پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
مروری بر اثر فیبر مسلح کننده بر روی مقاومت ماسه تقویت شده با سیمان
در این مقاله مروری بر رفتار مقاومتي ماسه تقویت شده با مقدار ثابت سيمان و مسلح شده با مقادیر مختلف فيبر و همچنين رفتار مقاومتي ماسه تقویت شده با مقادیر مختلف سيمان و مسلح شده با مقدار ثابت فيبر انجام مي گيرد. مقدار فيبر پلي پروپيلن اضافه شده 0% ،0/5% و 1% وزن خشک خاک و مقدار سيمان اضافه شده بين 0% تا 10% وزن خشک خاک مي باشد. در این راستا تاثير پارامترهایي همچون تراكم نسبي، تخلخل، رطوبت، نسبت فضای خالي به سيمان و ... با مقادیر مختلف سيمان و فيبر بر رفتار مقاومتي خاک، زاویه اصطکاک داخلي و چسبندگي خاک، سختي، قابليت جذب انرژی، شکنندگي، خاک بررسي مي شود. هم چنين پارامترهای موثر تعامل فيبر مصلح كننده و سيمان در رفتار مقاومتي خاک و دستيابي به مقدار فيبر و سيمان بهينه در ماسه برای رسيدن به حداكثر مقاومت مورد ارزیابي قرار مي گيرد. با نوجه به نتایج بدست آمده از آزمایش ها افزودن فيبر رفتار شکننده ماسه تقویت شده با سيمان را به رفتار شکل پذیر تغيير مي دهد و سختي را كاهش مي دهد. هم چنين فيبر سبب مي شود خاک قابليت جذب انرژی بالاتری داشته باشد.كاهش تخلخل وافزایش دانسيته نسبي در حين آزمایش سه محوری سبب افزایش مقاومت فشاری نمونه ها مي شود.
ارزيابي خاک های ناپايدار داخلي و ريزشويي در بستر سدها ( مطالعه موردی سد مياندشت اسفراين )
فرسایش داخلي یا آبشستگي عبارتست از حمل تدریجي ذرات ریز خاك توسط جریان آب از ميان ترك هارا و خلل و فرج خرك در اثر شسته شدن ذرات به تدریج دبي عبوري از بدنه یا پي سد زیاد شده و ممکن است سبب تخریب سازه ي خاكي شود پدیده ي فرسایش داخلي سبب تخریب بسياري از سدهاي خاكي و سنگریزه اي شده استا با توجه به جنس مصالح پي سد مياندشت و وجود یک لایه ي درشت دانه در عمق 1 متري دبي عبوري زیاد از این لایه خطر پدیده ي ریز شویي را تقویت مي كند در پژوهش حاضر ناپایداري داخلي مصالح بستر سد مياندشت و احتمال وقوع پدیده ي ریزشویي و آبشستگي در پي سد بررسي شده استا بر اساس این مطالع مصالح بستر در بعضی از مقاطع ناپایدار داخلي بوده و باید با انجام اقداماتي از قبيل احداث پرده ي آببند با آن مقابله كرد .
ارزيابي خصوصيات مقاومتي خاک شهر بندرعباس با استفاده از آزمايشSPT
داشتن برآورد اوليه از مقاومت خاک در پهنه شهر مي تواند نقش موثری در مدیریت شهری داشته باشد. بدین منظور مي بایست خواص مهندسي لایه های خاک در اعماق مختلف شناسایي شود. در این موارد، آزمایش های برجا مي تواند بهترین انتخاب باشد. یکي از روش های در دسترس وكاربردی تعيين عدد نفوذ استاندارد (SPT) است . در این مطالعه اعداد نفوذ استاندارد برای تعيين خصوصيات مقاومتي و نشست پذیری خاک ها در شهر بندرعباس مورد استفاده قرار گرفته است. داده های سطح آب زیرزميني، دانه بندی و خصوصيات خميری به همراه اعدادSPT جهت تهيه ی نقشه های پهنه بندی استفاده شده است. در مراحل بعد با استفاده از نرم افزار ArcGIS دادهها به فرمت نقشه در آمده است.
