پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
دانلود جدیدترین نسخه فول بدون محدودیت زمانی و ماژولی و بدون نیاز به قفل سخت افزاری(همراه با آموزش نصب فارسی) - قابلیت استفاده همزمان برای چندین کاربر بر روی سیستم های مختلف
در نوشته حاضر که توسط مهندس رامین اسماعیلی تهیه و تنظیم گردیده است مراحل کامل تونل سازی سپری (TBM) از مطالعات اولیه و ژئوتکنیکی گرفته تا حفر کامل و نگهداری دائمی آن در غالب توالی ساخت و تدارکات مورد نیاز همراه با تصاویر هر مرحله تشریح گردیده است. در زیر فهرست مطالب آورده شده در این مقاله 76 صفحه ای عنوان گردیده است. برای مشاهده متن کامل و دانلود این مقاله به ادامه مطلب بروید.
1-جمع آوری اطلاعات.. 5
1-1-اطلاعات اولیه. 5
1-2-اکتشاف مسیر تونلها 5
1-3-گمانه و تونل پیشاهنگ... 7
2-طراحی هندسی تونل.. 10
3-تامین تجهیزات خارجی.. 11
3-1-تجهیزات حفاری.. 11
3-1-1-طراحی و انتخاب ماشین حفاری مکانیزه (TBM) 11
3-1-2-حمل دستگاه حفاری.. 13
3-1-3-مونتاژ دستگاه. 13
3-1-3-1-مونتاژ. 13
3-1-3-2-نصب مکانیکال. 19
3-1-3-2-SHIELDS-1. 19
3-1-3-2-MAIN DRIVE-2. 23
3-1-3-2-TAIL SKIN-3. 25
3-1-3-2-CUTTER HEAD-4. 27
3-1-3-2-GANTRY-5. 30
3-1-3-2-PUSH FRAME-6. 32
3-1-3-3-نصب هیدرولیک... 34
3-1-3-4-نصب الکتریکال. 34
3-1-3-4-1-نصب برق. 34
3-1-3-4-2-کابل کشی.. 35
3-1-3-4-3-راه اندازی فشار قوی.. 35
3-1-3-4-4-راه اندازی PLC و اطاق کنترل. 36
3-1-3-4-5-نصب سیستم تلفن اضطراری و سیستم اطفاء حریق.. 36
دید کلی هدف یک تجزیه شیمیایی، فراهم آوردن اطلاعاتی درباره ترکیب نمونهای از یک ماده است. در بعضی موارد اطلاعات کیفی در مورد حضور یا عدم حضور یک یا چند جزء در نمونه کافی است. در مواردی دیگر، اطلاعات کمی مورد نظر است. بدون در نظر گرفتن هدف نهایی، اطلاعات مورد نیاز در انتها، توسط اندازه گیری یکی از خواص فیزیکی بدست میآیند که این خاصیت بطور مشخص به جزء یا اجزاء سازنده مورد نظر مربوط است.
زمینههای تاریخی تجریه کیفی به ابتکار «پروفسور رونالد بلچر» که به نارساییهای متعدد سیستمهای تجزیه کیفی معدنی موجود پی برده و تصمیم به اصلاح این سیستمها از طریق تحقیقات تجربی و به بحث گذاشتن موضوع در یک گروه از آنالیستهای باتجربه گرفته بود، موسسه maqa (موسسه تجزیه کیفی میدلندز) تاسیس شد. هدفهای موسسه عبارت بود از تهیه طرحهایی برای توصیه در:
بررسی سیستماتیک کاتیونهای معمولی مبتنی بر روشهای کلاسیک جا افتاده.
