پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
بررسی پاسخ لرزهای و مقاطع بیشینه شتاب زمین در مسیر متروی قم
لایه های آبرفتي نرم با تغيير خصوصيات امواج لرزهای نقش مهمي در مشخصات حركت زلزله ایفا مي كنند. این درحالي است كه در برخي از روش روش های ارزیابي خطرات لرزهای نظير روانگرایي از روش های ساده شده برای تخمين جنبش در عمق لایه ها استفاده مي شود. در این مطالعه با استفاده از روش تحليل عددی و برای دوره بازگشت 475 سال مقطع بيشينه شتاب در طول مسير 15 كيلومتری متروی قم محاسبه شده است. بدین منظور از اطلاعات 30 لاگ گمانه تا عمق 50 متر و آزمایشات ژئوتکنيکي و ژئوفيزیکي اندازه گيری سرعت موج برشي به روش درون چاهي استفاده گردید. جهت تحليل ها پاسخ لرزهای از روش یک بعدی معادل خطي و نرمافزار Deepsoil استفاده گردید و كليه گمانه با استفاده از 12 شتابنگاشت مربوط به زلزله های اخير ایران در دو وضعيت سنگ بستر الاستيک و صلب تحليل شدند. نتایج حاكي از آن است كه مناطق دارای تركيبات گراولي و ماسه ای دارای بيشترین بزرگنمایي و مناطق با تركيبات سيلتي و رسي دارای كمترین بزرگنمایي هستند. همچنين مقاطع بيشينه شتاب ارائه شده وابستگي شدید جنبش زمين به وضعيت ساختگاه را نشان داده و ضرورت استفاده از روش های مناسب و مدلسازی دقيق لایه های خاک برای تعيين پارامترهای جنبش شدید زمين در عمق آبرفت را مورد تاكيد قرار ميدهد.
کلمات کلیدي:
اثرات ساختگاهی، بزرگنمایی، تحلیل یک بعدي، خطی معادل، بیشینه شتاب.
نویسندگان :
عبدالله سهرابی بیدار (استادیار دانشكده زمین شناسی، دانشگاه تهران)
ایرج سلیمانی (فارغ التحصیل کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه تهران)
اکبر چشمی (استادیار دانشكده زمین شناسی، دانشگاه تهران)
اصلاح نفوذپذیری خاک های سیلتی با استفاده از پلیمر پلی وینیل استات
این مقاله اصلاح رفتار نفوذپذیری خاک های سيلتي را با استفاده از پليمر پلي وینيل استات نشان مي دهد. نمونه های خاک با مقادیر متفاوتي از پليمر ( 0 ، 0/5 ،1 ، 1/5 ، 2 ، 2/5 ، 3 ، 4 ، 5 در صد نسبت به خاک خشک ) مخلوط شدند وآزمایش نفوذپذیری بر روی نمونه ها انجام شد.آزمایش های نفوذپذیری نشان داد كه ضریب نفوذپذیری نمونه های تهيه شده با درصدهای مختلف پليمر، نسبت به خاک بدون پليمركاهش یافت و البته نفوذپذیری در 4 درصد پليمر، كمترین مقدار را داشت .
کلمات کلیدي:
پلیمرپلي وینیل استات، نفوذپذیري
نویسندگان :
غلامرضا تدین فر (استادیار و عضو هیات علمي گروه مهندسي عمران، دانشگاه حكیم سبزواري)
وحید تدین فر (دانشجوي مهندسي عمران دانشگاه حكیم سبزواري)
تقویت خواص مکانیکی خاک های سیلتی با استفاده از پلیمر پلی وینیل استات
دراین پژوهش خواص مکانيکي خاك های سيلتي به روش تثبيت با استفاده از پليمر امولسيوني اصلاح شده است. نمونه های خاک با مقادیر متفاوت پليمر ( 1 تا 10 درصد وزني نسبت به خاک خشک) مخلوط شدند. پس از خشک شدن در بازه های زماني گوناگون مقاومت فشاری تک محوره و ظرفيت باربری كاليفرنيا ( CBR ) آن ها بررسي شده است. نتایج نشان داد كه با افزودن پليمر به خاک چگالي خشک خاک و درصد رطوبت بهينه نسبت به حالت بدون پليمر كاهش مي یابد؛ با افزایش درصد پليمر، چگالي و درصد رطوبت كاهش بيشتری مي یابد. افزودن پليمر باعث افزایش چشمگيری در مقاومت فشاری خاک بعد از گذشت حدود 2 ساعت (زمان گيرش اوليه پليمر) گردید، همچنين ميزان ضریب باربری كاليفرنيا ( CBR ) برای خاک با درصدهای مختلف پليمر( 0 تا 5 درصد) محاسبه گردید. مقاومت فشاری خاک قبل از این زمان كاهش مي یابد و این روند كاهشي، با افزایش درصد پليمر، بيشتر مي شود.
