پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
استفاده از یک رزین پلیمری نوین (استایرن بوتادین رابر: SBR ) جهت تثبیت خاک های دانه ای
تثبيت خاك به كليه عملياتي كه براي بهينه كردن مشخصات ژئوتکنيکي خاك انجام ميگردد گفته ميشود. استفاده از روشها و مواد سنتي در زمينه تثبيت خاك همواره با پاره اي از مشکلات همراه بوده است كه با معرفي مواد شيميایي نوین در این زمينه، سهولت اجرایي بالا را بخصوص در امور نظامي و مهندسي تداعي مي نماید. از جمله راهکارهاي جدید براي بهبود خواص مقاومتي خاك، افزودن پليمرهاي مایع براي تثبيت آن ميباشد. در این پژوهش، متغييرهاي مختلفي نظير درصد وزني رزین SBR نسبت به خاك، دماي آماده سازي و دماي انجام آزمایش در آزمون CBR مورد بررسي قرار گرفته است. در پایان،نتایج آزمایشگاهي با استفاده از روش ANOVA انجام گرفت كه نشان داد فاكتور زمان و دما بطور قابل ملاحظه اي در افزایش مقاومت خاك موثر بوده بطوریکه موجب افزایش حدود 13 درصدي ظرفيت باربري خاك گردیده است.
کلمات کلیدی:
تثبیت خاک، خاک های دانه ای، رزین SBR ، پلیمر مایع
نویسندگان :
مصطفی صالحی (دانشجو کارشناسی ارشد خاک و پی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد)
البرز حاجیان نیا (استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد)
سید مهدی حجازی (استادیار دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی اصفهان)
بررسی آزمایشگاهی تاثیر افزدون تکه های لاستیک در مقاومت برشی ماسه
امروزه یکي از مشکلاتي كه در زمينه لاستيکهای فرسوده مشاهده ميشود مربوط به بازیافت و استفاده آن ميباشد، در مهندسي عمران استفادههای مختلفي از لاستيک فرسوده صورت ميگيرد كه یکي از این موارد استفاده از تکه های لاستيک به عنوان مصالح مسلحكننده در خاک ميباشد. در این تحقيق تاثير استفاده از تکههای لاستيکي در مقاومت برشي ماسه استاندارد فيروزكوه با استفاده از دستگاه برش مستقيم بررسي شده است. اندازه جعبه نمونه های مورد استفاده مربعي شکل با طول ضلع 6 سانتيمتری ميباشد. دو فاكتور مهم در این تحقيق مورد بررسي قرار گرفته شده است: 0( تاثير مقدارمحتوی تکههای لاستيکي در مقاومت ماسه در محدوده درصد وزني تا 41 درصد 2) تاثير اندازه و شکل تکه های لاستيک در مقاومت ماسه. در این تحقيق پارامترهای مختلفي بررسي شده است و سعي بر ارائه مقدار درصد بهينه افزودني تکه های لاستيک در خاک برای بالاترین مقاومت برشي مشاهده شده در مخلوط ماسه و تکه های لاستيک شده است..
کلمات کلیدی:
تکه های لاستیک، ماسه، مقاومت برشی، برش مستقیم.
