پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
تحلیل دینامیکی فشار آب مفذی و تنش موثرنسبت به کاهش سطح آب زیرزمینی (بررسی موردی برج الماس خاورمیانه در استان مازندران )
چکیده: یکي از اهداف مهم مطالعات لرزه ای در زمين های ماسه ای اشباع كاهش خطر روانگرایي و جلوگيری از افزایش فشار آب منفذی در ارتعاشات ناشي از زلزله مي باشد. در تحقيق حاضر، سعي شده است با به خدمت گرفتن یک مدل رفتاری خاك در نرم افزار اجزاء محدود كه رفتار سيکلي خاك راتحت شتابنگاشت منجيل مدل مي نماید، گروه شمع به صورت عددی در برج الماس خاورميانه در استان مازندران مورد تحليل و بررسي قرارگيرد . گروه شمع مورد مطالعه روی فونداسيوني دارای شش لایه كه عمدتا ماسه لای دار بددانه بندی مي باشد قراردارد . مدلسازی های مختلفي با نرم افزار FlacЗD صورت گرفت كه با تغيير پارامتركاهش سطح آب زیرزميني، اثر آنها بررفتار دیناميکي و استاتيکي مدل بررسي شد . نتایج حاصل، نشانگر حذف و بعضا كاهش احتمال روانگرایي در لایه های مستعد روانگرایي مي باشد.
کلمات کلیدي :
فشار آب حفره اي، ژئوتکنیکی، ماسه لاي دار بددانه بندي، ،نرم افزار FlacЗD
نویسندگان :
رضا حیدرنژاد (کارشناس ارشد ژئوتکنیک ،شرکت طراحی و نظارت مسکن سازان سلمانکلار)
استفاده از روش قطعات افقی برای پیش بینی تغییر مکان لرزه ای شیب ها و دیوارهای مسلح
تئوری های متعددی در زمينه ی تغيير مکان شيب ها و دیوارهای حائل وجود دارد مانند: نيومارک، ریچارد و .... استفاده از خاک مسلح در طراحي دیوار های حائل و شيرواني ها، روشي است كه در سال های اخير متداول شده است. در بعضي جاها سازه های حائل از قبيل دیوارهای نگهبان و شيب های خاک های مسلح در مناطق فعال لرزه ای قرار گرفته اند و در اثر زلزله دچار تغيير مکان های دائمي مي گردند به طوری كه بعضي از این سازه ها در هنگام زلزله گسيخته شده و خسارات متعددی را بر جای مي گذارند، به همين دليل بررسي رفتار لرزه ای این گونه سازه ها امری بسيار مهم تلقي مي شود. روشي كه در این پژوهش برای محاسبه ی تغيير مکان ماندگار شيب های خاكي مورد ارزیابي قرار خواهد گرفت، روش قطعات افقي مي باشد. روش قطعات افقي یکي از مهم ترین روش ها در تحليل شيب های خاكي است، كه بر پایه ی تعادل حدی ارائه شده است. با توجه به مطالب فوق، در این مقاله تلاش خواهد شد تا راهکاری برای محاسبه ی تغيير مکان ماندگار شيب های خاكي به روش قطعات افقي ارائه گردد. در نهایت نتایج بدست آمده با نتایج سایر محققين مقایسه خواهد شد. سعي خواهد شد با تحليلهای متعدد فرمولها یا نمودارهایيبرای استفادههای كاربردی ارائه شود.
کلمات کلیدی:
تحلیلی، تغییر مکان لرزه ای، دیوارهای حائل مسلح شده، روش قطعات افقی
نویسندگان :
صبا شهرزاد (دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه خوارزمی)
صبا شهرزاد (دانشیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه خوارزمی)
بررسی عددی اثر انفجار بر روی گود پایدار شده به روش میخ کوبی در خاک ماسه ای
یکي از چالشهای مهندسين عمران در زمينه انفجار، حفظ قابليت سرویس دهي سازهها و پایداری آن پس از انفجار است. لذا در این تحقيق سعي شده است تا با استفاده از روشهای اجزاء محدود دو بعدی و با بررسي نتایج حاصل از مدلسازی كامپيوتری، اثر انفجار برروی گود پایدار شده به روش ميخکوبي مورد مطالعه قرار گيرد. بدین منظور ابتدا براساس آئين نامه FHWA یک گود پایدار شده به روش ميخکوبي به عمق 8 متر با ( 10،20 ،30 ،)و متر از لبه گود قرار داده شد و ، عملکرد دائمي در خاک ماسه ای طراحي گردید. سپس مدل تحت بار انفجاری با سه فاصله مختلف نيروهای ماندگار و تغييرشکل های ایجاد شده در گود مورد بررسي قرار گرفت. بار انفجاری اعمال شده تابعي از فشار و زمان درنظرگرفته شده است. نتایج حاكي از آن است كه هرچه مركز انفجار به لبه گود نزدیکتر باشد ميزان جابجایي بيشتر است.
