پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
بررسي رفتار شيب شمال غربي پيت معدن انگوران و تعيين پارامترهاي مكانيك سنگي مصالح تشكيل دهندهي شيب ، وزن توده ي لغزشي و مساحت سطح لغزش
در صنعت معدنكاري روباز مواردي ممكن است پيش آيد كه حيات يك معدن به ميزان قابل توجهي تحت تأثير شرايط ناپايداري شيب هاي پيت قرار گيرد . يكي از اين موارد، معدن سرب و روي انگوران است كه با ذخيره اي بالغ بر 12 ميليون تن جزء معادن بزرگ فلزي كشور محسوب مي شود . در اوايل سال 1384 ، شيب شمال غربي پيت معدن مزبور با ارتفاع حدود 250 متر از كف پيت در اثر تركيب عوارض نامساعد فني و محيطي دچار ناپايداري شد . طي عمليات رفتار سنجي شيب مشخص شد كه ناپايداري جدي بوده و شيب مورد نظر در حال لغزش به درون پيت معدن است . بروز چنين ناپايداريي، پيش از اجراي اقدامات مقتضي در نهايت به لغزش شيب به درون معدن منتهي شد و علاوه بر مسائل ايمني كه به همراه داشت ضربه ي شديدي بر اقتصاد معدن وارد آورد . در اين مقاله ضمن ارائه ي نتايج حاصل از عمليات رفتار سنجي توده ي لغزشي، پارامترهاي مكانيك سنگي مصالح تشكيل دهنده ي شيب تعيين شده و وزن توده ي لغزشي و مساحت سطح لغزش به كمك تكنيك تحليل برگشتي و با استفاده از تحليل تعادل حدي در فضاي سه بعدي برآورد شدند.
كلمات كليدي:
معدن سرب و روي انگوران، روش تحليل برگشتي، نرم افزار CLARA
سومين كنفرانس مكانيك سنگ ايران-1386
نويسندگان:
مهدي روشن قلب - كارشناس ارشد استخراج معدن
كوروش شهريار - دانشيار و عضو هيئت علمي دانشكده ي مهندسي معدن؛ دانشگاه صنعتي امير كب
پرويز معارف وند - استاديار و عضو هيئت علمي دانشكده فني و مهندسي، دانشگاه زنجان
تعيين فشار سينه كار درحفاري تونلها با EPBS با استفاده از روشعددي مطالعه موردي: متروي خط 7 تهران
امروزه با پيشرفت تكنولوژي حفاري تونلها عمدتا بصورت تمام مقطع و با استفاده از دستگاه هاي حفاري مكانيزه TBM انجام مي شود با توجه به اين موضوع كه حفاري تونلهاي شهري عمدتا با مشكل وجود آب مواجه مي باشد ماشينهاي حفاري با سپرتعادلي EPBS به عنوان راه حل اين مشكل مورد استفاده قرار ميگيرند يكي از پارامترهاي مهم درحفاري يا دستگاه هاي تمام مقطع مكانيزه EPB فشار سينه كار مي باشد تعيين مقدار اين فشار جهت جلوگيري از تخريب سينه كار و نشست زمين از يكسو و ممانعت از بالازدگي زمين از سوي ديگر بسيار مهم مي باشد بطور كلي روشهاي تعيين فشار سينه كار به سه دسته تجربي تحليلي و عددي تقسيم مي شوند كه با توجه به دقت پارامترهاي ومثر در فشار و همچنين فاز طراحي از اين روشها در تخمين فشار سينه كار استفاده مي شود از اين ميان روش عددي از دو ديدگاه تاييد مقادير حاصله از روشهاي تحليلي و تعيين فشار سينه كار در موارد خاص مانند برخورد تونل با معارضين مورد توجه خاص مي باشد كه دراين مقاله بصورت جامع مورد بررسي قرارگرفته است.
