پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
مطالعه تأثیر مکش و تنش میانگین خالص بر پارامترهای دينامیکي کائولینیت عادی تحکیم يافته غیراشباع
علي رغم محدودیت های چند دهه گذشته در زمينه بررسي رفتار مصالح غيراشباع، توسعه های اخير ابزارهای آزمایشگاهي ارتقا یافته به سيستمهای كنترل و اندازه گيری مکش، منجر به توليد داده های با ارزشي در برخي از جنبه های رفتاری اینگونه مصالح شده است. داده های مذكور غالبا به بررسي رفتار استاتيکي مکانيکي و تغييرحجمي مصالح غيراشباع و بخش محدودتری نيز به بررسي و مدلسازی رفتار دیناميکي این نوع مصالح در محدوده كرنش های كوچک معطوف شده است. درتحقيق حاضر، اثرات تغييرات سطوح مکش و تنش ميانگين خالص درشرایط بارگذاری سيکلي تند (به منظور شبيه سازی شرایط بارگذاری زلزله)، با استفاده از تجهيرات سه محوری سيکلي با قابليت كنترل مکش بر روی یک نوع رس در شرایط عادی تحکيم یافته مورد مطالعه قرار گرفته است. آزمایشها در سه سطح تنش ميانگين خالص و دو سطح مکش شده است. نتایج به دست آمده حاكي از تاثير قابل توجه عوامل مورد بررسي بر پارامترهای دیناميکي نمونه های ریزدانه غيراشباع مورد مطالعه بوده است. در سطح مکش یکسان، افزایش در سطح تنش ميانگين خالص موجب افزایش مدولبرشي و كاهش نسبت ميرایي شده است. همچنين با افزایش سطح مکش در شرایط یکسان تنش ميانگين خالص، مدول مدول برشي افزایش و نسبت ميرایي كاهش یافته است.
کلمات کلیدی:
بارگذاری دینامیکی، کائولینیت غیراشباع، مدول برشی، سه محوری سیکلی کنترل مکش.
نویسندگان :
محسن معجزی (دانشجوی دکتری، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله)
محمدکاظم جعفری (استاد، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله)
انتخاب روش مناسب برای حمل مصالح حفاری شده در حفاری با TBM با توجه به شرایط ژئوتکنیکی و سایر عوامل تأثیرگذار
قطعه دوم تونل زاگرس داراي طول تقریبي 62 كيلومتر و قطر حفاري 31توسط دستگاه حفاري TBM دو سپره انجام ميشود. رخنمونهاي سنگي مسير تونل بيشتر شامل سنگ آهک، سنگ آهک رسي، شيل و به صورت محدود شامل ماسه سنگ و گچ ميباشد كه در آنها ساختارهاي مختلف زمينشناسي از قبيل انواع چين و گسل مشاهده ميشود. حدود 01 كيلومتر از این تونل حفاري شده است و در طول این مسير مخاطرات بسيار زیادي مشاهده شده است. وجود مخاطراتي نظير گاز هيدروژن و آب زیرزميني فراوان در 01 كيلومتر ابتداي تونل و همچنين مسير طولاني جهت حمل مصالح حفاري شده به خارج از تونل و ورود تجهيزاتي نظير سگمنت، ریل و غيره به داخل تونل، وقفه زماني زیادي را در امر حفاري تونل ایجاد كرده است؛ به همين دليل با حفر تونل دسترسي به طول 911 متر تصميم بر آن شده است تا خروج مصالح و ورود تجهيزات از این تونل انجام شود. روشهاي مختلفي براي خروج مصالح حفاري شده در تونلهایي كه به روش مکانيزه حفر ميشود، وجود دارد. در این مقاله با توجه به شرایط ژئومکانيکي مسير و عوامل تأثيرگذار دیگر به مقایسه دو روش حملمصالح حفاري شده با نوارنقاله و لوكومتيو براي 00 كيلومتر انتهاي مسير، بر اساس مدت زمان لازم جهت اتمام پروژه پرداخته شده 2/ 1 سال و توسط لوكومتيو برابر 4 / است. نتایج حاصل از این تحقيق نشان داده است كه مدت زمان لازم براي اجراي پروژه توسط نوارنقاله برابر 2 سال ميباشد. بنابراین استفاده از نوار درجه ارجحيت بيشتري نسبت به لوكومتيو خواهد داشت.
