش در آزمايشگاه براي طراحي سازه در و بر روي سنگ كمك موثري مينمايد. منحني رفتار سنگ را در حالت كلي به مرحله بسته شدن ترك، مرحله تغيير شكل الاستيك و شروع تغيير شكل پلاستيك(آغاز ترك ناپدار) تقسيم نمود. براي مشخص شدن هر يك از اين مراحل از منحني تنش محوري- كرنش محوري/كرنش حجمي استفاده ميشود. تشخيص دقيق اين مراحل با استفاده از روش ذكر شده مشكل و همراه با خطا ميباشد. از انتشار آوائي(آكوستيك) ميتوان براي تشخيص اين مراحل كمك گرفت. تغيير شكلها در حين بارگذاري منجر به انتشار سيگنالهاي آكوستيكي ميشود كه با تجزيه و تحليل اين رويدادها مي توان رفتار سنگ در طول بارگذاري را بهتر تشخيص داد آزمايش تك محوري به همراه ثبت انتشار آكوستيك بر روي نمونه هاي سنگ مختلف انجام شد. از نمودار تجمعي داده هاي انتشار آكوستيك و از داده هاي هيت تجمعي و كانت تجمعي نسبت به زمان براي تشخيص مراحل فوق استفاده شد. نتايج بدست آمده از اين تحقيق نشان داد كه به راحتي ميتوان با استفاده از روش انتشار آكوستيك مراحل مختلف رفتار سنگ را تشخيص داد. براي تعيين مراحل مختلف رفتار سنگ بهتر است از هر دو نمودار داده هاي كانت و هيت استفاده شود. در هر دو نمودار تغييرات در نرخ داده ها معلوم ميباشد. با اين حال تشخيص تغييرات با استفاده از داده هاي هيت دقيق تر و واضحتر ميباشد.
كلمات كليدي:
انتشار آكوستيك، رفتار تك محوري سنگ، منحني تنش-كرنش
بررسي آلودگي ناشي از كارخانه زغال شويي البرزشرقي به كمك مدل سازي برداشت هاي 4 بعدي داد ه هاي ژئوالكتريك
در مطالعه حاضر به بررسي آلودگي زيست محيطي ناشي از فعاليت كارخانه زغال شويي البرز شرقيي با به كار گيري روش هاي ژئوالكتريكي پرداخته شده است. براي اين منظور ابتدا پس از انجام مشاهدات و بازديدهاي صحرايي و نيز بررسي سوابق و مطالعات قبلي انجام شده در منطقه ، دمپ باطله مناسب انتخاب گرديد. به منظور شناسايي زون آلوده در منطقه اي محدود به دمپ باطله و سدهاي فلوتاسيون ، بررسي هاي ژئوالكتريك بر روي شبكه مستطيلي با آرايه دو قطبي- دو قطبي با فاصله الكترودي 10 متر به صورت سه بعدي انجام شدند. نتايج نشان دهنده وجود زون هاي آلوده با مقاومت ويژه كم در محدوده مورد بررسي بوده است. از آنجايي كه بررسي گسترش آلودگي تنها با استفاده از تكرار برداشت ها در يك فاصله زماني مشخص امكان پذير است از اين رو تمامي برداشت ها با فاصله زماني 6 ماه و به روش بررسي در طول زمان (Time-Lapse) تكرار شدند. نتايج به دست آمده حاكي از راه يابي و انتقال زون هاي آلوده به ژرفاهاي بيشتر بر اثر ريزش نزولات جوي است.