روشي که توسط آن ، محلولي با غلظت مشخص به محلولي ديگر اضافه ميشود تا واکنش شيميايي بين دو ماده حل شده کامل گردد، تيتراسيون ناميده ميشود. تيتر کردن از روشهاي تجزيه حجمي است. در تجزيه حجمي ابتدا جسم را حل کرده و حجم معيني از محلول آن را با محلول ديگري که غلظت آن مشخص است که همان محلول استاندارد ناميده ميشود، ميسنجند. در تيتراسيون محلول استاندارد بهطور آهسته از يک بورت به محلول حاوي حجم مشخص يا وزن مشخص از ماده حل شده اضافه ميشود. افزايش محلول استاندارد ، آنقدر ادامه مييابد تا مقدار آن از نظر اکي والان برابر مقدار جسم حل شده شود. نقطه اکيوالان نقطه اي است که در آن ، مقدار محلول استاندارد افزوده شده از نظر شيميايي برابر با مقدار حجم مورد نظر در محلول مجهول است. اين نقطه را نقطه پايان عمل از نظر تئوري يا نقطه هم ارزي نيز ميگويند.
روش فلورسانس پرتو x (XRF) يا طيف سنجي پرتو x يکي از روشهاي آناليز عنصري است که امروزه از آن به طور وسيعي در صنعت و مراکز پژوهشي استفاده مي شود. اين روش به ويژه به خاطر سرعت زياد در شناسايي عنصري براي برخي از صنايع ضروري است. در اين روش پرتو x به نمونه مجهول تابيده و در اثر برانگيختگي اتمها باعث پديد آمدن پرتو x ثانويه مي شود سپس با تعيين طول موج يا انرژي پرتو ايکس ثانويه عنصر يا عنصرهاي مورد نظر را مي توان شناسايي کرد.
اساس کار: پرتو خروجي از لوله پديد آورنده پرتوx به نمونه مي تابد و در اثر بمباران، الکترونهاي موجود در مدار داخلي اتم خارج شده و جايگزيني اين الکترونها از مدارهاي بالايي، سبب پديد آمدن پرتو x يا همان پرتو مشخصه خواهد شد. شکل اجزاي اين دستگاه در شکل 1 نشان داده شده است. پرتو x خروجي از نمونه که در حقيقت پرتو مشخصه عنصرهاي موجود در نمونه است پس از عبور از جمع کننده به سوي يک بلور هدايت مي شود.
اشعه ايكس در سال 1895 توسط رنتگن Roentgen فيزيكدان آلماني كشف شد و بدليل ناشناخته بودن طبيعت اشعه در آن زمان، اشعه ايكس ناميده شد. گاهي اوقات اين اشعه را بنام يابنده آن نيز بيان ميكنند. برخلاف نور معمولي اين اشعه نامرئي است ولي مانند نور معمولي مسير حركت آن مستقيم و بر فيلم عكاسي نيز اثر ميگذارد. نفوذ اشعه ايكس در داخل مواد برخلاف نور طبيعي بسيار زياد بوده و بسادگي از بدن انسان، تخته، فلزات و بقيه مواد كدر عبور ميكند.
كمي بعد از كشف اين اشعه از آن جهت مطالعه ساختمان داخل مواد كدر استفاده شد. براي اينكار با قراردادن فيلم عكاسي در يك طرف جسم و تابش اشعه از سوي ديگر، تصويري حاصل ميشود كه ناشي از عبور كمتر اشعه از قسمتهاي متراكم با مقايسه با عبور بيشتر اشعه از قسمتهاي با تراكم كمتر جسم است. ناگفته نماند كه ميزان عبور اشعه ايكس از مواد مختلف نيز متفاوت است. لذا با اين روش (راديوگرافي) محلهاي شكستگي در استخوان و يا ترك در فلزات، ناخالصها در مواد و محل آنها درجسم را ميتوان مطالعه نمود.
در کانی شناسی نوری و مینرالو گرافی توسط دکتر محمدی و دکتر فیضی مقاطع کانی ها را در زیر میکروسکوپ و با دو نور طبیعی و پلاریزه می بینیم اشنایی با شکل کانی ها و ویژگی های انها در مقطع مشاهده شده به اشنایی با کانی مورد نظر کمک بیشتری به ما می کند.