کلمات کلیدی:
مقاومت خاک، SPT ، پهنه بندی، بندرعباس
نویسندگان:
سوسن شمایل (دانشجوی کارشناسی ارشد زمینشناسی مهندسی دانشگاه یزد)
حمیدمهرنهاد (عضو هیات علمی دانشگاه یزد)
محمدرضا مشرفیفر (عضو هیات علمی دانشگاه یزد)
سید طاها طباطبایی عقدا (عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه،مسکن وشهرسازی)
روانگرایي در آبرفت هاي سست و اشباع به عنوان یکي از عوامل ویرانگر زلزله ها است. تنش هاي زلزله در مناطق با ساختار خاك دان هاي ( ماسه ولاي) اشباع، موجب بالا رفتن فشار آب منفذي و در نتيجه كاهش تنش موثر خاك گردیده و درنهایت خاك حالت روان به خود مي گيرد. این پدیده مي تواند به صورت نشست قابل توجه، ایجاد ترك و بازشدگي، فوران گل و آب، جوشش ماسه و تراوش آب از خلل و فرج موجود در سطح زمين خود را نشان دهد . با توجه به موقعيت شهر بندرعباس ازجمله شرایط بالاي لرزه خيزي، بالا بودن سطح آب زیرزميني و خصوصيات بافت خاك، مناطقي از شهر بندرعباس از استعداد بالایي براي وقوع روانگرایي برخوردار است. به همين دليل شناسایي مناطق مستعد روانگرایي، براي مقابله با آثار مخرب این پدیده بسيار ضروري است. در این تحقيق پتانسيل روانگرایي مناطق مختلفي از شهر با استفاده از داده هاي SPT ، همچنين سطح آب زیرزميني تعيين و بررسي مي شود.
کلمات کلیدی:
روانگرایی، SPT ، ماسه اشباع، بندرعباس
نویسندگان:
سوسن شمایل (دانشجوی کارشناسی ارشد زمینشناسی مهندسی دانشگاه یزد)
حمیدمهرنهاد (عضو هیات علمی دانشگاه یزد)
محمدرضا مشرفیفر (عضو هیات علمی دانشگاه یزد)
سید طاها طباطبایی عقدا (عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه،مسکن وشهرسازی)
استفاده از شبکه های عصبی برای تخمین مقدار شیرابه تولیدی از مدفن های زباله شهری کهریزک در دراز مدت
این مقاله به بررسي مقدار شيرابه پمپ شده از مدفن های زباله های خانگي آزمایشي كهریزک و تخمين دراز مدت آن با استفاده از شبکه های عصبي مي پردازد. شبيه سازی برای دو دوره 17 ماه و 32 ماه انجام گرفت. نتایج برای دوره 17 ماهه نشان مي دهد برای مدفن شمالي حدود 5 سال و با نسبت وزن شيرابه به وزن زباله 18/1% و برای مدفن جنوبي و با نسبت وزن شيرابه به وزن زباله 21/5% حدود 10 سال تراوش شيرابه انتظار مي رود. همچنين نتایج شبيه سازی ها برای دوره 32 ماهه نشان مي دهد برای مدفن شمالي حدود 13 سال و با نسبت وزن شيرابه به وزن زباله 16/6% و برای مدفن جنوبي و با نسبت وزن شيرابه به وزن زباله 18/4% حدود 10 سال تراوش شيرابه انتظار مي رود. در كل مقدار شيرابه توليدی مدفن جنوبي كه شيرابه بازچرخش مي شود بيش از مقادیر نظير مدفن شمالي مي باشد.
