پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
بررسی میزان اعتبار مقاومت برشی زه كشی نشده خاك هاي ريزدانه ( U S ) بر اساس نتايج آزمايش نفوذ استاندارد (SPT) (مطالعه موردي)
آزمون نفوذ استاندارد ( SPT ) یکي از رایج ترین آزمایش های درجای مورد استفاده در مطالعات زمين شناسي مهندسي ساختگاه طرحهای عمراني است و مقاومت برشي زهکشي نشده، یکي از اصليترین مولفه ها برای بيان مشخصه های مقاومتي خاكهای ریزدانه (رس و لای) ميباشد كه تعيين آن در آزمایشگاه با انجام آزمایش هایي مانند سه محوری، تک محوری و برش مستقيم صورت ميپذیرد كه مستلزم صرف زمان و هزینه بوده و اخذ نمونه های دستنخورده و حفظ شرایط نمونه (مشابه با شرایط صحرائي) از مشکلات این امر ميباشد، لذا امروزه رویکرد به انجام آزمایش های درجا و صحرائي در حال افزایش ميباشد. این تحقيق بر اساس مطالعات ژئوتکنيک خط 2 متروی تبریز تدوین گشته است و در آن از نتایج آزمایش های آزمایشگاهي سه محوری و همچنين آزمایش نفوذ استاندار (SPT) استفاده شده است. در این تحقيق رابطه تجربي مناسبي بر اساس عدد N آزمایش نفوذ استاندارد برای برآورد مقاومت برشي زه کشي نشده ارائه شده و ميزان اعتبار آن مورد بررسي قرار گرفته است.
کلمات کلیدی:
مقاومت برشی زه كشی نشده ،آزمایش نفوذ استاندارد، ریزدانه، آزمایش سه محوری، خط 2 متروی تبریز
نویسندگان :
مصطفی صاحب خواجه (دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر گروه زمین شناسی اهر ایران)
بررسی خصوصیات زمین شناسی مهندسی و ژئوتکنیکی مسیر خط 2 متروی تبریز
خط 2 مترو تبریز، طولاني ترین خط مترو تبریز ميباشد، این خط با طول كلي حدود 22 كيلومتر به عنوان طولاني ترین مسير ریلي قطار زیرزميني شهر تبریز به صورت شرقي غربي امتداد یافته است و چون تمام مسير این خط به صورت تونل اجرا خواهد شد، لذا برسي زمين شناسي مهندسي مسير از اهميت ویژه ای برخوردار است. زمين شناسي این مسير در سمت غرب تا شهرك باغميشه پوشيده از رسوبات آبرفتي بوده و در ادامه به سمت شرق به لایه های سنگي مارني و رسسنگي و سيلتستون پوشيده شده است. تراز آب زیرزميني از شرق به غرب كاهش پيدا كرده و نشانگر جریان آب زیرزميني از شرق به سمت غرب بوده و این وضعيت تا حدودی منطبق با شيب دشت تبریز ميباشد. در این مقاله به بررسي خصوصيات ژئوتکنيکي و زمين شناسي مهندسي مسير قطار شهری پرداخته خواهد شد. و با پهنه بندی اطلاعات حاصل از گمانه های حفر شده در طول مسير نسبت به برسي تغييرات زمين شناسي و ژئوتکنيکي مسير از دیدگاه حفاری تونل های شهری پرداخته خواهد شد.
کلمات کلیدی:
خط 2 مترو تبریز، تراز آب زیرزمینی، خصوصیات ژئوتکنیکی و زمین شناسی مهندسی
نویسندگان :
مصطفی صاحب خواجه (دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر گروه زمین شناسی اهر ایران)
بررسي اثرات ژئوتکنیکي و ژئولوژیکياخت سگاه بر پاسخ لرزه ای دره های آبرفتي لایه بندی شده
با توجه به اهميت توپوگرافي و مشخصات ژئولوژیکي مصالح ساختگاه در پاسخ لرزهای سایت در حين زلزله ، لایه بندی مصالح آبرفتي و به نوعي شرایط لایه ها از لحاظ ژئوتکنيکي و ژئولورگنمایي پاسخ لرزهای این درهها، با توجه به شرایط لایهبندی رسوبات آبرفتي و ميزان پرشدگي این درهها است. مطالعات پارامتریک با استفاده از نرم افزار هيبرید، صورت گرفته است. نتایج حاصله گویای آن است كه در یک دره با نسبت پرشدگي ثابت، در كل هرچه نسبت امپدانس بين دو لایه افزایش یابد، پاسخ طيفي افزایش ميیابد. اما در پرشدگيهای كم این رفتار معکوس است. از این ژیکي (لایه های نرم و سخت) ميتواند عاملي تاثيرگذار در بزرگنمایي حركات لرزهای در سطح آبرفت باشد. هدف از این مقاله، بررسي اثرات دو بعدی توپوگرافي درههای منحني در بزرو نمودارهای كاربردی جهت استفادههای مهندسي ارائه شدهاند بطوریکه با تركيب آنها با پارامترهای هندسي درههای مذكور ميتوانند به منظور طبقهبندی پاسخ لرزهای درههای آبرفتي در تکميل مطالعات ژئوتکنيک لرزهای بکار روند.