رفتار نگاری سد گتوند علیا در مراحل مختلف زمانی با استفاده از مدلسازی عددی نتایج ابزار دقیق
كنترل پایداري سدها در دوران ساخت، اولين آبگيري و بهره برداري بسيار حائز اهميت ميباشد. استفاده از ابزاردقيق در سدهاي خاكي و سنگریزه اي به منظور رفتارنگاري آنها، نقش مهمي در كنترل پایداري سد دارد. روابط رفتاري بدست آمده بر اساس مدل هاي رفتاري فرض شده براي مصالح سد، روي نتایج رفتارنگاري اعتبارسنجي ميشوند تا درصورت معتبر بودن، بتوان از این نتایج در پيشبيني رفتار سدهاي سنگریزه اي در اولين مرحله آبگيري استفاده نمود. پارامترهاي تعيين كننده مقاومت برشي مصالح سد در اثر تجمع لایههاي بدنه سد در حين ساخت و همچنين آبگيري دچار تغيير ميشوند . تخمين، بررسي و كنترل دقيق این پارامترها و همچنين آگاهي از توزیع و روند تغييرات آنها در بدنه و هسته سد جهت كنترل پایداري سد در طول دوره ساخت و بهرهبرداري از اهميت فراواني برخوردار ميباشددر مقاله پيشرو نشست هاي حاصل از ابزارگذاري سد گتوند را با نتایج مدلسازي عددي سد گتوند مقایسه نموده و شرایط پایداري سد را بررسي كرده ایم. نتایج مدلسازي از تطابق خوبي با داده هاي ابزاردقيق برخوردار بوده اند.
کلمات کلیدی:
سد سنگریزه ای، ابزار دقیق، مدلسازی عددی، نشست
نویسندگان :
فردین جعفرزاده (دانشیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف)
زکیه حریف (دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه صنعتی شریف)
عمار میرزایی (کارشناس ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه تربیت مدرس)
بررسی پارامترهای مقاومتی خاک سیمان تحت آلودگی فاضلاب و پس آب های صنعتی
خاک سيمان یکي از مصالح پركاربرد در مهندسي عمران بوده كه در واقع تركيبي از خاک، سيمان پرتلند و آب ميباشد. این تركيب در بسياری از سازه های خاكي، به منظور افزایش مقاومت برشي خاک، مقابله با آبشستگي و اصلاح خاکهای مسأله دار، مورد استفاده قرار ميگيرد. هدف این مطالعه بررسي انواع پارامترها و ویژگي های مقاومتي خاک سيمان ميباشد كه در اثر مجاورت با آلودگي های زیست محيطي، دچار اختلال در عملکرد سازهای گشته اند. به منظور انجام آزمایش، دوگروه نمونه ی آلوده و غير آلوده از خاک با درصدهای مختلفي از سيمان، بعد از گذشت مدت زمان 7 ، 14 و 24 روز، تحت آزمایش مقاومتي محصور نشده (تک محوری) قرار گرفت كه نتایج حاكي از یک كاهش قابل توجه در ، مقاومت نمونه های آلوده در مقایسه با نمونه های غير آلوده بود. همچنين نتایج نشان داد كه محيط های اسيدی در مقایسه با محيط های بازی، ظاهر نمونه ها را بيشتر دچار خوردگي ميكنند.
کلمات کلیدی:
خاک سیمان، آلودگی، مقاومت تک محوری، اسیدی و بازی، خورندگی
نویسندگان :
حمید رستمی (دانشکدهی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران)
علی فلاح (دانشکدهی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران)
ویدا دارابی (دانشکدهی آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی )پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور(، تهران)
بررسی تاثیر نانوسیلیس بر خصوصیات مهندسی خاک رس تثبیت شده با آهک
در سالهای اخير تکنولوژی نانو در حد گسترده و با سرعت بالایي در تمامي زمينه ها به كارگرفته شده است. اما متأسفانه بدليل جدید بودن این موضوع وعدم وجود مرجعي كامل در مهندسي ژئوتکنيک و تحقيقات پراكنده و ناكافي نيازبه شناخت، نحوه كاربرد وميزان تاثير نانو ذرات در این حوزه مي باشد.یکي از كاربردهای فناوری نانو مي تواند در بهبود خصوصيات مکانيکي و افزایش بهره برداری مصالح خاكي باشد. بدین منظور در این تحقيق تاثير افزودن نانو سيليس و آهک با درصد های مختلف بر خاک رس انجام گرفته است كه نتایج نشان دهنده بهبود قابل توجه خصوصيات خميری،تراكمي و مقاومتي خاک رس با افزودن اندک نانو سيليس به مخلوط خاک و آهک مي باشد. از نتایج این تحقيق مي توان در پروژه هایي كه نياز به بهبود خواص مهندسي خاک مي باشد استفاده كرد.