نویسندگان :
سعید کنتراتچی (کارشناس ارشد عمران محیط زیست دانشگاه تهران، مدرس آموزشکده فنی و حرفهای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل، اردبیل، ایران)
حامد هاشمی صنعتی (کارشناس ارشد عمران خاک و پی دانشگاه ارومیه، مدرس آموزشکده فنی و حرفهای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اردبیل، اردبیل، ایران)
بررسی اثر تغییرات ارتفاع گود بر رفتار سازههای نگهبان انعطافپذیر بلوک و مهارهای پیشتنیده به روش المان محدود
به منظور نگهداري دیواره هاي گودبرداري شده، انواع مختلف سازه هاي نگهبان مورد استفاده قرار مي گيرد . امروزه روش بلوک و مهار ( مهاربندي خاک به همراه بلوک بتني) به عنوان یکي از سيستم هاي رایج پایدارسازي در گودبرداريهاي عميق ایران، به كار گرفته مي شود. در این مقاله اثر تغييرات ارتفاع گود بر رفتار استاتيکي دیوار ونحوه تغييرشکلهاي جانبي و قائم سازه نگهبان مورد بررسي قرار گرفته است. براي این منظور از نرم افزار PLAXIS 8.2 براي مدلسازي و تحليل استفاده شده است و به مقایسه نتایج تحليل پایداري و ضرایب اطمينان حاصله از دو رویکرد اجزاي محدود و تعادل حدي پرداخته شده است. نتایج حاكي از تاثير زیاد پارامتر ارتفاع گود در سيستم مهارگذاري با بلوک (روش بلوک و مهار) مي باشد.
کلمات کلیدی:
روش بلوک و مهار، اجزای محدود، تعادل حدی، ارتفاع گود
نویسندگان :
پروفسور سید محسن حائری (استاد، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی شریف)
نینا اسکندری (دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده عمران، دانشگاه صنعتی شریف)
تاثیر مجاورت ساختمان ها بر نشست نسبی پی سطحی: مطالعه ی عددی
در اغلب موارد باري كه توسط پي سطحي یک سازه تحمل ميشود ميتواند باعث نشست نسبي فزاینده شده و بر ساختمانهاي مجاور نيز تاثيرگذار باشد. نشست نسبي بخشهاي گوناگون یک ساختمان ميتواند موجب خسارت به سازه فوقاني گردد. در این مقاله به بررسي تاثير تنش هاي القایي، كه از مجاورت ساختمان ها بر پي ساختمان وارد مي شوند، بر نشست نسبي پي ساختمان ها پرداخته خواهد شد. همچنين عواملي كه بر این نوع نشست تاثير گذار است مانند عمق مدفون پي، ضخامت پي و عرض پي نيز بررسي خواهند شد. براي این منظور از نرم افزار مبتني بر روش اجزا محدود استفاده مي شود.
کلمات کلیدی:
نشست نسبی، پی سطحی، تنش های القایی
نویسندگان :
مستوره شیرپور آبکنار (دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران خاک و پی، موسسه آموزش عالی آریان، بابل)
یاسر جعفریان (عضو هیئت علمی پژوهشکده ی مهندسی ژئوتکنیک، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، تهران، ایران)
مطالعه ی عددی آزمایشگاهی پروفیل جریان زیرسطحی در یک آبخانه آبرفتی
در این مقاله سعي شده به كمک یک مدل آزمایشگاهي به طول، عرض و ارتفاع2 ساحلي به دست آورده سپس به كمک برنامه SEEP/W كه بخشي از نرم افزار GeoStudio یکي از نرم افزار های حوزه خاک و هيدروليک است با دادن خصوصيات خاک مربوطه و ابعاد دستگاه آزمایشگاهي پروفيل سطح آب را ترسيم نموده و در نهایت نتایج هر دو حالت را با هم مقایسه كرده و مورد تحليل و بررسي قرار گرفته است. همچنين مقادیر دبي به دست آمده از آزمایش و نرم افزار با هم مقایسه شده و مورد تجزیه و تحليل واقع شده است. نتایج این مقایسه حاكي از آن است كه نرم افزار تقریبا توانسته است پروفيل سطح آب را به خوبي ترسيم كند اما این مدل نرم افزاری نتوانسته مقادیر دبي حاصل از نشت آب درون خاک را به خوبي نشان دهد. به همين دليل تلاش شده با ایجاد تغييرات و اصلاحاتي در ضریب هيدروليکي خاک مربوطه در مدل نرم افزاری نتایج صحيح و قابل قبول تری ارائه شود.
