پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
بررسی اثر استفاده از دال اتصال در تقویت فونداسیونهای منفرد و نواری
مقاوم سازی به معنای بالابردن مقاومت یک سازه در برابر نيروهای وارده ميباشد. پي ساختمان یکي از اجزای مهم سازه بهحساب مي آید كه مقاوم سازی آن از اهميت بالایي برخوردار است. با توجه به هزینه های بالای بهسازی فونداسيون، همواره سعي شده است از روشهایي استفاده گردد كه در آنها مقاوم سازی فونداسيون نياز نباشد ولي بهسازی آن امری ضروری و اجتنابناپذیر است. مقاومسازی و بهسازی فونداسيون به منظور جلوگيری از افزایش آسيب سازه ها از اهميت بالایي برخوردار است كه در صورت وجود پي ضعيف، كاهش ظرفيت باربری خاك مجاور پي به منظور ارتقاء عملکرد پي به لحاظ ایجاد ظرفيت باربری موردنياز، كاهش نشست تا حد مجاز انجام ميگيرد. یکي از راه کارهای بهسازی فونداسيون در برابر لغزش بهم بستن فونداسيونها و ایجاد مشاركت كليه فونداسيونها در تحمل بارهای جانبي ميباشد. در مقاومسازی فونداسيونها، در برخي موارد لازم است كه فونداسيونهای ستوني به فونداسيون نواری تبدیل شوند و یا فونداسيونهای نواری با استفاده از یک دیوار بتني در قالب دال اتصال به هم متصل شوند. این روشها زماني مورداستفاده قرار ميگيرند كه، اندازه بار و شرایط كاری پي تغيير كند، خاك زیر پي دستخوش تغيير شکلهای ناهموار قابلتوجهي شود و یا عوامل و شرایط دیگری كه در آن باید استحکام فونداسيون به طور قابل توجهي افزایش یابد. در این مقاله سعي بر آن شده تا با استفاده از تحليل عددی، تاثير استفاده از دال اتصال بر تقویت فونداسيونهای منفرد و تبدیل آن به فونداسيون نواری برای افزایش ظرفيت باربری و كاهش نشست در این فونداسيونها بررسي گردد.
بررسی انواع روش های مقاومسازی و بهسازی فونداسیونها
مقاومسازی به معنای بالا بردن مقاومت یک سازه در برابر نيروهای وارده ميباشد و چندی است كه در كشور ما موردتوجه قرارگرفته است. یکي از دلایل مقاومسازی، عمر ساختمانهای موجود در كشور است كه عمر بالای 01 سال آنها نياز به مقاومسازی را ایجاب ميكند. پي ساختمان یکي از اجزای مهم سازه بهحساب ميآید كه مقاومسازی آن از اهميت بالایي برخوردار است. با توجه به هزینههای بالای بهسازی فونداسيون، همواره سعي شده است از روشهایي استفاده گردد كه در آنها مقاومسازی فونداسيون نياز نباشد ولي بهسازی آن امری ضروری و اجتنابناپذیر است. مقاومسازی و بهسازی فونداسيون بهمنظور جلوگيری از افزایش آسيب سازهها از اهميت بالایي برخوردار است كه در صورت وجود پي ضعيف، اعمال بارهای تصادفي پيشبينينشده و كاهش ظرفيت باربری خاک مجاور پي بهمنظور ارتقاء عملکرد پي به لحاظ ایجاد ظرفيت باربری موردنياز، كاهش نشست تا حد مجاز، روند مناسب تغيير شکلپذیری برای حفظ صلبيت و انعطافپذیری توام مناسب، انجام ميگيرد. در این راستا برای مقاومسازی و بهسازی شالوده زیر سازه ابتدا باید به بهسازی و تقویت خاک و پسازآن به بهسازی و مقاومسازی فونداسيون سازه پرداخت. ازاینرو در این مطالعه راهکارها و تکنيکهای بهسازی و مقاومسازی فونداسيون موردبررسي قرارگرفته است.