بررسی امواج رایلی حاصل شده از امواج حجمی منتشر شده در محیط متخلخل غیراشباع و معادلات حاکم بر این امواج
زمين قطعأ یک محيط نامحدود نمي باشد ولي به منظور بررسي مسائل مهندسي زلزله در نزدیکي سطح، زمين غالبأ با یک جسم نيمه بينهایت با سطح آزاد، ایدهآل سازی مي شود. شرایط مرزی متناظر با سطح آزاد اجازه مي دهد تا جواب های اضاف های برای معادلات حركت بدست آید. این جواب ها موج هایي را معرفي مي كنند كه حركت آنها در محدوده كم عمقي نزدیک سطح آزاد متمركز مي باشد (یعني امواج سطحي). از آنجایي كه مهندسي زلزله به اثر امواج زلزله بر سازه ها مي پردازد، كه در نزدیکي و یا روی سطح زمين قرار دارند و بدليل اینکه این امواج كندتر از امواج حجمي با فاصله مستهلک مي گردند، امواج سطحي بسيار مهم مي باشند. مسائل انتشار موج در محيط متخلخل اشباع نخستين بار توسط بيو در اواسط قرن بيستم مورد بحث قرارگرفت. بعد از آن فرمول های تئوری محيط متخلخل اشباع كه بوسيله چند سيال اشباع شده بود، با تحقيقات بيشتری بدست آمدند. گسترش تئوری انتشار امواج در خاک های غيراشباع، كه از یک جسم جامد متخلخل كه فضاهای خالي آن بوسيله آب و هوا به عنوان سيال های اشباع كننده پر شده است، اساس حل بيشتر مسائل پيچيده انتشار امواج در خاکهای غيراشباع قرارگرفته است. در اثر برخورد یک موجفشاری مورب با فصل مشترک محيط متخلخل غيراشباع و محيط تک فاز، درنيمه فضای غيراشباع سه موج فشاری و یک موج برشي با قطبيت( SV ) منتقل ميشود از آنجایي كه امواج رایلي كه نخستين بار توسط Rayleigh در سال 0881 مورد بررسي قرار گرفتن حاصل امواج فشاریوبرشي هنگام رسيدن به سطوح ناپيوستگي ميباشند در نتيجه متناظر با سه موج فشاری منتقل شده در نيمه فضای غير اشباع، سه موج رایلي( 1R ، 2Rو 3R ) در سطح آزاد بوجود ميآید. هدف از این تحقيق به دست آوردن امواج رایلي منتشر شده در سطح آزاد ومعادلات حاكم بر این امواج باتوجه به امواج حجمي (فشاری و برشي) منتشر شده در محيط متخلخل غير اشباع كه بوجود آورنده امواج سطحي در سطوح ناپيوستگي اند مي باشد.
کلمات کلیدی:
محیط متخلخل غیراشباع، انتشار موج، امواج سطحی، موج رایلی
نویسندگان:
مجیدرضایی صفت (دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله، دانشگاه رازی کرمانشاه)
ایمان عشایری (استادیارگروه مهندسی عمران، دانشگاه رازی کرمانشاه)
مهنوش بیگلری (استادیارگروه مهندسی عمران، دانشگاه رازی کرمانشاه)
شبيهسازي شروع ترك هيدروليكي از نوك شكستگيهاي طبيعي توسط نرمافزار FRANC2D
براي مطالعه تأثير درزه هاي از پيش موجود روي الگوي رشد ترك هيدروليکي، حفره دایرهاي تحت فشار داخلي به همراه آرایش هاي مختلفي ازدرزه هاي پيراموني توسط كد المان محدود FRANC2D شبيه سازي شد. با ثابت بودن زاویه داري پل سنگ، اثر تغيير طول درزه و زاویه داري درزه در طول پل سنگ ثابت بر الگوي پيشروي ترك هيدروليکي بررسي گردید. مدل ها تحت فشار هيدروليکي ثابت 01 % فشار شکست، قرارگرفتند. نتایج شبيه سازي نشان دادند كه در بعضي از آرایش هاي خاص، ترك از نوك درزه رشد كرده و به طرف دیواره چاه پيشروي كرده و به دیواره متصل مي شود. با افزایش طول درزه و زاویه داري درزه، رشد ترك داخلي كاهش یافته درحاليکه رشد ترك خارجي متوقف مي شود.