کلمات کلیدي:
پلیمرامولسیونی، مقاومت فشاري تک محوره، ضریب باربري کالیفرنیا
نویسندگان :
غلامرضا تدین فر (استادیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران، دانشگاه حكیم سبزواري)
رامین کاظمی (دانشجوي مهندسی عمران دانشگاه حكیم سبزواري)
وحید تدین فر (دانشجوي مهندسی عمران دانشگاه حكیم سبزواري)
بررسی نشت از پی سد خاکی زیبا محمد خرمآباد با نرمافزارهای Seep/w وPlaxi
آب ذخيره شده در پشت سد هميشه به دنبال فرار در طول مسيری با كمترین مقاومت است. به وجود آمدن نشت در سدهای خاكي باعث اتلاف آب، كاهش پایداری سد و در نهایت ایجاد خطرات جاني مي شود؛ بنابراین بررسي پدیده نشت و مشخص كردن مقدار آن در سدهای خاكي اولين گام مؤثر و یکي از مهمترین مسائلي است كه در طراحي سدها مورد توجه قرار مي گيرد. با توجه به این كه تراوش از ميان خاک طبيعي زیر سدها به عنوان پي سد، از تراوش ميان بدنه سد معمولتر است لذا در این مطالعه نشت از پي سد خاكي زیبا محمد خرم آباد با روش تحليلي المان محدود مورد بررسي قرار داده مي شود.
کلمات کلیدی:
نشت، پی سد خاکی، Seep/w ، Plaxis ، سد زیبا محمد
نویسندگان :
ناهید بیرانوند یگانه (دانشجوی کارشناسی ارشد زمینشناسی مهندسی، دانشگاه یزد)
محمدرضا مشرفی فر (استادیار دانشکده علوم، دانشگاه یزد)
حمید مهرنهاد (استادیار دانشکده عمران، دانشگاه یزد)
مبین ذاکرعباسی امیری (دانشجوی کارشناسی ارشد زمینشناسی مهندسی، دانشگاه یزد)
بررسی تأثیر شکل تزریق جبران کننده اطراف تونل بر نشست سطحی زمین به کمک روش اجزای محدود
از مهمترین مسائل در حفاری تونل های سطحي در نواحي شهری مساله ی نشست سطح زمين و اثرات آن بر سازه های سطحي مي باشد. در صورت تجاوز تغيير مکان ها از حد مجاز، خسارت های زیادی به سازه های مجاور وارد مي شود. اقدامات كاهشي زیادی برای كنترل و كاهش نشست در طي ساختوسازهای زیرزميني استفاده مي شود. یکي از این اقدامات كاهشي مهم، تزریق جبران كننده مي باشد. هدف این مقاله، مدلسازی عددی تزریق جبران كننده در محيط اطراف تونل بر روی كاهش نشست سطح زمين در اثر حفر تونل های سطحي مي باشد. شبيه سازی در دو مرحله شامل تزریق دوغاب محيط اطراف تونل با ضخامت های مختلف و سپس حفر تونل با كمک نرم افزار Plaxis 2D انجام مي گيرد. نشست سطحي تونل برای حالت های مختلف محيط اطراف تونل مقایسه شده است. هدف از شبيه سازی تزریق جبران كننده، انتخاب بهترین موقعيت تزریق كه كمترین نشست سطح زمين، كمترین حجم دوغاب تزریق شده، بيشترین بازده تزریق و بيشترین حجم بالا آمدگي ایجاد شده در اثر تزریق دوغاب را شامل شود. مقایسه نتایج نشان مي دهد كه حالت تزریق تمام محيط تونل، بيشترین كاهش در نشست سطحي زمين را به وجود مي آورد.