در کانی شناسی نوری و مینرالوگرافی با مفاهیم زیر سر و کار داریم :
◄ انواع كاني ها : + كاني اپك :
اگر در حالت نور ppl كاني ما به صورت تيره باشد آن كاني كاني اپك نام دارد . و جون نور از كاني اپك عبور نمي كند بايد براي ديدن ان كاني ها از ميكروسكوپ هاي انعكاسي استفاده كرد .
+ كاني هاي شفاف: 1ـ يك محوري: كاني هاي متبلور در سيستم هاي هگزاگونال ،تري گونال و تترا گونال 2ـ دومحوري: كاني هاي متبلور در سيستم هاي اروترومبيك، مونوكلينيك و تري كلينيك
◄ عوامل موثر در شكل كاني ها : ● تركيب شيميايي ● شرايط تبلور
در کانی شناسی نوری دکتر محمدی و مینرالوگرافی دکتر فیضی با مقطع نازک و دنیای عجیب و رنگارنگ کانه ها و کانیها در مقطع نازک و زیر میکروسکوپ پلاریزان اشنا می شویم در پایان ترم هم هدف شناسایی این مقاطع نازک است:
کاني هايي که در نور عادي خاکستري رنگ هستند : کوارتز- ارتوز -پيروکسن - سانيدين -پلاژيو کلاز
مشخصات فلدسپات در مقاطع نازک سه گروه از فلدسپات ها عبارتند از :
درس مبانی کانه ارایی از دورس مهمی است که توسط اقایان دکتر ابریشمی فر و مهندس اب خشک تدریس می شود این درس شامل ۲ واحد نظری و ۱ واحد عملی است
کانه آرایی مجموعه عملیاتی است که بر روی ماده معدنی ، پس از استخراج انجام میشود تا آن ماده را قابل مصرف کند. هر ماده معدنی که بطور اقتصادی قابل بهره برداری باشد کانه (ore) نامیده میشود. هر کانه متشکل از تعدادی کانی است که حداقل یکی از آنها کانی با ارزش موجود در ماده معدنی است و در حقیقت ماده معدنی برای دستیابی به آن کانی استخراج میشود، سایر کانیهای متشکله ماده معدنی را گانگ مینامند.
تاریخچه کانه آرایی نخستین دوره زندگی بشر ، عصر حجر نام گرفته است. بشر اولیه برای ساخت آلات و ابزار مورد نیاز خود به موازات گیاهان از رنگ استفاده میکرد که آثار زیادی از آن در حفاریهای باستان شناسی بدست آمده است. برای ساخت این ادوات سنگی ، شناخت خواص آنها برای بشر اولیه ضروری بوده است. بنابراین یکی از اولین علومی که بشر سعی در فراگیری آن کرد، سنگ شناسی و کانی شناسی بود. در کنار این دانش انسان نیازمند فنونی برای جدا کردن سنگ یا کانی مورد نظر از سایر کانیها بود. بنابراین میتوان گفت که انسان از عصر حجر در پی دستیابی به روشهای حتیالمقدور ساده برای کانه آرایی بوده است. شواهد زیادی از کانه آرایی و ذوب مواد معدنی از دوران پیش از تاریخ موجود است.
هدف از کانه آرایی هدف از عملیات کانه آرایی در بیشتر موارد جدا کردن کانی یا کانیهای با ارزش از گانگ است. کانه استخراج شده ، از شروع عملیات کانه آرایی ، بار اولیه نامیده میشود. پس از مجموعه عملیات کانه آرایی ، محصولی به نام محصول آراسته تولید میشود که مشخصات فی آن توسط مصرف کننده مشخص شده است. این مشخصات شامل عیار ، دانه بندی ، نوع و مقدار سایر کانیهای همراه ، میزان رطوبت و غیره است.
