پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
کاربرد آزمایش بار نقطه ای لبه برای ارزیابی غیر مستقیم مقاومت فشاری تک محوری سنگ
مقاومت فشاری تکمحوری سنگ اصليترین پارامتر مقاومتي سنگ به شمار ميرود. از آنجا كه انجام آزمایش مقاومت فشاری تکمحوری وقت و هزینهبر بوده و همچنين تهيه نمونه استاندارد برای انجام آن به خصوص از ستگهای درزهدار و ضعيف امری است دشوار و گاهي غيرممکن، امروزه روشهای غيرمستقيم تخمين این پارارمتر مورد توجه قرار گرفته است. یکي از این روشها آزمایش جدید بار نقطهای لبه ميباشد. در این آزمایش با اعمال بار نقطهای به نزدیک لبه نمونههای مکعبي سنگ، نمونه دچار شکست در لبه ميشود و از روی مقدار نيروی بدست آمده مقاومت فشاری تکمحوره تخمين زده ميشود. بدین منظور آزمایشهای زیادی بر روی نمونههای مختلف سنگ انجام شده است. در انتها با تحليل نتایج آزمایشها رابطهای بين مقاومت بار نقطهای لبه سنگ و مقاومت فشاری تکمحوره و همچنين مدولهای الاستيسته حاصل از آزمایشهای مذكور ارایه ميشود.
کلمات کلیدی:
مقاومت فشاری تکمحوری، آزمایش بار نقطهای لبه، مدول الاستیسیته
نویسندگان :
مسعود پلاسی (استادیار دانشکده مهندسی عمران دانشکده فنی دانشگاه تهران)
میلاد رضایی (دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش مکانیک خاک و پی، دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تهران)
تخمین مقاومت بارنقطه ای سنگ با استفاده از آزمایش نفوذ میخ
آزمایش مقاومت بار نقطه ای 0 ، آزمایشي شاخص برای طبقه بندی مصالح سنگي است كه به دليل سادگي آزمایش، سادگي آماده سازی نمونه و امکان انجام آن در محل به عنوان روشي ارزان و كارامد برای تخمين مقاومت فشاری و كششي سنگها محسوب ميشود. این آزمایش قابل انجام برروی نمونه ها با شکلهای مختلف ازجمله استوانه ای، بلوكي،كروی، دیسکي و كلوخه ای ميباشد ولي اشکال بزرگ این روش حساسيت نتایج نسبت به شکل و اندازه نمونه ها است. در تحقيق حاضر آزمایشي معرفي ميگردد كه با كوبيدن ميخ در سنگ با انرژی مشخص و اندازه گيری مقدار نفوذ آن، مقاومت بار نقطه ای تخمين زده ميشود. در انتها با تحليل نتایج آزمایشها رابطه ای بين مقدار نفوذ ميخ 2 و مقاومت بار نقطه ای ارائه ميشود.
كلمات كليدي:
مقاومت بار نقطه اي، نفوذ ميخ
نویسندگان :
مسعود پلاسي (استاديار دانشكده مهندسي عمران، دانشگاه تهران)
محمد حسين حريري (دانشجوي كارشناسي ارشد گرايش خاك و پي، دانشكده مهندسي عمران، دانشگاه تهران)
معرفي رابطه بين مقدار نفوذ ميخ در سنگ و مقاومت فشاري تك محوري
مقاومت فشاری تک محوری 0 سنگ به طور گسترده در طبقهبندی و توصيف توده سنگها استفاده ميشود. بر اساس استانداردهای پيشنهاد شده، آزمایش مقاومت فشاری تک محوری به نمونههایي با كيفيت بالا نياز دارد كه این عامل سبب پرهزینه و زمانبر شدن این آزمایش ميشود . از این رو طي سالهای گذشته تلاشهای فراواني صورت گرفته است تا روشهایي برای تخمين غير مستقيم مقاومت فشاری تک محوری سنگ توسعه بيابند. در مطالعه حاضر آزمایشي معرفي ميشود كه با كوبيدن ميخ فولادی در سنگ با انرژی مشخص و اندازهگيری مقدار