بررسي ديسك تركدار با سوراخ مركزي جهت آزمايش شكست مواد سنگي
در اين تحقيق، نمونه آزمايشگاهي ديسك تركدار با سوراخ مركزي به عنوان يك قطعه مناسب براي انجام تستهاي چقرمگي شكست مود تركيبي در سنگها معرفي مي شود . اين نمونه توانايي ايجاد حالتهاي مختلفي از مود ) I بارگذاري كششي ) و مود ) II بارگذاري برشي ) را دارد . در اين قطعه با اعمال بار فشاري قطري در راستايي مناسب نسبت به امتداد ترك، تركيبهاي مختلفي از كشش و برش بدست مي آيد . جهت بدست آوردن ضرايب شدت تنش KI و KII براي اين قطعه از روش اجزاء محدود استفاده شده است . در تحليلهاي انجام شده تاثير پارامترهايي چون طول ترك، زاويه ترك و شعاع سوراخ داخلي بر روي ضرايب شدت تنش مورد بررسي قرار مي گيرد . نتايج تحليلها نشان مي دهد كه به طور كلي افزايش طول ترك و افزايش قطر سوراخ داخلي ديسك، افزايش مي يابد.
كلمات كليدي:
ديسك سوراخدار، مود تركيبي، ضريب شدت تنش، روش اجزاءمحدود
سومين كنفرانس مكانيك سنگ ايران-1386
نويسندگان:
محمدرضا محمدعليها - دانشجوي دكتري دانشگاه علم و صنعت ايران ; دانشكده مهندسي مكانيك
تعيين ضخامت بهينه شاتكريت براساس پارامترهاي طراحي سيستم نگهداري موقت تونل
امروزه صنعت تونل سازي و علم ژئوتكنيك با توجه به حساسيت طراحي و تاثير گذاري حفاري فضاهاي زيرزميني برسازه هاي موجود اطراف تونل در تلاش براي استفاده از علم روز دنيا است و از آنجايي كه تعيين كميت پارامترهاي زمين مانند تنشهاي اوليه ساختار هاي زمين شناسي خواص ژئومكانيكي خاك و ... با دقت كافي مشكل مي باشد لذا با استفاده از ابزار بندي در تونل به روش تحليل برگشتي تك متغير ه مي توان بطور تقريبي خواص رفتاري و ژئومكانيكي خاك را پيش بيني كرد يكي از اهداف ابازر بندي كنتر ل جابجايي هاه به منظور ارزيابي پايداري فضاهاي زيرزميني و همچنين كنترل فرضيات طراحي از جمله پارامترهاي مقاومتي خاك مي باشد دراينم قاله ابتدا با استفادها ز رو ش تحليل برگشتي تك متغيره و مدلسازي عددي با استفاده از نرم افزار ،FLAC 2D مقادير پارامترهاي ژئومكانيكي خاك محيط اطراف تونل تعيين شده است.
كلمات كليدي:
همگرايي تونل، تحليل برگشتي، نرم افزار ،FLAC 2D، رفتار نگاري، تحليل حساسيت
نهمين همايش ملي تونل-1390
نويسندگان:
رحيم اسمعيل زاده فشتمي - گروه مهندسي معدن دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات تهران
كاوه آهنگري - گروه مهندسي معدن دانشگاه آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات تهران
بررسي خواص ژئومكانيكي سنگهاي رسوبي آواري سنوزوئيك در زون زاگرس
سنگهاي رسوبي آواري بيش از نيمي از سنگهاي سطح زمين را شامل مي شوند . بسياري از سازه هاي مهندسي بر روي اين سنگها بنا شده اند و به همين دليل از لحاظ ژئوتكنيكي از اهميت زيادي برخوردار مي باشند . اغلب تشكيلات رسوبي آواري زون زاگرس متعلق به دورة سنوزوئيك هستند . در اين بررسي رفتار ژئومكانيكي اين سنگها با استفاده از آزمايش هاي متداول مكانيك سنگ شامل تعيين خصوصيات فيزيكي، مقاومت فشاري تك محوري، مقاومت فشاري سه محوري، مقاومت كششي برزيلين، شاخص بارنقطه اي و دوام پذيري بررسي شده است . مطابق نتايج بدست آمده اغلب سنگهاي مورد آزمايش جزو سنگهاي سست قرار مي گيرند . رفتار تك محورة اين سنگها از الاستيك كامل تا الاستوپلاستيك متغير بوده و مقاومت آنها از 3 مگاپاسكال تا بيش از 50 مگاپاسكال متفاوت است . در آزمايشهاي سه محوري كه در تنشهاي محصوركننده 2 ، 6 ، 10 و 14 مگاپاسكال انجام شده، مشخص گرديد كه با افزايش تنش همه جانبه، رفتار آنها از الاستيك به شبه پلاستيك تا پلاستيك كامل تغيير حالت مي دهند . همچنين در برخي از نمونه ها كرنش همراه با سخت شوندگي و در برخي نيز كرنش همراه نرم شوندگي مشاهده شده است .