کلمات کلیدی:
آبهای زیرزمینی، جریان زیرسطحی، پروفیل سطح آب، مدل آزمایشگاهی
نویسندگان :
سمانه صلاحی نیا (دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه یاسوج)
منصور پرویزی (استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه یاسوج)
محمد صدقی اصل (استادیار دانشکده مهندسی کشاورزی، دانشگاه یاسوج)
مهدی زمانی لنجانی (استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه یاسوج)
تحلیل پایداری شیب سازه فروشویی تودهای معدن مس سرچشمه با استفاده از مدلسازی عددی
سازههای فروشویي تودهای از جمله ساختارهای متشکل از خاک و ژئوسنتتيک هستند. در این سازهها توده خاک معدني به صورت پلههایي برروی بستری شيبدار قرار ميگيرد كه سطح ایزوله بستر تركيبي از چند لایه طبيعي (خاک رس و خاک مخلوط متراكم) و مصنوعي (ژئوممبران) ميباشد. ناپایداری و لغزش سازههای فروشویي تودهای از نظر زیستمحيطي و اقتصادی اهميت زیادی دارد . این ناپایداری ميتواند ناشي از ضخامت زون اشباع در سازه، وزن خاک و به دليل مقاومت برشي پایين سطح تماس ژئوسنتتيک و خاک باشد. در این مقاله پایداری سازه فروشویي تودهای شماره 2 معدن مس سرچشمه با استفاده از روش اجزا محدود و نتایج آزمایشگاهي مربوط به پارامترهای مقاومتي سطح تماس خاک و ژئوسنتتيک مورد بررسي قرار گرفته است. نتایج بدست آمده نشان ميدهد كه سطح لغزش بحراني در داخل توده خاک و در امتداد سطح تماس خاک و ژئوممبران تشکيل ميگردد. همچنين نتایج نشان دادند كه افزایش سطح ایستابي اسيد در سازه، باعث كاهش ضریب اطمينان پایداری شيب ميشود.
مطالعه تطبیقی روش های طراحی خاکریز های مسلح شده با ژئوسنتتیک متکی بر شمع بر اساس آیین نامه های مختلف
در این مقاله پس از معرفي كلي خاكریز های متکي بر شمع و روش اجرای آنها به بررسي استفاده از ژئوسنتتيک به عنوان روشي مناسب جهت بهبود وضعيت خاک پرداخته شده است. در ادامه به صورت اجمالي تحليل و طراحي خاكریز های مسلح شده با ژئوسنتتيک متکي بر شمع با توجه به روش انجام شده RUC و هلندی 002 BSGBE( ٬ آلمانی ) 0212 SB 6118 ) های موجود در قالب بررسي و مقایسه آیين نامه های انگليسي ) 0101 نسبت به بقيه برای مهندسين آشنا تر است و دليل آن را مي توان عمومي تر بودن و همچنين طراحي محافظه كار SB است. آیين نامه انگليسي 6118 تری كه برای خاكریز های متکي بر شمع ارائه مي كند ٬ برشمرد.
کلمات کلیدی:
خاکریز ٬ ژئوسنتتیک.RUC228 ٬BSGBE ٬SB6008
نویسندگان :
مارال گوهرزای (دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی آب و محیط زیست ٬ دانشگاه شهید بهشتی)
مطالعه موردی بررسی تاثیر آلودگی نفتی بر پارامترهای ژئوتکنیکی خاك ریزدانه رسی در بندر دیلم ایران
طي گزارشهای دریافتي در بهمن ماه سال 0139 بر اثر شکستگي لولههای انتقال نفت در بندر دیلم، نشتي فراواني در محل رویت گردید كه كارشناسان مربوطه به محل مورد نظر اعزام شدند. نشت حاصل از شکستگي لولهها آلودگي فراواني را در خاک منطقه پدید آورد. این آلودگي در روز اول فقط به خاک منتقل گردید. با توجه به آزمایشهای انجام گرفته در محل نفت خام ميتواند سبب تغييراتي در پارامترهای ژئوتکنيکي خاک شود. در این تحقيق تاثير نفت خام بر تراكمپذیری، پلاستيسيته و پارامترهای مقاومتي خاک ریزدانه رسي آن منطقه بررسي گردیده است. در نهایت نتایج نشان دهنده این موضوع است كه با افزایش ميزان آلودگي نفتي، تراكمپذیری خاکهای ریزدانه رسي افزایش و پلاستيسيته و مقاومتدر این خاکها كاهش ميیابد، كه ميزان كاهش مقاومت در تنشهای تحکيمي بالاتر نمایانتر ميشود. در این مقاله به بررسي تاثيرات آلودگي نفتي بر روی خاک ریزدانه رسي منطقه بندر دیلم پرداخته شده است و در انتها نتایج حاصله بيان گردیده است .