باقیمانده بار اولیه ، باطله نام دارد که باید برای انبار کردن آن محلی مناسبی را در حوالی کارخانه کانه آرایی پیش بینی کرد. با کاهش تدریجی ذخایر معدنی پرعیار ، اکتشاف و بهره برداری از کانسارهای بزرگ با کانیهای مخلوط ضروت پیدا میکند. به موازات آن ، کانه آرایی نیز دارای اهمیت بیشتری میشود که برای جوابگویی به نیازهای صنعتی ، باید به گسترش زمینههای تحقیقاتی پیشرفتهتری دست یافت.
طراحی کارخانه کانه آرایی
برای طراحی یک کارخانه کانه آرایی ، لازم است ابتدا کانه مورد نظر در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گیرد. درجه اطمینان به نتایج حاصل از این مطالعات ، بستگی به دقت نمونه برداری دارد. در عملیات مقدماتی اکتشافی ، با توجه به محدودیت در نمونه قابل دسترسی ، تهیه نمونه نماینده امکان پذیر نیست، لیکن این مطالعات به منظور بررسی قابلیتی آرایش سنگ معدنی ضروری است و در حقیقت عملیات اکتشافات تفضیلی در صورت مثبت بودن نتایج حاصل از این مرحله انجام میشود.
با ادامه عملیات اکتشافی ، نمونههای تهیه شده از ترانشهها ، تونلها یا چاههای اکتشافی و مغزههای حفاری قابل اعتمادتر میشوند و بر مبنای نتایج حاصل از مطالعات آزمایشگاهی بر روی نمونهها میتوان شمای عملیات مقدماتی کارخانه را تهیه کرد. پس از خاتمه مطالعات آزمایشگاهی در بیشتر حالات ، لازم است آزمایشهایی بر روی نمونههایی با حجم بیشتر و بطور پیوسته در کارخانه نیمه صنعتی انجام شود و بر مبنای نتایج حاصل از این بخش شمای عملیات نهایی کارخانه تهیه میشود. با توجه به اینکه نتایج حاصل از عملیات کانه آرایی در مراحل آزمایشگاهی و نیمه صنعتی بستگی به نمونه برداشت شده دارد. لذا دقت در انتخاب روش مناسب نمونه برداری و اجرای صحیح آن اهمیت زیادی در طرای کارخانه دارد.
فلوتاسيون يک روش فيزيکي شيميايي مکانيکي است وفرايند فلوتاسيون شامل آماده سازي کانيها با مواد شيميايي است. دراين آماده سازي سطح ذرات يک کاني مشخص، آبران ميشود. اين ذرات به حبابهاي هوا در سطح گل-آب (مخلوط آب وذرات کاني) چسبيده وتوسط آنها به سطح گل-آب حمل مي شوند. درسطح گلاب لايه اي از کف غني از ذرات کاني تشکيل ميشود. اين لايه کف از روي سطح گلاب جمع آوري ميشود،درحاليکه ذرات کاني يا کانيهاي ديگر در داخل گلاب باقي مي مانند. (در تصفيه اب هم اهميت دارد).
ازلحاظ نظري، اين روش را مي توان براي جدايش کاني هاي هر کانسنگي در شرايط خاص بکار برد. ذرات کاني بايد به اندازه کافي کوچک باشند تا بتوانند توسط حبابهاب هوا حمل شوند ونيز کانيهاي مختلف بايد ازهم جداشده باشند. (توجه:ذرات کوچکتر از ده ويا بيست ميکرون نرمه اند). کارايي روش فلوتاسيون براي ذرات نرمه بسيار محدود است. شرط لازم براي فرايند فلوتاسيون،اتصال ذرات کاني به حبابهاي هوا است به نحوي که بتوانند همراه با حبابهاب هوا به سطح گلاب،جايي که بتوان آنها را جدا وجمع آوري نمود،انتقال يابند.
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.