تاثیر وجود حفرات زیر سطحی بر پاسخ لرزه ای عوارض توپوگرافی شیروانی با استفاده از روش اجزای مرزی
فقدان شناخت كامل از چگونگي اثرات حفره های زیرزميني بر پاسخ لرزه ای عوارض توپوگرافي سطحي ونبود دسترسي به ابزارهای مناسب جهت تحليل دیناميکي این عوارض،خصوصا در حوزه زمان استفاده از روشهای عددی مناسب را جهت حل مساله انتشار امواج را ایجاب مي نمایيد. برآورد پاسخ لرزهای عوارض توپوگرافي به ویژه در حضور حفره های زیرزميني را ایجاب مينماید. در این مقاله با استفاده از روش عددی اجزای مرزی) BEM ( جهت حل مساله انتشار امواج وارزیابي پاسخ لرزهای سطح زمين شيبدار در حضور حفرات زیرزميني و تاثير این عوارض بر تفرق امواج مهاجم قائم فشاری درون صفحه P پرداخته شده است. در این راستا با بيبعد نمودن پارامترهای تاثيرگذار در مساله نظير شعاع حفره، فاصله حفره از نقطه تاج شيب و فاصله حفره از نقطه پایين شيب و زوایای مختلف شيب، به بررسي الگوهای بزرگنمایي در زمين شيبدار پرداخته شده است. نتایج بدست آمده از این تحقيق نشان ميدهند كه وجود حفرههای زیرزميني ميتواند مؤلفه افقي و قائم پاسخ لرزهای سطح زمينهای شيبدار را در مقایسه با حالت بدون حفره، تحت تاثير قرار دهد. اندركنش لرزهای توپوگرافي از نوع شيبدار با حفرات زیر زميني، الگوی تغيير مکانهای متفاوتي از سطح شيبدار بدون حفره ایجاد خواهند نمود و با تغييرات نسبت فاصله حفره به مشخصات هندسي شيب، الگوهای تفرق امواج و به دنبال آن بزرگنمایي آنها تغيير مينماید. با افزایش زاویه شيب شيرواني واقع بر حفره ، بزرگنمایي در سطح شيب نسبت به شيرواني بدون حضور حفره، به ميزان 01 درصد افزایش یافته و با افزایش فاصله حفره از پای شيب در پریودهای بالا، بزرگنمایي تغيير مکان افزایش مي یابد.
بررسی اندرکنش میان تونل های خط یک و دو قطار شهری تبریز
تونلهای قطار شهری تبریز یکي از پروژه های بزرگ ملي در كشور ميباشد كه با توجه به گسترش ناوگان حمل و نقل در این كلانشهر، احداث خط دو تونل تبریز در كنار خط یک لازم و ضروری تشخيص داده شد. در تحقيق حاضر سعي خواهد شد اندركنش تونل خط دو با تونل های سهند و سبلان، با كمک نرم افزار FLAC با توجه به ميزان تغييرات بارهای طراحي وارده بر سيستم نگهداری و كرنش های برشي بحراني در پایه های مياني مورد بررسي قرار گيرد. بدین منظور ميزان تغييرات نيروهای محوری، گشتاور خمشي و نيروهای برشي وارده بر سيستم نگهداری و همچنين كرنش های برشي ایجاد شده در پایه های مياني به فواصل مختلفي از حفاری خط دو بررسي شده است. با توجه به بررسي های بعمل آمده، هر گونه جابجایي ميان خطوط دو و یک باعث تغيير در بارهای طراحي ميگردد كه در این صورت پایداری تونل ها دستخوش تغييرات خواهد شد. نتایج حاصل از این بررسي ها ميتواند در بخش نخست از طراحي و جانمایي خط دو از دیدگاه پایداری پایه های مياني و ایمني سيستم نگهداری مورد استفاده قرار گيرد.
کلمات کلیدی:
تونل های خط 1 و 2 تبریز، نرم افزار FLAC ، بارهای طراحی، کرنش برشی.