تعیین رابطه بین نفوذپذیری و طبقه بندی مهندسی توده های سنگی سازند آهکی سروک در ساختگاه سد دالون (استان کهگلویه و بویر احمد)
امروزه طبقهبندی مهندسي توده سنگ به طور گستردهای در علوم زمينشناسي مهندسي و مکانيک سنگ مورد استفاده قرار ميگيرد. با توجه به گسترش علوم، روابط تجربي جدید جایگزین روابط و روشهای كهنتر شده و بر اساس آن پارامترهای ژئومکانيکي توده سنگ جهت استفاده در طراحي به دست ميآید. عمدهترین پارامترهای طبقهبندی مهندسي توده سنگ بر اساس گسترش ناپيوستگيهای توده سنگ و ویژگيهای ژئومکانيکي سنگ بکر بنا نهاده شده است. از جمله مهمترین طبقهبندیهای توده سنگ، طبقهبندی ژئومکانيکي توده سنگ ( RMR ) و طبقهبندی شاخص مقاومت زمينشناسي ( GSI ) ميباشد. در این پژوهش رابطه بين نفوذپذیری توده سنگ و طبقهبندی مهندسي توده سنگ ( RMR,GSI ) در محدوده سد بتني دالون (در شمال استان كهگلویه و بویر احمد) و بر روی سازند سروک مورد بررسي قرار داده ميشود. در نهایت ميتوان به مدلي ریاضي از وضعيت نفوذپذیری سنگ بر اساس طبقهبندی مهندسي سنگ در محدوده سد دست یافت كه به روشنتر شدن وضعيت نفوذپذیری توده سنگ در محل و پيشبيني برنامه تزریق كمک ميكند. سرانجام طراحي پرده آببند نبز به گونهای بهينهتر انجام خواهد گرفت. همچنين درصورت ایجاد یک رابطه منطقي، این رابطه ميتواند شرایط نفوذپذیری را در مکانهایي با شرایط زمينشناسي همانند كه طبقه بندی مهندسي توده سنگ آن انجام یافته و بنا به دلایل متفاوت آزمونهای نفوذپذیری روی آن انجام نشده است را نيز پيشبيني نماید.
بررسی تغییرات منحنی پوش گسیختگی خاک های کربناته و سیلیکاته با استفاده از نتایج آزمایش های سه محوری
خاک های كربناته در نقاط مختلف دنيا به ویژه در مناطق با آب و هوای گرم و استوایي (مانند خليج فارس، سواحل استراليا و امریکا) به وفور یافت مي شوند. تحقيقات گذشته نشان داده است كه رفتار مهندسي این گونه نهشته ها متفاوت با رفتار خاک های سيليکاته متداول مي باشد. همچنين بدليل متفاوت بودن موجودات تشکيل دهنده این نوع خاک ها، رسوبات كربناته در نقاط مختلف دنيا از لحاظ فيزیکي و مهندسي با یکدیگر متفاوت هستند. در این تحقيق دو خاک كربناته منطقه خليج فارس و یک خاک سيليکاته، جهت مقایسه، تحت آزمایش سه محوری مونوتونيک در حالت زه کشي شده قرار گرفتند. نتایج آزمایشها نشان مي دهند كه تغييرات زاویه اصطکاک داخلي با افزایش تنش همه جانبه در خاک های كربناته نسبت به خاک سيليکاته مورد استفاده، بيشتر بوده و پوش گسيختگي در این نوع نهشته ها انحنای بيشتری دارد، كه این موضوع بدليل وقوع خردشدگي در خاک های كربناته مي باشد.