کلمات کلیدی:
نانوسیلیس، اصلاح خاک، افزودنی، زمان عمل آوری، مقاومت فشاری تک محوری .
نویسندگان :
محمدعلی پاشاباوندپوری (دانشگاه آزاد اسلامی مرکز هرسین، گروه مهندسی عمران، کرمانشاه، ایران)
مقایسه نتایج مدلسازی پایداری دیواره گودبرداری های عمیق توسط روش های تحلیل تعادل حدی، المان محدود و تفاضل محدود
امروزه در بسياري از پروژه هاي ساختماني لازم است كه زمين به صورتي خاكبرداري شود كه جداره هاي آن قائم یا نزدیک به قائم باشد. فشار جانبي وارد بر جداره ها ناشي از رانش خاك بر اثر وزن احتمالي روي خاك كنار خود و نيز سربارهاي گود ميباشد. اگرچه اكثر ترانشه ها جنبه موقت دارند، اما به منظور جلوگيري از ریزش ترانشه باید به كمک سيستم هاي مهاربند مناسب از دیواره گودها حمایت شود. طراحي و اجراي سازه هاي نگهبان در مهندسي عمران داراي گستره وسيعي است و نياز به بررسي ها و مطالعات ژئوتکنيکي، سازهاي، مصالح تکنولوژیکي، اجرایي و اقتصادي دارد. در نتيجه ميتوان بيان كرد كه انتخاب روش مناسب به جمع شرایط تاثيرگذار بستگي دارد. در این تحقيق با مدلسازي سيستم هاي نگهدارنده آنکراژ و نيلينگ در نرمافزارهاي PlAXIS ، FlAC و GEOSTUDIO به مقایسه روشهاي تحليل بر مبناي تعادل حدي، المان محدود و تفاضل محدود در طراحي سازه هاي نگهبان گودبرداري هاي عميق بر اساس مدلهاي رفتاري موجود در نرمافزارهاي مورد بررسي پرداخته شده است.
کلمات کلیدی:
گودبرداری، سیستم نگهدارنده، تعادل حدی، المان محدود، تفاضل محدود.
نویسندگان :
مسعود عامل سخی (استادیار گروه عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ارومیه)
هادی علی اشرفی (دانشجوی دکترای عمران، گرایش خاک و پی، دانشگاه ارومیه)
توحید شیری (کارشناس ارشد عمران، گرایش خاک و پی، دانشگاه ارومیه)
سعید حسین زاده (کارشناس ارشد عمران، گرایش خاک و پی، دانشگاه ارومیه)
استفاده از مدلسازی زمین آماری به منظور تخمین فاصله داری ناپیوستگی ها در تونل انتقال آب بهشت آباد
یکي از مهمترین پارامترهای موثر بر رفتار سازه های زیرزميني، فاصله داری ناپيوستگي ها در مناطق مختلف محل اجرای پروژه است. این پارامتر در بسياری از سيستم های طبقه بندی توده سنگ مانند RMR و Q به عنوان یکي از عوامل موثر بر ميزان بار وارد بر سازه و سيستم نگهداری گنجانده شده است. از این ميان ميتوان پارامتر فاصله داری موجود در سيستم طبقه بندی RMR را پركاربردترین پارامتر مورد استفاده در این خصوص دانست. در بيشتر مواقع به منظور تخمين این پارامتر در گستره محل اجرای پروژه از تلفيق روند مشاهده شده ميان گمانه ها و درزه نگاریهای سطحي استفاده ميشود. با این حال در بيشتر پروژه های ژئوتکنيکي فاصله ميان گمانه ها بسيار زیاد بوده و بر اساس درزه نگاریهای سطحي نيز نميتوان به تخمين درست این پارامتر در اعماق حفر سازه پرداخت.در این پژوهش با استفاده از روشهای زمينآماری به تخمين پارامتر فاصله داری دسته درزه بحراني در راستای محور تونل انتقال آب بهشت آباد پرداخته شد. نتایج مدلسازی زمين آماری نشان داد استفاده از روشهای زمينآماری به منظورتخمين این پارامتر در نقاط مجهول توجيه پذیر است. همچنين نتایج اعتبارسنجي نشان داد مدل از دقت بالایي برخوردار بوده و تخمين های انجام گرفته بر این اساس دارای سطح اعتماد مناسبي است. استفاده از تخمين زمينآماری در این پژوهش، علاوه بر هزینه بسيار كم و دقت مناسب موجب شد شناخت بهتری از نقاط ضعف و قوت اكتشافات درزهنگاری در مناطق مختلف مسير تونل حاصل شود.