نویسندگان :
نگین ریش سفید محمدی (دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی ارومیه)
رضا میکائیل (دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی ارومیه)
بررسی مدل های كاز رام و كاز رام اصلاح شده در پيش بينی ميزان خردایش سه انفجار آزمایشی در بزرگترین معدن توليد مصالح پروژه ی سد و نيروگاه رودبار لرستان
در مهندسي انفجار خردشدگي یک مسئله ي كاربردي و مهم است كه به نوع استفاده از سنگ بستگي دارد. خردایش سنگ به فاكتور هاي زیادي از جمله خصوصيات توده ي سنگ ، پارامتر هاي هندسي چال و نوع ماده ي منفجره بستگي دارد. لذا تعيين خصوصيات ژئومکانيکي توده ي سنگ در عمليات آتشکاري از اهميت بسزایي برخوردار است. مدل هاي كاز رام و كاز رام اصلاح شده دو مدل تجربي و كاربردي براي پيش بيني توزیع خردشدگي محصولات حاصل از انفجار هستند. در مدل كاز رام ضریب سنگ و در مدل كاز رام اصلاح شده شاخص قابليت انفجار ( BI ) نماینده ي خصوصيات ژئومکانيکي توده ي سنگ مي باشند. پژوهش پيش رو تنها گزارشي است مبني بر عدم كارایي مدل هاي كاز رام و كاز رام اصلاح شده در پيش بيني خردایش محصولات حاصل از سه انفجار آزمایشي در بزرگترین معدن توليد مصالح پروژه ي سد و نيروگاه رودبار لرستان.
نقش ابزار دقیق در کنترل و پایداری سدهای خاکی ( مطالعه موردی )
در سال های اخير ابزاربندی سدها در ایران جایگاه ویژهای پيدا كرده است. در پروژه های بزرگ مانند سدهای خاكي و بتني، نصب و پایش ابزار دقيق، مخصوصا در حين ساخت و بهرهبرداری جزء جدایيناپذیر پروژه ها ميباشند. با حضور ابزار دقيق در پروژه ها، هر مهندس یا كافرمایي مي تواند كيفيت فني و پایداری سازه را تضمين نماید. ابزاربندی و ابزارنگاری نقش مهمي در ارزیابي و تفسير پایداری قسمت های مختلف پروژه دارد. با استفاده از پارامترهای فيزیکي بدست آمده از ابزار دقيق ميتوان رفتار سد را پيش بيني نموده و با مدل های تئوری مقایسه كرد. پایداری سد یکي از مهمترین مسائل مربوط به مهندسي ژئوتکنيک ميباشد. تحليل پایداری سد از بسياری از ابهامات شامل عدم دقت پارامترهای ژئوتکنيکي، تغيير شرایط زیست محيطي، مکانيسم های غير قابل پيش بيني شکست، مختصرسازی و تقریب مورد استفاده در مدلهای ژئوتکنيکي تشکيل شده است. با توجه به عدم قطعيت پارامترهای ژئوتکنيکي، استفاده از تجزیه و تحليل خطر امری اجتناب ناپذیر در پروژه های سدسازی ميباشد. در تحقيق حاضر بر اساس داده های ابزار دقيق، تنشهای ایجاد شده و نيز نشست سد در دوران ساخت با مقادیر حاصل از تحليل عددی مقایسه شده است. در این رابطه، سد دوستي به عنوان یک مطالعه موردی در نظر گرفته شده است.
کلمات کلیدی:
ابزار دقیق، سدهای خاکی، پایداری، رفتارنگاری
نویسندگان :
حامد اسدیان (دانشجوی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه دامغان)
بررسی ویژگی های فیزیکی و دوام داری نمونه هایی از سنگ های کربناته معادن جنوب غرب یزد
سنگهاي آهکي مناطق یزد به وفور در پروژه هاي مهندسي به عنوان منابع قرضه، سنگهاي ساختماني كاربرد دارند. بررسي ویژگي هاي سنگ هاي مصرفي در ساختمان به دليل عدم امکان بازسازي آنها از اهميت بالایي برخوردار ميباشد. بنابر این بررسي خصوصيات این نوع از سنگ ها از اصول اوليه كار است. بررسي ویژگي هاي پتروگرافي، فيزیکي و دوامداري این سنگ ها به منظور استفاده بهينه از آنها حائز اهميت ویژه اي است . در این تحقيق ویژگي هاي پتروگرافي، فيزیکي و دوامداري 9 نمونه سنگ آهک مختلف بررسي شده است. آزمایشات تعيين خواص فيزیکي شامل دانسيته، وزن مخصوص، جذب آب و تخلخل بر روي نمونه ها صورت گرفت. همچنين به منظور تعيين درصد كربنات كلسيم نمونه ها از آزمایش كلسيمتري و براي تعيين شاخص دوام وارفتگي در 01 سيکل بر روي نمونه ها در محلوله اي اسيد سولفوریک و اسيد كربنيک انجام شد. نتایج این تحقيق نشان داد كه هرجه نمونه ها خواص فيزیکي بهتري داشته باشند، دوام داري آن نيز افزایش ميیابد. در پایان با توجه به نتایج به دست آمده، مناسبترین سنگ ها براي نماي بيروني ساختمان ها پيشنهاد شده است.