تعيين شاخصهاي پيش ارزيابي و ارزيابي HSE پيمانكاران در الزامات قرار دادي براساس نوع پيمان
كاردر محيط هاي پيمانكاري به لحاظ تنوع كار حضور گروههاي مختلف كاري و نيزعدم آشنايي كامل پيمكانكار با محيط و شرايط كار با پتانسيل بالاي وقوع حوادث ا يمني بهداشتي ومحيط زيستي همراه است از اين رو پرداختن به موضوعات HSE درعمليات پيمانكاري اهميتي دوچندان مي يابد از آنجايي كه سيستم مديريت HSE پيمانكار بايد با سيستم مديريت HSE كارفرما مطابقت داشته باشد لازم است در مراحل مختلف قرار داد با بكارگيري شاخصهاي مرتبط با HSE ارزيابي سازمان يافته از شرايط و عملكرد پيمانكار به عمل آيد و ميزان مطابقت آن جهت عقد قرار داد و يا ادامه همكاري پيمانكار با كارفرما مورد بررسي قرارگيرد. دراين مقاله در ابتدا مدلهاي مطرح مديريت HSE پيمانكاران مورد بررسي قرارگرفت كه براساس آن سيستم مديريت HSE پيمانكاران به سه بخش پيش ارزيابي HSE ارزيابي HSE و مديريت HSE پيمانكارتقسيم شد.
كلمات كليدي:
مديريت HSE، پيمانكاران ، قرار داد، پيش ارزيابي
نهمين همايش ملي تونل-1390
نويسندگان:
محمدجواد جعفري - عضو هيئت علمي دانشيار گروه مهندسي بهداشت حرفه اي دانشگاه علوم پزشكي ش
بررسي خصوصيات ژئوتكنيكي ساختگاه سد بهشت آباد با توجه به آبگذري آن به روش تحليل عددي
در اين مقالهسعي شده كه وضعيت آبگذري از پي و تكيه گاه هاي ساختگاه شيخ محمود به روش تحليل عددي و به كمك نرم افزار UDEC 4.0 نيز برآورد شود تا نتيجه قطعي تري نسبت به وضعيت نشت و تعيين عمق پرده تزريق حاصل آيد . به همين منظور پارامترهاي مهندسي توده سنگ مورد نياز نرم افزار , براي ساختگاه شيخ محمود از روش هاي مختلف محاسبه شده و در نهايت سعي شده تا بر اساس داده هاي زمين شناسي منطقه و خصوصاً توجه به گسل ها و دسته درزه هاي موجود، مدل ساختاري سد و پي آن در نرم افزار ساخته شده و سپس با اعمال شرايط مرزي از جمله فشارهاي مختلف آب در پشت سد، ميزان آبگذري از پي ساختگاه مورد بررسي و مطالعه قرار گيرد . به اين ترتيب به كمك داده هاي حاصل از تحليل عددي ضمن برآورد ميزان نشت از زير پي سد , عمق مناسب پردة تزريق برآورد مي شود .