کلمات کلیدی:
بهسازی، مقاوم سازی، فونداسیون، نشست، ظرفیت باربری
نویسندگان :
محمدرضا ملائی (انشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک دانشگاه تفرش -)
محسن بیرنگ برازین (دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک دانشگاه یزد)
امروزه، وجود بانکهای اطلاعاتي جامع از داده های ژئوتکنيک به عنوان یک ابزار قوی در اجرای ایمن و سازگار با محيط پروژه های عمراني و نيز در برنامهریزی كاربری زمين در مقياس شهری نقش به سزایي دارد. چارچوب تحقيق حاضر شامل سامانده ي كليه داده های ژئوتکنيکي و نتایج مطالعات ژئوتکنيکي است كه در خلال سالهای متمادی در شهر بابلسر تهيه گردیده است. مطالعات پهنه بندی ژئوتکنيکي برای مهندسين، طراحان و دستاندركاران طرحهای توسعه شهری و پروژه های ساختماني، این امکان را به وجود ميآورد، تا تصویری كلي از ویژگيهای زمينشناسي ژئوتکنيکي سطحي و زیر سطحي محدوده ی پروژه به دست آورده، از محدوده های مکاني پدیده های خطرزا آگاه شده و بر پایه این اطلاعات در مورد طرحهای خود تصميمگيری نمایند.در تحقيق حاضر با جمع آوری گزارش های بررسي های ژئوتکنيکي موجود در شهر بابلسر، پهنه بندی ژئوتکنيکي گستره شهر با استفاده از داده های آزمایش نفوذ استاندارد و بافت خاک به منظور ارزیابي شرایط زیر سطحي مورد توجه قرار گرفته است. نقشه های پهنه بندی بدست آمده در این مطالعات ابزار كارامدی در برنامه ریزی های شهری، توسعه شهری و شناسایي مناطق آسيب پذیر به هنگام وقوع زلزله نيز به شمار مي رود .
کلمات کلیدی :
پهنه بندی ، آزمایش نفوذ استاندارد، بابلسر
نویسندگان :
مهتاب شیروی (دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران عمران، دانشگاه مازندران ، بابلسر)
سید مجتبی موسوی (استادیار گروه مهندسی عمران دانشکده فنی مهندسی ، دانشگاه مازندران ، بابلسر -)
استفاده از یک رزین پلیمری نوین (استایرن بوتادین رابر: SBR ) جهت تثبیت خاک های دانه ای
تثبيت خاك به كليه عملياتي كه براي بهينه كردن مشخصات ژئوتکنيکي خاك انجام ميگردد گفته ميشود. استفاده از روشها و مواد سنتي در زمينه تثبيت خاك همواره با پاره اي از مشکلات همراه بوده است كه با معرفي مواد شيميایي نوین در این زمينه، سهولت اجرایي بالا را بخصوص در امور نظامي و مهندسي تداعي مي نماید. از جمله راهکارهاي جدید براي بهبود خواص مقاومتي خاك، افزودن پليمرهاي مایع براي تثبيت آن ميباشد. در این پژوهش، متغييرهاي مختلفي نظير درصد وزني رزین SBR نسبت به خاك، دماي آماده سازي و دماي انجام آزمایش در آزمون CBR مورد بررسي قرار گرفته است. در پایان،نتایج آزمایشگاهي با استفاده از روش ANOVA انجام گرفت كه نشان داد فاكتور زمان و دما بطور قابل ملاحظه اي در افزایش مقاومت خاك موثر بوده بطوریکه موجب افزایش حدود 13 درصدي ظرفيت باربري خاك گردیده است.
کلمات کلیدی:
تثبیت خاک، خاک های دانه ای، رزین SBR ، پلیمر مایع
نویسندگان :
مصطفی صالحی (دانشجو کارشناسی ارشد خاک و پی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد)
البرز حاجیان نیا (استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد)
سید مهدی حجازی (استادیار دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی اصفهان)
بررسی آزمایشگاهی تاثیر افزدون تکه های لاستیک در مقاومت برشی ماسه
امروزه یکي از مشکلاتي كه در زمينه لاستيکهای فرسوده مشاهده ميشود مربوط به بازیافت و استفاده آن ميباشد، در مهندسي عمران استفادههای مختلفي از لاستيک فرسوده صورت ميگيرد كه یکي از این موارد استفاده از تکه های لاستيک به عنوان مصالح مسلحكننده در خاک ميباشد. در این تحقيق تاثير استفاده از تکههای لاستيکي در مقاومت برشي ماسه استاندارد فيروزكوه با استفاده از دستگاه برش مستقيم بررسي شده است. اندازه جعبه نمونه های مورد استفاده مربعي شکل با طول ضلع 6 سانتيمتری ميباشد. دو فاكتور مهم در این تحقيق مورد بررسي قرار گرفته شده است: 0( تاثير مقدارمحتوی تکههای لاستيکي در مقاومت ماسه در محدوده درصد وزني تا 41 درصد 2) تاثير اندازه و شکل تکه های لاستيک در مقاومت ماسه. در این تحقيق پارامترهای مختلفي بررسي شده است و سعي بر ارائه مقدار درصد بهينه افزودني تکه های لاستيک در خاک برای بالاترین مقاومت برشي مشاهده شده در مخلوط ماسه و تکه های لاستيک شده است..