کلمات کلیدی:
سنگ شناسی، ویژگی های فیزیکی، دوامداری، سنگ آهک
نویسندگان :
طیبه میرجلیلی (دانشجوی دوره کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه تربیت مدرس)
ماشااله خامه چیان (دانشیار گروه زمینشناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس)
محمدرضا نیکودل (استادیار گروه زمینشناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه تربیت مدرس)
بررسی ارتباط بین مدول الاستیسیته استاتیکی و دینامیکی (مطالعه موردی؛ آبرفت های شهر قم)
ارزیابي های ساختگاهي یکي از مهمترین بخش های مطالعات ژئوتکنيکي در پروژه های عمراني است. از جمله پارامتر های مورد بررسي در این مطالعات، مدول الاستيسيته خاک است كه معمولاً تحت شرایط بارگذاری استاتيکي توسط آزمایش های برجا نظير بارگذاری صفحه و تحت شرایط دیناميکي توسط آزمایش های ژئوفيزیک نظير دان هول انجام مي شود. در این تحقيق در نظر است ضمن بررسي و مطالعه نتایج چندین آزمایش بارگذاری صفحه با استفاده از صفحه ای به قطر 11 سانتي متر و آزمایش های دان هول در اعماق مختلف از چاهک های دستي كه در شهر قم انجام شده است، ارتباط بين مدول الاستيسيته استاتيکي و دیناميکي در خاک های درشت دانه مختلف مورد بررسي قرار مي گيرد. نتایج این تحقيق نشان مي دهد مقادیر بدست آمده در شرایط دیناميکي به مراتب بيشتر از شرایط استاتيکي بوده و سرعت بارگذاری و سطح كرنش به عنوان عوامل اصلي این تفاوت است. در نهایت رابطه بين این دو ضریب بررسي شده است.
کلمات کليدی:
بارگذاری صفحه، دان هول، مدول الاستيسيته، چاهک
نویسندگان :
مجتبی علی زاده (دانشجوی دكتری ژئوتکنيک دانشکده فني و مهندسي دانشگاه قم)
مهدی خداپرست (استادیار دانشکده فني و مهندسي دانشگاه قم)
علی محمد رجبی (استادیار دانشکده فني و مهندسي دانشگاه قم)
تاثیر اندازه دانه های ژئوفوم بر رفتار مخلوط رس ژئوفوم در آزمایش برش مستقیم
ژئوفوم یکي از انواع ژئوسينتتيک است كه بدليل مقاومت در برابر خوردگي، وزن حجمي ناچيز در برابر وزن حجمي خاک و تراكم پذیری بالا، قابليت كاربرد بالایي در مهندسي ژئوتکنيک دارد. خاک رس بدليل قابليت جذب بالا و تغيير حجم زیاد در اثر تغيير رطوبت، همواره مورد توجه ویژه در كارهای مهندسي است. در این پژوهش رفتار مخلوط رس ژئوفوم در برش مستقيم و در حالت زه کشي شده، مورد ارزیابي آزمایشگاهي قرار گرفته است. نتایج بدست آمده نشان دهنده آن است كه اندازه زاویه اصطکاک رس خالص بزرگتر از مخلوط آن با دانه های ژئوفوم در اندازه های گوناگون است. در تنش های قائم كوچک، مخلوط رس با ژئوفوم با اندازه دانه متوسط دارای بيشترین چسبندگي و كمترین زاویه اصطکاک نسبت مخلوط رس با ژئوفوم با اندازه های كوچک و بزرگ است، درحاليکه در تنش های بزرگ، اندازه دانه های ژئوفوم تاثير چنداني بر زاویه اصصکاک مخلوط ندارد ولي باعث كاهش حدودی 01 % در زاویه اصطکاک انواع مخلوط رس و ژئوفوم نسبت به رس خالص ميشود. همچنين نمودارهای جابجایي افقي بر حسب جابجایي عمودی نشان دهنده رفتار تراكمي رس خالص و مخلوط رس و دانه های ژئوفوم در همه انواع اندازه ها دارد ولي نرخ افزایش تراكم با تنش قائم، در مورد مخلوط رس و ژئوفوم بزرگ دانه نشان از تمایل به اتساع این نوع مخلوط دارد.
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.