کلمات کليدي:
پل سنگ، درزههاي از پيش موجود، ترك هيدروليکي
نویسندگان:
وهاب سرفرازي (بخش مهندسي معدن، دانشگاه صنعتي همدان، همدان، ايران)
عبدالهادي قزوينيان (گروه مکانيک سنگ، بخش مهندسي معدن، دانشگاه تربيت مدرس، تهران، ايران)
بررسی تغییرات میزان چسبندگی و زاویه اصطکاک داخلی خاکهای لسی در اثر افزودن سیمان و آهک
با توجه به اهميت پروژه های عمراني نظير سدها، كانال ها،ساختمان ها و... ساخته شده در محل وجود خاك های لسي ، لزوم تحقيق هرچه بيشتر بر روی پارامترهای تأثيرگذار نشست در این نوع از خاك ها مد نظر قرار گرفت. در این تحقيق با انجام آزمایشات دانه بندی، حدود اتربرگ، پروكتور، برش مستقيم و تحکيم به شناسایي و بررسي پارامترهای فيزیکي و مقاومتي خاک مورد نظر پرداخته و سپس اثر استفاده از افزودني های سيمان و آهک در تثبيت خاك های لسي مورد بررسي قرار گرفته است. با گذشت زمان تحت اثر افزودني ها، پتانسيل رمبندگي كاهش شدیدی پيدا كرده و با افزایش درصد سيمان و آهک ميزان وزن مخصوص خشک ماكزیمم كاهش و ميزان رطوبت بهينه افزایش یافته است. همچنين ميزان حد رواني و شاخص خميری كاهش و حد خميری افزایش مي یابد. نتایج آزمایش برش مستقيم حاكي از افزایش مقاومت برشي خاک به دليل افزایش پارامترهای چسبندگي و زاویه اصطکاک داخلي مي باشد.
کلمات کلیدي:
نشست، مقاومت برشی، تثبیت خاک
نویسندگان:
سید عرفان حسینی (دانشکده فنی و مهندسی، مرکز آق قلا، دانشگاه آزاد اسلامی، آق قلا)
محسن لشکربلوک (دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه گلستان، گرگان)
تحلیل پایداری دیواره نهایی شمالشرقی معدن روی و سرب انگوران با روش های تعادل حدی و المان مجزا
پایدارسازی شیروانیها یکی از مهمترین مسائل در فعالیتهای عمرانی و معدنی است که مستلزم توجه خاص است. ریزش یک دیواره از معدن در معادن روباز بزرگ میتواند باعث واردآمدن خسارتهای هنگفت مالی و حتی جانی شود. با بررسی پایداری شیروانیها قبل و در حین انجام عملیات معدنی، میتوان از وارد آمدن خسارات ناخواسته تا حد زیادی کاست. در این مقاله پایداری دیواره نهایی شمالی معدن سرب و روی انگوران که مستعد لغزش است مورد بررسی قرار میگیرد. با توجه به وجود ناپیوستگیهای متعدد در محل از روشهای تعادل حدی و المان مجزا برای تحلیل عددی استفاده شدهاست. نتایج حاصل از این دو روش انطباق خوبی باهم دارند. فاکتور ایمنی بدست آمده از هر دو روش در و بیشترین آن مربوط به روش مهندسی ارتش 2 / حالت خشک بیشتر از دو است که در این میان روش فلنیوس، کمترین فاکتور ایمنی ( 818) بین مقادیر حداقل و حداکثر روش تعادل حدی قرار دارد. از آنجا که / 3/045 ) است. فاکتور ایمنی بدست آمده به روش المان مجزا ( 015 ) 1 قرار دارد، دیواره در حالت خشک پایدار است. در حالت دوم - /3 1/ حداقل مقادیر قابل قبول در مسائل مربوط به شیروانیها در محدوده 0 یعنی وارد کردن آب به مدل، جابجایی افقی دیواره به طور قابل چشمگیری افزایش یافته و حتی میتواند باعث ناپایداری و ریزش مقطعی برخیاز پله ها شود. بنابراین دیواره نهایی شمالشرقی با زاویه شیب طراحی شده و با سطح آب زیرزمینی موجود، تا حدودی مستعد ریزش است کهبایستی توجه خاص به نقش آب های زیرزمینی در پایداری دیواره داشت.
کلمات کلیدی:
تحلیل پایداری، معدن روی و سرب انگوران، روش المان مجزا، تعادل حدی.
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.