نفوذ آن، مقاومت فشاری تک محوری تخمين زده ميشود. به همين منظور مجموعاً 001 عدد آزمایش مقاومت فشاری و نفوذ ميخ برروی نمونههای مختلف سنگ و ملات انجام شده است. در انتها با تحليل نتایج آزمایشها رابطهای بين مقدار نفوذ ميخ 0 و مقاومت فشاری تک محوری ارائه شده است كه بالا بودن ضریب رگرسيون این رابطه نشاندهنده دقت خوب آزمایش نفوذ ميخ در تخمين مقاومت فشاری تکمحوری ميباشد. همچنين كمتر بودن ضرایب پراكندگي نتایج آزمایش نفوذ ميخ نسبت به مقاومت فشاری بيانگر تکرارپذیری بيشتر آزمایش نفوذ ميخ ميباشد
كلمات كليدي:
مقاومت فشاري تک محوري، نفوذ ميخ، روشهاي تخمين غير مستقيم
نویسندگان :
مسعود پلاسي (استاديار دانشكده مهندسي عمران، دانشگاه تهران)
محمد حسين حريري (دانشجوي كارشناسي ارشد گرايش خاك و پي، دانشكده مهندسي عمران، دانشگاه تهران)
حدود مجاز جابجایی دیوار گودهای تسلیح شده به روش میخکوبی
احتمال خرابي و آسيب به سازههای مجاور محدوده گودبرداری همواره بعنوان یک مسئله چالش برانگيز در طول پایدارسازی دیوار گودبرداریهای عميق با روش "ميخکوبي" مطرح بوده است . منشأ این خرابيها عمدتاً جابجایيهای ایجاد شده در دیوارهای گود با پيشرفت گودبرداری معرفي ميگردد. در این پژوهش سعي گردیده است با تکيه بر 01 مطالعه موردی و 11 تحليل عددی سهبعدی كاليبره شده ، به ارائه حدود مجاز جابجایي دیوار ميخکوبي شده با توجه به احتمال آسيب به سازههای مصالح بنایي واقع در مجاورت گود پرداخته گردد. نتایج این پژوهش ارائه دهنده سطوح خرابي سازههای مجاور گود تحت مقادیر مختلف جابجایي ميباشد. سطوح خرابي پيشنهادی دراین مقاله، نشان دهنده "ميزان خرابي" محتمل درسازههای مجاور دیوارهای ميخکوبي شده، باتوجه به "فاصله سازه" از دیوار گود و حداكثر مقادیر "جابجایي افقي" دیواره گود و با در نظر گرفتن اثرات عمق گود و نوع خاک ميباشد.
تحلیل پایداری سد خاکی آغچای در دوران پایان ساخت و بهرهبرداری (با کاربرد پارامترهای واقعی خاک حاصل از آنالیز برگشتی)
كنترل مستمر ایمني و پایداري سدهاي خاكي در حين ساخت، اولين آبگيري و نيز در زمان بهره برداري از اهميت ویژهاي برخوردار است. نقش اصلي هسته در این گونه سدها به دليل پایين بودن نفوذپذیري رس، جلوگيري از نشت آب است. در این بين بررسي عملکرد سازهاي سدهاي خاكي در مقابل تغييرات تراز آب مخزن بالادست سد و همچنين در فشارهاي حفرهاي جسم سد و پي آن در شرایط مختلف دوره بهرهبرداري ضرورت دارد تا از پایدار بودن سد و پي آن در این شرایط مطمئن بود. جهت ارزیابي پایداري سد آغچاي در دوران پایان ساخت و بهرهبرداري و تخليه 0 متر در روز، به بررسي نتایج حاصل از تحليل برگشتي با استفاده از مدلسازي در نرمافزار / 1 و 1 /5، 1/ سریع با سرعتهاي 2 Geostudio در بزرگترین مقطع سد پرداخته شده است. بر اساس نتایج حاصله كمترین ضریب اطمينان شيب بالادست سد آغچاي در زمان تخليه سریع زماني اتفاق ميافتد كه 11 الي 01 درصد از آب مخزن با سرعت یک متر در روز تخليه شده باشد. مقایسه ضرایب اطمينان به دست آمده و ضرایب اطمينان آیين نامهاي نشان دهنده پایداري سد آغچاي در شرایط مذكور ميباشد.