کلمات کلیدی:
زباله های جامد شهری، شیرابه، شبکه های عصبی، تخمین دراز مدت
نویسندگان:
عطاء آقایی آرایی (استادیار، مسئول آزمایشگاه بخش ژئوتکنیک مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی)
نادر شریعتمداری (استاد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران)
آرش منصوری (دکتری عمران و دانشگاه علم و صنعت ایران)
اثر تغییر فواصل قائم بین مهاریها بر تغییرمکانهای دیواره گود
برای احداث گودهای ایمن و پایدار روش های مختلفي وجود دارد كه یکي از پركاربردترین این روش ها استفاده از سيستم مهاری است. در طرح پایدارسازی گود به روش مهاری علاوه بر طراحي طول و قطر)یا تعداد رشته ها در مهارهای از نوع استرند(، طراحي فواصل بين مهاری ها نيز از اهميت بسياری برخوردار است و در بيشتر طرح های اجرایي خصوصا در ایران فاصله بين مهارها به 3 متر محدود مي شود. در اینجا سعي شده است تا به كمک نرمافزار GeoStudio و ABAQUS ، اثر افزایش فاصله بر تغيير مکان های دیواره ی گود و نيز پایداری كلي از طریق مقایسه ی نتایج طرح های 3 ، 4/5 ، 6 و 8 متری مورد بررسي قرار گيرد و جهت بررسي اثر شاتکریت در كنترل تغيير مکان ها، این مدل ها با دو ضخامت 10 و20 سانتيمتری برای شاتکریت مورد تحليل قرار گرفتند. سایر خصوصيات طرح ها حتي الامکان یکسان در نظر گرفته شد. با مقایسه ی نتایج بدست آمده مشخص شد كه در صورت برابری ضرایب اطمينان طرح ها تغيير فواصل مهارها تاثير قابل ملاحظه ای بر حداكثر جابجایي دیواره ندارد. همچنين اثر تغيير ضخامت شاتکریت تنها در فواصل بين مهاری ها در تراز های پایيني به مقدار جزیي قابل مشاهده است.
بررسی تغییر خصوصیات مهندسی سنگ های اشباع درآب های شور
به علت وجود كاني های خاص در آب های شور و تلخ، تاثير آن بر خصوصيات ژئوتکنيکي خاک و سنگ ممکن است با آب شرب متفاوت باشد. بنابراین در پروژه هایي كه پي یا بخشي از سازه در تماس با آب شور قرار مي گيرد، بررسي این موضوع ضروری است. بررسي های انجام شده نشان مي دهد كه آب شور به دليل ایجاد بلورهای نمکي و انحلال مي تواند باعث تغييراتي در مقاومت فشاری ، تخلخل و دوام سنگ شود. در این تحقيق تاثير ميزان شوری آب با غلظت متفاوت و زمان های یک تا 9 ماه بر روی دوام و 7 ماه بر روی مقاومت تک محوری ماسه سنگ ها مورد مطالعه قرار گرفته است. نمونه های سنگ موردمطالعه از جنس ماسه سنگ، با سيمان كربناته بوده و نمونه های آب شور و تلخ با تيدی اس تا حدود 071111 پي پي ام از سرشاخه های شور رودخانه آجي چای در استان آذربایجان شرقي تهيه شد. نتایج این مطالعات نشان مي دهد كه تماس نمونه های سنگ در تماس با آب های شور، اثر متفاوتي نسبت به نمونه های در تماس با آب شرب بر جای مي گذارد. نمونه های در تماس با آب های شور در پایان مدت آزمایش از نظر مقاومت فشاری تک محوری تا 8% نسبت به نمونه های مشابه كاهش نشان دادند.