بررسی اثر نانو ذرات بر روی فرآیند خود ترمیمی در رس
خاكهای رسي غالبا دارای مشکلاتي از جمله نشست زیاد،مقاومت برشي پایين و دشواری تراكم مي باشند.از این روتثبيت رس ها با استفاده از افزودني های مختلف همواره مورد توجه محققين و مهندسين فعاليت های عمراني و عمليات خاكي بوده است. خاصيت خودترميمي رس به معنای بسته شدن ترک های خارجي ایجاد شده در آن مي باشد این ترميم به گونه ای است كه لایه به شکل فبل از ترک خوردگي خود باز نمي گردد. در این تحقيق خاصيت خود ترميمي لایه های رسي با تاثير ميزان افزایش مقاومت بدست آمده از افزودن نانو رس مونتموریلونيت به خاک در زمان 5 درصد افزودن نانو رس مونتموریلونيت پارامترهای مقاومتي خاک های رسي تحت آزمایش ،2/5 ، های مختلف مورد ارزیابي قرار گرفته است. تک محوری را تغيير داده به طوریکه افزایش قابليت خودترميمي خاک های رسي در گذشت زمان بدست آمد.
کلمات کلیدی:
خاک های رسی، خودترمیمی، ترک، نانو رس مونتموریلونیت، زمان
تحلیل شبه استاتیکی اثر زلزله بر تونل توسط نرم افزار PLAXIS
با توجه به كارایي بالای تونلها در حمل و نقل، انتقال آب و ...، همچنين افزایش چشمگير استفاده از آن در سالهای اخير بخصوص در مناطق لرزهخيز از جمله ایران، بررسي و مطالعه رفتار اینگونه سازهها در برابر تحریکات دیناميکي ناشي از حركت شدید زمين مورد توجه مهندسين ژئوتکنيک قرار گرفته است. در این مقاله رفتار یک تونل با استفاده از نرمافزار المان محدود Plaxis به صورت شبهاستاتيکي بررسي شده و تاثير مقادیر ضرایب شبهاستاتيکي افقي و قائم( v,khk) در 52 حالت بر جابجایيها، نيروها و تنشهای قائم و افقي ایجاد شده در تاج، كف و كناره تونل تحليل ميشود. نتایج نشان ميدهد كه بطور كلي تاثير شتاب افقي( hk ) روی نيروهای محوری و برشي و همچنين تنشهای نرمال و برشي بخصوص در دو نقطه كف و تاج تونل بيشتر است.
کلمات کلیدی:
تحلیل شبه استاتیکی، تونل، نرم افزار المان محدود
نویسندگان :
مسعود عامل سخی (استادیار گروه عمران،دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ارومیه)
توحید شیری (کارشناسی ارشد عمران، گرایش خاک و پی، دانشگاه ارومیه)
هادی علی اشرفی (دانشجوی دکترای عمران، گرایش خاک و پی، دانشگاه ارومیه)
سعید حسینزاده (کارشناسی ارشد عمران، گرایش خاک و پی، دانشگاه ارومیه)
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.