بررسی پدیده قوسزدگی و شکست هیدرولیکی سد آغچای درحالت پایان ساخت و اولین آبگیری (با کاربرد پارامترهای واقعی خاک حاصل از آنالیز برگشتی)
یکي از پدیدههایي كه ایمني سدهای خاكي را تهدید ميكند، فرسایش داخلي ناشي از شکست هيدروليکي است. در سدهای خااكي، باا توجاه باه خصوصيات مختلف مصالح مورد استفاده در هسته و پوسته، نشستهای ناهمگن بين بخشهای مختلف سد رخ ميدهد. ایان عما منجار باه پدیاده قوس زدگي و در نتيجه ترک خوردگي هسته رسي ميگردد. این ترکها در اولين آبگيری وبا اعمال ناگهاني فشار آب مخزن به هساته، ماي توانناد گسترش یافته و در نهایت منجر به شکست هيدروليکي و فرسایش دروني سد شوند. برای این منظور سد خاكي آغ چاای در مقطا حاداكرر، در دو 1/ حالت پایان ساخت و اولين آبگيری به وسيله نرمافزار Geostudio 1 پاس از آبگياری ساد / مدل شده است. بحرانيتارین مقادار قاوس زدگاي 64 ميباشد كه در مقایسه با قوسزدگي اتفاق افتاده در سدهای بزرگ دنيا مانند سد اسواتوان با ارتفاع 011 متر در نروژ كه ضریب قوس زدگاي 13 1 مطابقت خوبي دارد. همچنين به منظور بررسي پدیده شکست هيادروليکي در هساته ساد / 1 الي 47 / 1 و سد كرخه با ضریب قوسزدگي 64 / الي 9 آغچای با مقایسه بين تنش اصلي حداق در المانهای اوليه بالادست هسته با فشار هيدرو استاتيک آب مخزن به این نتيجه ميرسيم كاه تانش هاا درتمام رقوم بيشتر از فشار آب بوده و بنابراین خطر وقوع گسيختگي هيدروليکي وجود ندارد.
بررسی رفتار دیوارهای ساحلی با پشت ریز از جنس مخلوط ماسه و خرده لاستیک تحت بارهای استاتیکی
دیوارهاي ساحلي از مهمترین سازههاي حفاظت از سواحل به شمار ميروند. هدف اصلي از ساخت دیوارهاي ساحلي محافظت از سواحل در مقابل فرسایش و آبشکستگي ناشي از هجوم امواج و جریانهاي ساحلي ميباشد. یکي از روشهاي موثر در كاهش تغييرمکانهاي وارده به این سازههاي ژئوتکنيکي، كاهش وزن مصالح قرار گرفته در پشت آنها ميباشد. در سالهاي اخير مسلح كردن خاكریز پشت دیوار با خردههاي لاستيک به عنوان یکي از روشهاي كاهش تغييرمکان و فشارهاي استاتيکي و دیناميکي وارد به دیوار ساحلي مورد توجه قرار گرفت. در این پژوهش رفتار تنش كرنش و مقاومت برشي ماسه خردههاي لاستيک با آزمایش سه محوري به منظور تعيين پارامترهاي مورد نياز در تحليل عددي بررسي گردید. 01 و 11 آزمایش شدهاند. سپس تاثير مسلح كردن خاكریز پشت ،01 ، خرده لاستيکها با اندازه كوچکتر از 6 ميليمتر و درصد وزني اختلاط 5 دیوار با خردههاي لاستيک بر پارامترهاي موثر )درصد خردههاي لاستيک و محدوده مسلح كردن خاک پشت دیوار( در پایداري دیوار ساحلي با استفاده از نرم افزار Plaxis ارزیابي شد. نتایج نشان ميدهد استفاده از مخلوط ماسه و خردههاي لاستيک در خاكریز پشت دیوار باعث بهبود عملکرد دیوار ميشود. همچنين افزایش درصد خرده لاستيک باعث كاهش تغيير مکانهاي افقي و نيروهاي وارده بر دیوار ميشود.
کلمات کلیدی:
دیوار ساحلی، خرده لاستیک، ماسه، مقاومت برشی، آزمایش سه محوری
نویسندگان :
رضا نورزاد (دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی بابل)
مسعود روشی (دانشجوی کارشناسی ارشد خاک و پی، دانشگاه صنعتی بابل)
بررسی علل گسیختگی زمین در دشت نیشابور و ارتباط آن با رمبندگی خاک
طي دو دهه اخير نشست و گسيختگي زمين در دشت نيشابور سبب ایجاد مشکلات عمدهای برای كشاورزان منطقه و نگراني اهالي روستاهای این منطقه شده است. بزرگترین و بارزترین گسيختگي در نزدیک روستای توزندهجان و بازوبند در فاصله حدود 5 6 كيلومتری جنوب شهر فيروزه قابل رویت ميباشد كه عمق این گسيختگي در بعضي نقاط به بيش از چندین متر ميرسد. از جمله فرضيات ایجاد این گسيختگيها ميتوان به دو عامل افت سطح آب زیرزميني و رمبنده بودن خاک منطقه اشاره كرد. در این تحقيق به منظور بررسي قابليت رمبندگي خاک منطقه، دو گمانه در نزدیکي روستای بازوبند و در نزدیکي گسيختگي مذكور حفر شده و از آنها نمونه گيری شد. طبق آزمایشهای انجام شده خاک منطقه بر اساس طبقهبندی متحد در گروه خاکهای ML 0 گرم بر سانتيمتر مکعب متغيير است. / 0 تا 8 / قرار گرفته و وزن واحد حجم بدست آمده برای این خاکها از 65 بررسي نتایج آزمایشها و مقایسه آنها با معيارهای ارزیابي قابليت رمبندگي نشان داد كه خاک منطقه مذكور مسئلهدار بوده و به لحاظ رمبندگي در محدوده خاکهایي با رمبندگي متوسط تا زیاد قرار دارد.