کلمات کلیدی:
فاصله داری ناپیوستگی ها، تخمین زمین آماری، سیستم طبقه بندی RMR ، تونل انتقال آب بهشت آباد
نویسندگان:
محمد دوست محمدی (دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی معدن، پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران)
احمد جعفری (عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی معدن، پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران)
امید اصغری (عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی معدن، پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران)
ارزیابی قابلیت تزریق پذیری ساختگاه سد و نیروگاه داریان
در پروژه های عمراني و معدني به منظور صرفه جویي در هزینه و زمان یک سری ارزیابي ها انجام مي شود، كه ازچمله آنها ارزیابي قابليت تزریق پذیری ساختگاه سدها مي باشد. در این تحقيق به ارزیابي قابليت تزریق پذیری ساختگاه سد و نيروگاه داریان پرداخته شده است. با استفاده از اطلاعات حاصل از گمانه های اكتشافي در گالری های تزریق، بين عدد لوژن بدست آمده از آزمایش فشار آب و خورند دوغاب سيمان ارتباطي برقرار شده است. لذا با توجه به نمودارهای بدست آمده مي توان گفت كه ساختگاه سد داریان قابليت تزریق پذیری بالایي دارد.
کلمات کلیدی :
تزریق پذیری، پرده آب بند، تکیه گاه، سد داریان
نویسندگان :
معتصم حمیدی (دانشجوی کارشناسی زمین شناسی، دانشگاه زنجان)
بررسی اثر پودر تایر فرسوده بر روی تراکم ماسه با استفاده از آزمایش تراکم استاندارد
دراین پژوهش به بررسي اثر پودر تایر فرسوده بر روی تراكم ماسه با استفاده از آزمایش تراكم استاندارد پرداخته شده است.بدین منظور هریک از 6 مخلوط وزني ماسه و پودر تایر (0% و5% و 10% و 15% و 20% و 30% درصد وزنی ماسه خالص ) دردستگاه آزمایش تراكم استاندارد مورد آزمایش قرار داده ایم.برای آزمایش تراكم استاندارد ASTMD698 روش A استفاده شده است.ماسه مورداستفاده ماسه بد دانه بندی شده ونيزاندازه پودر تایر 1 تا 5 ميليمتر بوده است.نتایج آزمایش های انجام شده نشان مي دهدكه با افزودن پودر تایر،تراكم پذیری مخلوط كاهش مي یابدوهمچنين با افزایش درصد پودر تایر،درصد رطوبت بهينه افزایش و وزن مخصوص خشک مخلوط ها كاهش مي یابد.
بررسی اثر تونلهای زیر زمینیِ کند و پوش بر پاسخ لرزه ای سطح زمین
دراین مقاله از طریق روش هاي عددي و با استفاده از نرمافزار دوبعدي FLAC مبتني بر روش تفاضل محدود، تغييرات بزرگنمایي لرزهاي درفواصل مختلف از تونلهاي كند و پوش (Cut & Cover) برروي سطح، درحضور امواج مهاجم SV بررسي ميگردد و در این راستا ارتباط مهندسي بين پارامترهاي هندسي مذكور و الگوي بزرگنمایي سطح زمين درقالب مطالعات پارامتریک، ارائه ميشود. از جمله كاربردهاي اساسي این موضوع ميتوان به تاثير تونلهاي متروي زیرزميني در مناطق شهري اشاره كرد كه ميتواند بر پاسخ لرزهاي زمين و به تبع آن بر ساختمانهاي مجاور آن تاثير بگذارد. این تحقيق با لحاظ نمودن عوامل مختلفي نظير تغييرات عمق تونل و فركانس موج ورودي و همچنين ميزان تاثير هر یک از این عوامل، به ارائهي نمودارهاي بي بعد قابل تعميم مبتني بر نتایج مطالعات پارامتریک عددي حاصله، ميپردازد.
کلمات کلیدي:
بزرگنمایی لرزه اي، تونلهاي کند و پوش، تفاضل محدود، مطالعات پارامتریک، امواج مهاجم
نویسندگان :
دامون فیضی (کارشناس ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان)
حمید علی الهی (عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان)
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.