کلمات کلیدي:
آب شور، ماسه سنگ، دوام، مقاومت تک محوري
نویسندگان:
زینب جورکش (کارشناس - ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه اصفهان)
برآورد و پيش بيني نشت و هجوم آب به داخل تونل با استفاده از روشهاي تحليلي و تجربي
مخاطرات ناشي از ورود آب به درون تونل را ميتوان به شرايط يا عوامل بالقوه ي زمين شناسي و هيدروژئولوژيكي اطلاق كرد كه توانايي و پتانسيل ايجاد خسارت زماني، مالي و جاني و تخريب محيط كار و محيط زيست يا تركيب آنها را داشته باشد. در صورتي كه قبل از حفاري اين مخاطرات پيشبيني نشده باشد و تمهيدات لازم براي مقابله با آنها در نظر گرفته نشود، پيآمدهاي جدي و جبران ناپذيري را در حين حفاري به دنبال خواهد داشت. لذا در اين تحقيق به منظور برآورد و پيشبيني نشت و هجوم آب به داخل تونل از روشهاي تحليلي و تجربي لي و هيوور استفاده شده است. نتايج حاصل از محاسبات نشان ميدهد كه اختلاف نسبتا زيادي بين نتايج به دست آمده از دو روش بيان شده وجود دارد. بر اساس محاسبات بيشترين ورودي آب به درون تونل در پهنه ي 8، اتفاق خواهد افتاد كه ناشي از وجود زون گسلي و خرد شده و بالا بودن تراوايي توده سنگ در اين مقطع ميباشد. لازم به ذكر است كمترين آب ورودي مربوط به پهنه هاي 1 و 2 ميباشد.
كلمات كليدي:
هيدروژئولوژيك، نشت و هجوم آب، روش تحليلي لي، روش تجربي هيوور
برداشت هاي مغناطيس سنجي جهت تعيين اشياء مدفون در سايت دانشگاه يزد
با توجه به وجود دو لوله آبرساني در سايت ژئوفيزيك دانشگاه يزد، براي انجام اين تحقيق از برداشت مغناطيس سنجي با فاصله نزديك استفاده شده است. برداشتها بر روي 17 پروفيل شمال–جنوبي با فاصله 2 متر از هم انجام شده است. فاصله ايستگاه ها از 0/5متر تا 1 متر بوده است. با توجه به نقشه هاي ميدان كل مغناطيسي و ميدان باقيمانده بيشترين تغييرات شدت ميدان كل در ارتباط با لوله هاي فلزي مدفون بوده كه باعث ظهور يك آنومالي مغناطيسي متشكل از يك قسمت مثبت و يك قسمت منفي شده است. با توجه به نقشه هاي ادامه فراسو در ارتفاعات 3 و 5 متري سطح زمين مشخص مي شود كه گسترش عمقي اين لوله ها حدود 5 متر بوده است كه با افزايش ارتفاع در ميدان ادامه فراسو تاثير ميدان مغناطيسي ناشي از لوله ها كاهش مييابد. با توجه به پروفيل هاي مغناطيسي، نوسان شديد ميدان ناشي از اثر لوله هاي فلزي مدفون در زير زمين مي باشد.
بررسي ابزارهاي مختلف مديريت ريسك در فعاليت هاي اكتشافي كوچك معادن كشور
در اين مقاله به معرفي ابزارهاي عمده براي مديريت ريسك پروژه هاي اكتشافي كوچك پرداخته شده است. به طوركلي، ريسك با احتمال حصول زيان و همچنين عدم قطعيت آن مفهوم پيدا مي كند. آنچه كه در پروژه هاي اكتشاف معدني به عنوان فاكتور اصلي شناخته مي شود، همانا عدم قطعيت در اكتشاف كانسار احتمالي است و اين، احتمال از بين رفتن و عدم جبران هزينه هاي هنگفت اين پروژه ها را در پي دارد. ينابراين مديريت ريسك در پروژه هاي اكتشافي اهميت بسياري بريا سرمايه گزاران در اين پروژه ها دارد. بر اين اساس در اين تحقيق، روش هاي مرسوم در مديريت ريسك پروژه هاي كوچك اكتشافي بررسي شد. استفاده از هر يك از اين روش ها يا استفاده همزمان از اين ابزار ها، به نظر متوليان پروژه بر مي گردد.
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.