مطالعه پارامتریک پایدارسازی بستر سطوح شیبدار با ژئوتکستایل با استفاده از نرمافزارPLAXIS
یکي از كاربردهای مهم ژئوتکستایل به عنوان مسلحكننده، استفاده از آن در شيبهای خاكي به منظور افزایش پایداری و استحکام و نيز پایدارسازی شيبهایي است كه بدون تسليح ناپایدارند. در این مقاله با استفاده از نرمافزار PLAXIS و به روش اجزاء محدود یک مطالعه پارامتریک انجام گرفته و در آن تأثير عواملي چون تعداد لایههای تسليح و زاویه شيب خاكریز بر روی ضریب اطمينان، حداكثر جابهجایي نهایي، حداكثر جابهجایي افقي، حداكثر جابهجایي قائم و حداكثر كرنش برشي ایجاد شده در خاكریز مورد بررسي قرار ميگيرد. نتایج نشان داد كه با افزایش تعداد لایههای تسليح، مقدار ضریب اطمينان پایداری خاكریز افزایش یافته و مقادیر حداكثر جابهجایي نهایي، حداكثر جابهجایي افقي ،حداكثر جابهجایي قائم و حداكثر كرنش برشي ایجاد شده در خاكریز كاهش ميیابد. همچنين با افزایش زاویه شيب خاكریز، مقدار ضریب اطمينان پایداری خاكریز كاهش یافته و مقادیر حداكثر جابهجایي نهایي، حداكثر جابهجایي افقي، حداكثر جابهجایي قائم و حداكثر كرنش برشي ایجاد شده در خاكریز افزایش ميیابد.
بررسی آببندی هسته رسی سدهای خاکی با عمق نفوذ بهينه دیوار آببند بتن پلاستيک با استفاده از نرمافزار FLAC FLAC FLAC (مطالعه موردی: سد عنبران نمين)
یکي از مواردی كه برای طرح هر سيستم آببندی و بهخصوص دیوار آببند بتن پلاستيک در سدهای خاكي باید مورد توجه قرار گيرد، اتصال آن با بدنهی سد است. در این تحقيق به ارزیابي تأثير عمق نفوذ دیوار آببند بتن پلاستيک در داخل هستهی رسي پرداخته شده است . برای این 2 و 1 متر در نظر گرفته شده و مدلسازی و تحليل با استفاده از نرمافزار ،0 ، منظور سد عنبران با طول نفوذهای مختلف شامل عمق نفوذهای 1 FLAC صورت گرفته است. سد خاكي عنبران با ارتفاع 11 متر و طول تاج 321 متر در فاصلهی 01 كيلومتری شهر نمين، از توابع استان اردبيل در حال احداث ميباشد. هدف این تحقيق، تعيين عمق نفوذ بهينه سد ميباشد كه برای این منظور تنش، تغيير مکان، فشار آب حفرهای، ميزان تراوش و گرادیان هيدروليکي در محل اتصال دیوار و هسته در ارتفاع دیوار ارزیابي شده و آنگاه نتایج حاصل مورد تجزیه و تحليل قرار گرفته است. بررسي نتایج نشان ميدهد كه حداكثر تنش قائم و افقي و حداكثر تغيير مکان قائم و افقي در محلهای اتصال دیوار به هسته و پي آبرفتي یا سنگ بستر رخ ميدهد و این مسأله بدليل وقوع تمركز تنش شدید در محل اتصال دو ماده ميباشد و بر طبق بررسي انجام شده ناشي از اختلاف فاحش مدول الاستيسيته و ضریب پواسون دو ماده است. همچنين عمق نفوذ 2 متر از لحاظ عملکرد و از لحاظ اقتصادی، عمق نفوذ حداكثر بهينه ميباشد.
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.