بررسی دوام خاک تثبیت شده با آهک با اثر دوده سیلیسی در برابر سیکل تر خشک و یخ ذوب در مجاورت سولفات
یکي از مشکلات موجود در خاكهای ریزدانه در پروژه های عمراني، تورم ناشي از یخبندان، كاهش مقاومت و ظرفيت باربری خاك ها به علت افزایش رطوبت ناشي از آب شدن یخ است. در این مقاله به تأثير دوده سيليسي بر دوام خاک رس تثبيت شده با آهک در سيکل تر و خشک در مجاورت سولفات و سيکل یخ زدن و آب شدن پرداخته ميشود. نمونههای آزمایش در سه تركيب مختلف در دمای 45 درجة سلسيوس و به مدت 28 روز در گرم خانه عمل آوری شده اند. نتایج آزمایش ها نشان مي دهد دوده سيليسي همراه با آهک مي تواند در كاهش حساسيت خاک تثبيت شده در مقابل سيکل های یخزدن و آبشدن و تر و خشک شدگي مؤثر باشد. با مقایسة نتایج آزمایش ها مشاهده مي شود كه در آزمایش محلول سولفات سدیم كمترین افت مقاومت در آزمایش تر و خشک رخ داده است.
کلمات کلیدی:
تثبیت خاک با آهک، دوده سیلیسی، سولفات، یخزدن و آب شدن، تر و خشک شدگی.
نویسندگان :
مسعود مکارچیان (استادیار بخش مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه بو علی سینا، همدان.)
امین بختیاری (کارشناس ارشد خاک و پی، دانشگاه بو علی سینا، همدان)
غلامعلی عادلیان (کارشناس ارشد خاک و پی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران)
در این تحقيق سعي شده با استفاده از تحليل سه بعدی همبسته دیناميکي در حوزه زمان رفتار گروه شمع های مختلف مورد بررسي قرارگيرد بدین منظور با استفاده از نرم افزار Opensees SP رفتار شمع تکی و گروه شمع (2*1 و2*2 ) در پروفيل خاک دو لایه تحت نيروهای زلزله و فشارهای جانبي ناشي از گسترش جانبي مورد ارزیابي قرارگرفته و توزیع جابجایي، تغييرات فشار آب حفرهای و فشار اندركنشي ميان شمع و خاک مورد بررسي و تحليل قرار مي گيرد. نتایج نشان مي دهد كه بيشتر عوامل تأثيرگذار بر رفتار شمع و خاک در آیين نامه های طراحي موجود ( همانند (2002 ) JRA ) لحاظ نشده است و این موارد لزوم بازنگری روش های تحليل و طراحي كنوني را آشکار مي سازد. همچنين مقایسه نتایج مدل عددی این تحقيق با مشاهدات آزمایشگاهي مختلف نشان مي دهد كه روش عددی در صورت استفاده از مدل رفتاری مناسب و همچنين در نظرگرفتن پارامترهای مناسب برای خاک و شمع مي تواند روش مطمئني برای پيشبيني رفتار خاک و شمع از صورت استفاده از مدل رفتاری مناسب و همچنين در نظرگرفتن پارامترهای مناسب برای خاک و شمع مي تواند روش مطمئني برای پيشبيني رفتار خاک و شمع از لحاظ كيفي و كمي باشد.
کلمات کلیدی:
روانگرایی، گروه شمع، تحلیل عددی همبسته، مدل رفتاری چند صفحه ای.
نویسندگان :
علی اکبر گلشنی (استادیار دانشکده عمران، دانشگاه تربیت مدرس، تهران)
روشن بیوک آقازاده (دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک خاک و پی، دانشکده عمران، دانشگاه تربیت مدرس، تهران)
علی عسگری (دانشجوی دکتری مکانیک خاک وپی، دانشکده عمران، دانشگاه تربیت مدرس، تهران)
استفاده از خصوصيات خميري خاک در شناسايي پتانسيل واگرايي خاک ها
خاك هاي واگرا خاك هاي ریزدانه اي هستند كه در مقابل جریان آب به سهولت شسته شده و فرسایش مي یابند. نتایج آزمایش هاي تعيين واگرایي خاك (پين هول، شيميائي، كرامب و هيدرومتري دوگانه) معمولاً همبستگي خوبي با یکدیگر نداشته و لذا معمولاً چند آزمایش توام با هم انجام مي شود و نتيجه گيري كلي در مورد واگرا یا واگرا نبودن خاك وابسته به قضاوت مهندسي دارد . خصوصيات خميري، آزمایش هيدرومتري دوگانه و پين هول متاثر از خصوصيات فيزیکي خاك هستند. هدف این تحقيق این است كه با فرض مطابقت نتایج آزمایش هاي هيدرومتري دوگانه و پين هول با یکدیگر، با استفاده از خصوصيات خميري بتوان نتایج این دو آزمایش را پيشبيني نمود. در این تحقيق با انجام و جمعآوري نتایج 194 نمونه ازمنابع قرضه سازه هاي آبي مهم كشور كه بر روي آنها آزمایش هاي طبقه بندي، هيدرومتري دوگانه، پين هول و حدود اتربرگ انجام شده بود، به عنوان داده هاي اصلي مورد استفاده قرار گرفتند و در مرحله بعد با پردازش آنها 1700 داده بدست آمده است. در ادامه با استفاده از فرضيات ثابت شده در مهندسي خاك و مرور بر نظریه هاي ارائه شده محققين، معيارهاي ارزیابي جدیدي براي شناسایي خاك هاي واگرا بدست آمده كه از جمله ي آنها مي توان به یکسان بودن تقریبي شيب خط بردازش خاك هاي واگرا با شيب خط A در نمودار خميري كاساگرانده اشاره نمود. همچنين نتایج به دست آمده نشان داده كه نمونه هاي واگرا داراي حد خميري 19 تا 23 درصد در نمودار كاساگرانده بوده و به خط A نزدیکتر بوده و نمونه هاي غير واگرا به خط نهایي یا خط U نمودار خميري كاساگرانده نزدیکترند.
