پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
بررسيهاي منحنيهاي همگرايي – همجواري متاثر از حفر مرحله اي (تونل اصلي تالون آزادراه تهران شمال)
با توجه به پيچيدگيهاي موجود در تحليل و طراحي تونلها استفاده از روشهاي كلي ساده شده به منظور بررسي اندركنش توده و سازه، در تخمين پوشش مورد نياز , ضروري به نظر مي رسد . روش همگرايي - همجواري يكي از ابزارهاي معتبر در اين مورد محسوب مي گردد . اين روش با به تصوير كشيدن طبيعت سه بعدي تنش و كرنش فضاي اطراف سينه كار حفاري تونل، درك ساده از پيچيدگيهاي آن قسمت از تونل در حال پيشروي را ارائه مي دهد . اساس اين روش منحنيهايي است كه تغييرات هر كدام بازگو كننده شرايط تنش و كرنش ديواره تونل و حائل در فواصل مختلف از سينه كار حفاري مي باشند . منحني عكس العمل زمين، پروفيل تغيير شكل طولي تونل، منحني مشخصه نگهداري، منحنيهاي مورد بررسي در اين روش مي باشند . در اين تحقيق شرايط هندسي پيچيده در يك حفاري چند مرحلهاي، در شبيه سازي دوبعدي و سه بعدي مورد بررسي قرار مي گيرد و براساس آن روند تغييرات هر منحني در حفاري چند مرحله اي بسط داده مي شود . به طور كلي مكانيزم حاكم بر تغييرات هر منحني را مي توان كاهش فشار محبوس، بازپخش تنش در اطراف فضاي حفاري و در نهايت ايجاد جابجايي در حفر هرمرحله دانست.
كلمات كليدي:
روش همگرايي- همجواري، حفاري چند مرحلهاي، منحني عكس العمل زمين، پروفيل تغيير شكل طولي تونل، منحني مشخصه نگهداري
سومين كنفرانس مكانيك سنگ ايران-1386
نويسندگان:
رحيم حسني - كارشناسي ارشد مكانيك سنگ، دانشگاه صنعتي امير كبير
حسين سالاري راد - عضو هيئت علمي، دانشگاه صنعتي اميركبير، دانشكده مهندسي معدن، متالور
روشهاي نوين حفر و ساخت فضاهاي بزرگ زيرزميني درزمينهاي سست شهري با نگرش برروي قوس سلولي
با توجه به نياز روزافزون كلان شهرها به توسعه ناوگان حمل و نقل عمومي و انتقال بخشي از حمل و نقل به زيرشهرها بهدليل افزايش ترافيك و آلودگي ناشي از آن لازم است فضاهاي زيرزميني متعددي با سرعت زياد و در مقياسهاي بزرگ ايجاد شود اين فضاها شامل تونل هاي ترافيكي تونلهاي قطارهاي شهري و ايستگاه هاي مترو مي باشد با توجه به اجراي اين سازه ها در شهر و زيرمحلهاي زندگي انسانها احتمال ايجادمشكلاتي از قبيل نشست ساختمان ها ريزش سطح زمين و تخريب زيرساختهاي شهري وجود دارد به هميندليل با توجه به توضيح هاي فوق لازم است در اجراي روشهاي متداول زمان بر غيرايمن و پرهزينه مرسوم دركشور عزيزمان ايران بازنگري شده و روشهاي ساخت سريع مكانيزه ايمن و كم هزينه جايگزين شود .
بررسيهاي ژئومكانيكي و طرحهاي بهسازي و تقويت توده سنگ پي برج آبگير سد دوستي
در اين مقاله بررسيهاي ژئومكانيكي انجام شده بر روي توده سنگ پي برج آبگير سد دوستي و طرحهاي بهسازي و تقويت آن، مورد بحث قرار ميگيرد . سد خاكي دوستي، در شمال شرق ايران در مرز كشورهاي ايران و تركمنستان احداث شده است . يكي از اهداف اصلي اين سد تامين بخشي از آب شرب مصرفي شهر مشهد مي باشد . آبگيري از مخزن سد، از طريق يك سازه مرتفع داراي دو تراز آبگيري صورت مي گيرد . بدليل شرايط ويژه تشكيلات مارني سازند آتامير تشكيل دهنده توده سنگ پي برج آبگير و همچنين اهميت و حساسيت سازه برج آبگير، آزمايشها و بررسي هاي ژئومكانيكي وسيعي بمنظور شناسائي دقيق تر توده سنگ پي و جهت حصول اطمينان از ظرفيت باربري و پايداري سازه در طول سالهاي بهره برداري از آن انجام گرفته است . بدين منظور ضمن تجزيه و تحليل بر روي خصوصيات ناپيوستگي هاي منطقه، نتايج حاصل از آزمون هاي آزمايشگاهي و برجا، شامل تعيين وزن مخصوص، مقاومت فشاري تك محوري، مدول الاستيسيته، شاخص وارفتگي، آزمايش هاي كشيدگي ميل مهار و ديلاتومتري جهت تعيين پارامترهاي ژئومكانيكي و تخمين ظرفيت باربري توده سنگ پي مورد بررسي واقع شده است . بمنظور بهسازي و تقويت توده سنگ پي، طرح هاي انكراژ و تزريق مورد بحث قرار مي گيرد.