کلمات کلیدی:
خاک کربناته، پوش گسیختگی، آزمایش سه محوری، خلیج فارس
نویسندگان :
رضا رضوانی توچاهی (دانشجوی دکتری دانشگاه علم و صنعت ایران )
حبیب شاهنظری (دانشیار دانشگاه علم و صنعت ایران)
محمدامین توتونچیان (دانشجوی دکتری دانشگاه علم و صنعت ایران)
مدل هایپربولیک و پیش بیني رفتار تنش کرنش زباله (مطالعه موردی مرکز دفن زباله کهریزک تهران)
مطالعه رفتار خاک تحت بارگذاري و پيش بيني مقاومت و تغيير حجم آنها از جمله مفاهيم بنيادي در علم مکانيک خاک ميباشد. حجم گستردهاي از تحقيقات انجام شده در این زمينه مربوط به چند دهه اخير و بر روي رفتار تنش كرنش خاكها بوده است. رفتار تنش كرنش زباله هاي جامد شهري غير خطي است، این رفتار با سخت شدگي شدید در ابتدا تا گسيختگي در نمونه ادامه ميیابد. در این تحقيق جهت پيش بيني رفتار تنش كرنش زباله، یک نمونه مدل الاستيک هایپربوليک براي خاكها مورد استفاده قرار گرفته است. پارامترهاي این مدل ثابت و ویژه مصالح مورد آزمایش است و نياز است تا این پارامترها از طریق آزمایش مورد ارزیابي قرار گيرند. با تخمين پارامترهاي این مدل با استفاده از نتایج آزمایش هاي انجام شده، ميتوان از این مدل براي پيش بيني رفتار تنش كرنش زباله هاي جامد شهري استفاده كرد.
ارزیابی فشار جانبی فعال خاک های دانه ای بر دیوارهای حائل به روش مشخصه های تنش
پایداری دیوارهای حائل از مسائل مهم در مهندسي ژئوتکنيک ميباشد. روشهای مختلفي برای ارزیابي فشار جانبي خاک به دیوارهای حائل در حالت فعال ارائه شده است. یکي از روشهای مفيد كه ميتوان در این مورد به كار برد، روش مشخصه های تنش ميباشد. در این مقاله، ضرائب فشار جانبي فعال بر دیوارهای حائل با استفاده از روش مشخصه های تنش مورد بررسي قرارگرفته است. خاكریز پشت دیوار بدون چسبندگي و با زاویه اصطکاک در نظر گرفته شده است. خاک از معيار گسيختگي موهر-كولمب تبعيت ميكند. با ارضای شرایط مرزی و با استفاده از روش تفاضل محدود، معادلات تعادل بر روی خطوط مشخصه های تنش حل شدهاند. برای حل مسئله یک برنامه كامپيوتری تهيه شد كه قادر است با گرفتن اطلاعات ورودی از قبيل هندسه دیوار، مشخصات خاک و ... مسئله را تحليل كرده و شبکه مشخصه ها را ترسيم نماید. سطح گسيختگي دیوار و توزیع تنش وارده به دیوار، پس از تحليل به دست ميآید. با انجام تحليل های پارامتری، تأثير پارامترهای مختلف از قبيل شيب زمين، شيب دیوار، زاویه اصطکاک بين دیوار و خاک و ... بررسي شده اند. نتایج نشان ميدهند كه روش مشخصه های تنش به خوبي قادر است فشار فعال وارده به خاک را با دقت بسيار مناسب به دست آورد.
کلمات کلیدي:
روش مشخصه هاي تنش، فشار فعال جانبی خاک، دیوارهاي حائل، روش شبه استاتیکی
نویسندگان :
زهرا پوراسماعیل (دانشجوی كارشناسي ارشد مهندسي عمران، گرایش خاک و پي، دانشگاه خليج فارس)
امین کشاورز (استادیار، دانشکده مهندسي، دانشگاه خليج فارس)
تحلیل فشار جانبی خاک های مسلح شده با فیبر بر دیوارهای حایل در حالت غیرفعال با استفاده از روش مشخصه های تنش
از خاک های مسلح شده با فيبر، ميتوان به عنوان خاكریز پشت دیوارهای حائل استفاده نمود. در این مقاله از روش مشخصه های تنش برای محاسبه فشار جانبي دیوارهای خاكي مسلح شده با فيبر در حالت غيرفعال استفاده شده است. توزیع فيبرها در خاک به صورت تصادفي در همه راستاها در نظر گرفته شده است. معيار گسيختگي استفاده شده، مخلوط خاک با فيبر را به صورت یک محيط همگن اما غيرایزوتروپ در نظر ميگيرد و از پارگي فيبرها صرفنظر ميكند. خاکریز پشت دیوار به صورت دانهای و بدون چسبندگي در نظر گرفته شده است. معادلات تعادل تنش روی خطوط مشخصه ها، با ارضای شرایط مرزی سطح زمين و دیوار، با استفاده از روش تفاضل محدود حل شده است. برای حل مسئله یک برنامه كامپيوتری نوشته شده كه با استفاده از ویژگي های خاک و فيبرها و شرایط مرزی به عنوان ورودی، ميتواند شبکه را حل كرده و توزیع تنش وارده به حائل را محاسبه كند. ضریب فشار جانبي خاک را ميتوان با انتگرالگيری از این فشار به دست آورد. نتایج نشان ميدهند كه تفاوت استفاده از زاویه اصطکاک معادل در حالتي كه فيبرها به صورت تصادفي ریخته شوند، با حالت كلي تحليل، بسيار كم است. با انجام تحليل های پارامتری متعدد، اثرات ناشي از ویژگي های خاک و فيبر و همچنين زاویه شيب دیوار و سطح زمين بر روی فشار جانبي خاک ارزیابي شده است.