تعيين پارامترهاي ژئوتكنيكي خاك تونل متروي خط 2 كرج با استفاده از آناليز برگشتي
عدم انجام مطالعات ژئوتكنيكي كافي و مناسب باعث مي شود تا پارامترهاي ژئوتكنيكي لازم براي انجام تحليل هاي ضروري بادقت كافي همراه نباشند رفتارسنجي دراطراف مقاطع اوليه حفاري با توجه به قرائت مستمر تغييرات و همچنين آناليز برگشتي مي تواند براي تخمين پارامترهاي خاك اطراف تونل براي طراحي در مراحل بعدي استفاده گردد دراين تحقيق پارامترهاي ژئوتكنيكي خاك تونل متروي خط 2 از طريق آناليز برگشتي محاسبه شده است با توجه به خاكي بودن محيط دربرگيرنده تونل از روش تفاضل محدود به منظور تحليل دو بعدي استفاده شده است دراين راستا نتايج همگرايي سنجي انجام شده طي حفاري تونل مترو به عنوان پارامتري براي انجام آناليز برگشتي مورد استفاده قرارگرفته است.
بررسي جابجايي ها در تونل انتقال آب سد شفارود و پيشنهاد سيستم نگهداري مناسب
براي دسترسي به اهداف اصلي در اين مقاله، نخست با بررسي نتايج حاصل از برداشت هاي صحرايي سه دسته درزه در محدوده تونل انتقال آب سد شفا رود واقع در شمال ايران مشخص گرديد . سپس با توجه به داده هاي مربوط به درزه ها و نتايج حاصل از آزمايشات مكانيك سنگي، توده سنگ هاي موجود بر اساس رده بندي هاي RMR و Q به ترتيب متوسط و سست تا متوسط ارزيابي شدند . در مرحله بعد تحليل اصلي با نرم افزار UDEC انجام شد كه نتايج مربوط به آن بيانگر لزوم نصب سيستم نگهداري مناسب بود . در نهايت بر اساس نتايج حاصل از رده بندي هاي تجربي و نرم افزار مذكور سيستم نگهداري تركيبي شاتكريت و پيچ سنگ به عنوان سيستم ايمن و كارا انتخاب شد .
كلمات كليدي:
تحليل پايداري تونل، طراحي سيستم نگهداري، سد شفارود، UDEC
تعيين پارامترهاي رفتار وابسته به زمان توده سنگ و تحليل پايداري به روش كنترل مستقيم كرنش مطالعه موردي مغار نيروگاه طرح توسعه مسجد سليمان
طرح توسعه نيروگاه برق آبي مسجد سليمان داراي دو فضاي بزرگ زيرزميني شامل مغار نيروگاه و مغار ترانسفورمر است تركهاي مشاهده شده در شاتكريت و بتن فاز يك و نتايج ابزار دقيق نشان دهنده ي رفتار وابسته به زمان لايه هاي سيلتستون مي باشد بدليل دوره ي طولاني بهره برداري از چنين فضاهايي شناخت رفتار وابسته به زمان توده سنگ و ارزيابي پايداري سيستم نگهداري در آينده ضروري است دراين تحقيق تحليل برگشتي مستقيم برمبناي جابجايي با استفاده از الگوريتم بهينه سازي تك متغيره و نرم افزار FLAC3D انجام شد و پارامترهاي مدل ويسكوپلاستيك خزش برگر براي لايه هاي سيلتستون تعيين شد نتايج مدلسازي عددي در تطابق مناسبي با قرائت كشيدگي سنج ها بود كه صحت مدلسازي عددي و نتايج تحليل برگشتي را تاييد كرد.
كلمات كليدي:
مغار نيروگاه طرح توسعه مسجد سليمان، رفتار وابسته به زمان، نرم افزار FLAC3D، تحليل برگشتي، تحليل پايداري، تكنيك كنترل مستقيم كرنش
نهمين همايش ملي تونل-1390
نويسندگان:
سعيد خسروي - كارشناسي ارشد مكانيك سنگدانشگاه شهيد باهنر كرمان
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.