کلمات کلیدی:
تکه های لاستیک، ماسه، مقاومت برشی، برش مستقیم.
نویسندگان :
سعید کنتراتچی (کارشناس ارشد عمران محیط زیست دانشگاه تهران، مدرس آموزشکده فنی و حرفهای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل، اردبیل، ایران)
حامد هاشمی صنعتی (کارشناس ارشد عمران خاک و پی دانشگاه ارومیه، مدرس آموزشکده فنی و حرفهای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل، اردبیل، ایران)
بررسی اثر تغییرات ارتفاع گود بر رفتار سازههای نگهبان انعطافپذیر بلوک و مهارهای پیشتنیده به روش المان محدود
به منظور نگهداري دیواره هاي گودبرداري شده، انواع مختلف سازه هاي نگهبان مورد استفاده قرار مي گيرد . امروزه روش بلوک و مهار ( مهاربندي خاک به همراه بلوک بتني) به عنوان یکي از سيستم هاي رایج پایدارسازي در گودبرداريهاي عميق ایران، به كار گرفته مي شود. در این مقاله اثر تغييرات ارتفاع گود بر رفتار استاتيکي دیوار ونحوه تغييرشکلهاي جانبي و قائم سازه نگهبان مورد بررسي قرار گرفته است. براي این منظور از نرم افزار PLAXIS 8.2 براي مدلسازي و تحليل استفاده شده است و به مقایسه نتایج تحليل پایداري و ضرایب اطمينان حاصله از دو رویکرد اجزاي محدود و تعادل حدي پرداخته شده است. نتایج حاكي از تاثير زیاد پارامتر ارتفاع گود در سيستم مهارگذاري با بلوک (روش بلوک و مهار) مي باشد.
کلمات کلیدی:
روش بلوک و مهار، اجزای محدود، تعادل حدی، ارتفاع گود
نویسندگان :
پروفسور سید محسن حائری (استاد، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی شریف)
نینا اسکندری (دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی شریف)
تاثیر مجاورت ساختمان ها بر نشست نسبی پی سطحی: مطالعه ی عددی
در اغلب موارد باري كه توسط پي سطحي یک سازه تحمل ميشود ميتواند باعث نشست نسبي فزاینده شده و بر ساختمانهاي مجاور نيز تاثيرگذار باشد. نشست نسبي بخشهاي گوناگون یک ساختمان ميتواند موجب خسارت به سازه فوقاني گردد. در این مقاله به بررسي تاثير تنش هاي القایي، كه از مجاورت ساختمان ها بر پي ساختمان وارد مي شوند، بر نشست نسبي پي ساختمان ها پرداخته خواهد شد. همچنين عواملي كه بر این نوع نشست تاثير گذار است مانند عمق مدفون پي، ضخامت پي و عرض پي نيز بررسي خواهند شد. براي این منظور از نرم افزار مبتني بر روش اجزا محدود استفاده مي شود.