کلمات کلیدی:
مشخصه های تنش، فشار جانبی زمین، خاک مسلح شده با فیبر، حالت غیرفعال
نویسندگان :
امین کشاورز (استادیار، دانشکده مهندسی، دانشگاه خلیج فارس)
مریم آبشیرینی (دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه خلیج فارس)
تحلیل نشست تک شمع تحت بار محوری در خاک های غیرهمگن با روش دیفرانسیل کوادریچر
یکي از جنبه های اساسي در طراحي شمع ها، ارزیابي عملکرد بار- نشست شمع مي باشد. از این رو روشهای تئوری و تجربي متعددی ارائه شده است كه هر یک بر اساس فرضيات خاصي، نشست شمع ها را تخمين مي زند. در این مقاله از روش عددی دیفرانسيل كوادریچر برای تحليل تک شمع تحت بار محوری استفاده شده است. اساس این روش تبدیل عبارات مشتق در هر نقطه، بر حسب مقادیر جابجایي نقاط دامنه مي باشد. ارتباط بين خاک و شمع به صورت یک سری فنر در مسئله لحاظ شده است. ابتدا فرم دیفرانسيل كوادریچر معادله دیفرانسيل حاكمه و شرایط مرزی نوشته شده است و سپس برنامهای كامپيوتری برای تحليل مسئله تهيه شده است. در ادامه به بررسي عملکرد بار- نشست شمع مدفون در خاک های همگن با رفتار خطي و غير خطي و همچنين خاک ناهمگن پرداخته شده و نتایج به دست آمده از این روش، با نتایج حاصل از حلها و روشهای عددی دیگر مقایسه شده است. نتایج حاصل از مقایسه های انجام شده نشان ميدهند كه روش دیفرانسيل كوادریچر با سرعت و دقت بسيار خوبي ميتواند نشست شمع را در خاکهای همگن و غير همگن تحليل نماید.
کلمات کلیدی:
نشست، شمع، بار محوری، خاک غیر همگن، دیفرانسیل کوادریچر
نویسندگان :
امین کشاورز (استادیار، دانشکده مهندسی، دانشگاه خلیج فارس)
علی حسینی (دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشگاه خلیج فارس)
بررسی اثر دانه بندی بر روی تراوائی مخلوط های ماسه و رس
هدف تحقيق حاضر بررسي ضریب نفوذپذیری خاک هایي با دانه بندی متفاوت و ارزیابي اثر اندازۀ ذرات بر روی ميزان نفوذپذیری خاک مي باشد. در این راستا، تعدادی آزمایش تعيين ضریب نفوذپذیری در آزمایشگاه مکانيک خاک دانشگاه گيلان توسط دستگاهي كه بدین منظور ساخته شده، صورت گرفته است. به منظور بررسي اثر دانه بندی بر روی ميزان نفوذپذیری خاک، آزمایش ها بر روی 5 نوع خاک تهيه شده به روش مصنوعي با درصد ریزدانۀ 75%، 60%، 45%، 30% و 15% انجام شده است. در تحقيق حاضر، نمونه ها به دو روش پروكتور استاندارد و پروكتور اصلاح شده متراكم شدهاند و سپس آزمایش نفوذپذیری بر روی نمونه ها انجام شده است. نتایج به دست آمده از آزمایشات صورت گرفته بيانگر این است كه با افزایش درصد ریزدانه و همچنين افزایش حد رواني و حد خميری خاک، ضریب نفوذپذیری كاهش ميیابد. از سوی دیگر مشاهده مي شود كه با افزایش حداكثر وزن مخصوص خشک، ميزان تراوایي افزایش مي یابد.
کلمات کلیدی:
ضریب نفوذپذیری، دانه بندی، پروکتور استاندارد، پروکتور اصلاح شده
نویسندگان :
سید حسین اصلمند (دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران خاک و پی، رشت، پردیس بین الملل دانشگاه گیلان)
پریچهر تیزپا (کارشناسی ارشد مهندسی عمران خاک و پی، رشت، دانشگاه گیلان)
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.