كلمات كليدي:
واگرايي خاک، حد خميري، حد رواني، شاخص خميري، پين هول
نویسندگان :
عباس مظفرينيا (دانشجوي كارشناسي ارشد زمينشناسي مهندسي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد علوم و تحقيقات البرز)
علي قنبري (علي قنبري، دانشيار بخش عمران، گروه خاک و پي، دانشگاه خوارزمي)
ابراهيم اصغري كلجاهي (ابراهيم اصغري كلجاهي، استاديار گروه علوم زمين، دانشگاه تبريز)
روش های حل عددی و ریاضی در بررسی اثرانفجارسطحی بر سازه های مدفون در خاک
پاسخ سازه های زیرزميني كه در سطح زمين متاثر از بارگذاری انفجار هستند، در پدافند غيرعامل مبحث با اهميتي است. به دليل محدودیت های موجود در دسترسي به اطلاعات تجربي و آزمایشگاهي، در صنایع نظامي مدلسازی عددی این پدیده مي تواند، جایگزین بسيار مناسبي برای بررسي اثرات تخریبي بارگذاری ناشي از انفجار باشد. بررسي فرایند فيزیکي حاكم بر پاسخ سازههای زیرزميني بسيار پيچيده و دشوار مينماید. بخشي از این دشواری شامل اندركنش دیناميکي بين مواد منفجره، خاک و سازه مدفون است. سه فاز: مدلسازی پدیده انفجار، انتشار موج در محيط خاكي و اندر كنش خاک سازه باید در مدلسازی سازه تحت انفجار لحاظ شوند هدف اصلي این تحقيق ارائه روش حل مناسب و واضح براساس مسائل ژئوتکنيک، در زمينه انفجار و بررسي آن بر سازه زیرزميني مي باشد.
کلمات کلیدی:
روش حل، اجزامحدود، خاک، سازه
نویسندگان :
علی تاج بخش (دانشجوی کارشناسی ارشد خاک وپی، دانشگاه آزاد یاسوج)
منصور پرویزی (عضو هیات علمی دانشکده فنی ومهندسی دانشگاه یاسوج)
بررسی آزمایشگاهی رفتار گسیختگی خاک های سیمانی شده مصنوعی
پژوهش حاضر ارزیابي دقيقي از رفتار گسيختگي خاك های سيماني شده بر مبنای آزمایش بر روی بيش از 150 نمونه مصنوعي تهيه شده را ارئه مي دهد.از انجا كه رفتار برشي اینگونه خاك ها در تنش های قائم كوچک و بزرگ از اهميت قابل ملاحظه ای برخوردار است.در این پژوهش سعي شده است با انجام آزمایش برش مستقيم با ( كنترل كرنش ، طبق استاندارد ASTM ) بر روی تعداد زیادی از نمونه سيماني شده مصنوعي ارزیابي دقيقي از رفتار گسيختگي این نوع خاكها ارائه شود. نتایج بدست امده حاكي از آنست كه پوش گسيختگي این نوع خاكها مطابقت زیادی با پوش گسيختگي موهر كلمب و هوک براون را از خود نشان ميدهد. این پوش گسيختگي در تنش های كوچک و بزرگ با یکدیگر متفاوت بوده وتابعيد از تنش قائم اعمالي ميباشد .صحت نتایج بدست آمده از روی مطابقت پارامترهای برشي خاک مورد استفاده با مقادیر بدست آمده از نتایج آزمایشات قابل استناد مي باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.