کلمات کلیدی:
نشست نسبی، پی سطحی، تنش های القایی
نویسندگان :
مستوره شیرپور آبکنار (دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران خاک و پی، موسسه آموزش عالی آریان، بابل)
یاسر جعفریان (عضو هیئت علمی پژوهشکده ی مهندسی ژئوتکنیک، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، تهران، ایران)
مطالعه ی عددی آزمایشگاهی پروفیل جریان زیرسطحی در یک آبخانه آبرفتی
در این مقاله سعي شده به كمک یک مدل آزمایشگاهي به طول، عرض و ارتفاع2 ساحلي به دست آورده سپس به كمک برنامه SEEP/W كه بخشي از نرم افزار GeoStudio یکي از نرم افزار های حوزه خاک و هيدروليک است با دادن خصوصيات خاک مربوطه و ابعاد دستگاه آزمایشگاهي پروفيل سطح آب را ترسيم نموده و در نهایت نتایج هر دو حالت را با هم مقایسه كرده و مورد تحليل و بررسي قرار گرفته است. همچنين مقادیر دبي به دست آمده از آزمایش و نرم افزار با هم مقایسه شده و مورد تجزیه و تحليل واقع شده است. نتایج این مقایسه حاكي از آن است كه نرم افزار تقریبا توانسته است پروفيل سطح آب را به خوبي ترسيم كند اما این مدل نرم افزاری نتوانسته مقادیر دبي حاصل از نشت آب درون خاک را به خوبي نشان دهد. به همين دليل تلاش شده با ایجاد تغييرات و اصلاحاتي در ضریب هيدروليکي خاک مربوطه در مدل نرم افزاری نتایج صحيح و قابل قبول تری ارائه شود.
کلمات کلیدی:
آبهای زیرزمینی، جریان زیرسطحی، پروفیل سطح آب، مدل آزمایشگاهی
نویسندگان :
سمانه صلاحی نیا (دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه یاسوج)
منصور پرویزی (استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه یاسوج)
محمد صدقی اصل (استادیار دانشکده مهندسی کشاورزی، دانشگاه یاسوج)
مهدی زمانی لنجانی (استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه یاسوج)
تحلیل پایداری شیب سازه فروشویی تودهای معدن مس سرچشمه با استفاده از مدلسازی عددی
سازههای فروشویي تودهای از جمله ساختارهای متشکل از خاک و ژئوسنتتيک هستند. در این سازهها توده خاک معدني به صورت پلههایي برروی بستری شيبدار قرار ميگيرد كه سطح ایزوله بستر تركيبي از چند لایه طبيعي (خاک رس و خاک مخلوط متراكم) و مصنوعي (ژئوممبران) ميباشد. ناپایداری و لغزش سازههای فروشویي تودهای از نظر زیستمحيطي و اقتصادی اهميت زیادی دارد . این ناپایداری ميتواند ناشي از ضخامت زون اشباع در سازه، وزن خاک و به دليل مقاومت برشي پایين سطح تماس ژئوسنتتيک و خاک باشد. در این مقاله پایداری سازه فروشویي تودهای شماره 2 معدن مس سرچشمه با استفاده از روش اجزا محدود و نتایج آزمایشگاهي مربوط به پارامترهای مقاومتي سطح تماس خاک و ژئوسنتتيک مورد بررسي قرار گرفته است. نتایج بدست آمده نشان ميدهد كه سطح لغزش بحراني در داخل توده خاک و در امتداد سطح تماس خاک و ژئوممبران تشکيل ميگردد. همچنين نتایج نشان دادند كه افزایش سطح ایستابي اسيد در سازه، باعث كاهش ضریب اطمينان پایداری شيب ميشود.
مطالعه تطبیقی روش های طراحی خاکریز های مسلح شده با ژئوسنتتیک متکی بر شمع بر اساس آیین نامه های مختلف
در این مقاله پس از معرفي كلي خاكریز های متکي بر شمع و روش اجرای آنها به بررسي استفاده از ژئوسنتتيک به عنوان روشي مناسب جهت بهبود وضعيت خاک پرداخته شده است. در ادامه به صورت اجمالي تحليل و طراحي خاكریز های مسلح شده با ژئوسنتتيک متکي بر شمع با توجه به روش انجام شده RUC و هلندی 002 BSGBE( ٬ آلمانی ) 0212 SB 6118 ) های موجود در قالب بررسي و مقایسه آیين نامه های انگليسي ) 0101 نسبت به بقيه برای مهندسين آشنا تر است و دليل آن را مي توان عمومي تر بودن و همچنين طراحي محافظه كار SB است. آیين نامه انگليسي 6118 تری كه برای خاكریز های متکي بر شمع ارائه مي كند ٬ برشمرد.
کلمات کلیدی:
خاکریز ٬ ژئوسنتتیک.RUC228 ٬BSGBE ٬SB6008
نویسندگان :
مارال گوهرزای (دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی آب و محیط زیست ٬ دانشگاه شهید بهشتی)
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.