رده بندي WFD براي پرهيز از بي نظيمي هاي كنوني ارزش دهي سنجه هاي توده سنگ
در همه ي رده بندي هاي مهندسي توده سنگها كه تاكنون از سوي پژوهشگران پيشنهاد و به كارگرفته شده دو نارسايي يا ناروايي خودنمايي مي كند 1)ارزش دهي Rating به سنجه ها پارامترها ي رده بندي ها به هيچ روي بسامان نيست 2) پيوند ميان سنجههاي همگون و ناهمگون ناديده گرفته شده به ساني كه نگرش دلخواهانه فرمانرواي بي چون و چرا بوده است ! دراين نوشتار براي چاره گري رده بندي نويني پيشنهادشده كه برپايه ي 6 سنجه ي ديداري زمين شناسي مهندسي است پيشنهادانجمنهاي جهاني IAEAوISRM ستبراي لايه ها L تاب فشاري سنگابه R اندازه بلوكها BS شكافتگي توده سنگ F نفوذ پذيري P و هوازدگي W كه 6 سنجه يديداري اندكه درهمه ي پروژه هاي سازه هاي مهندسي در سنگها بكارگرفته مي شوند نگرش پايه اي دراين رده بندي اثر گذاري سنجها روي همه C و اثر پذيري از هم E و براي هرس زاه ارزش آن C+E پيشنهاد شدهاست.
يكي از مهمتر ين مسائل در احداث سدها ي مخزن ي، توانا يي در حفظ آب مخزن و جلوگ يري از نـشت از پي سد و مخزن آن مي باشد . براي انجام اين مهم از تمه يداتي چون : احداث پرده تزر يق آببنـد در پي سد استفاده مي شود . با توجه به قرار گرفتن سد مخزني سليمانشاه بر روي سنگهاي درزه دار، بررسي پرده آببند در ا ين پروژه از اهم يت بسزا يي برخوردار مي باشد . در اين مقالـه بـا بررسـ ي وضعيت زم ين شناس ي و ژئوتكن يكي منطقه پ ي سد، كارها ي انجام شـده در ا يـ ن راسـتا و نتـا يج حاصله را مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرف تا بتوان از اين نتايج تدابير لازم را در مرحله فاز بهره برداري پروژه مورد استفاده قرار ده يم . از مهمتر ين نتايج به دسـت آمـده در فـاز طراحـ ي و اجراي پرده م ي توان به وجود نواح ي با م يزان نفوذپذ يري بالا ذكر نمود كه نياز به دقت بالا در فاز نگهداري و توجه زياد به اين مناطق مي باشد.
راهكارهاي بهبود سيستم تهويه تونل قمرود در كيلومتر 17 به منظور تامين و انتقال هواي موردنيازبه سينه كار
تونل انتقال آب قمرود قطعه 3و4 باطول بيش از 17 كيلومتر بلندترين تونلهاي اجرا شده كشور از يك دهانه ميباشد در زمان اين تحقيق حفاري تونل در كيلومتراژ 17 توسط دستگاه TBM در حال انجام بودكه با توجه به مشكلات تامين هواي تازه درمحدوده سينه كار و دستگاه حفاري TBM تلاش شد تامشكلات سيستم تهويه درتامين و انتقال هوا تازه به سينه كار توسط ابزارهاي اندازه مورد بررسي قرار گيرد دراين تحقيق بررسي وضعيت سيستم تهويه در سه قالب بررسي وضعيت تهويه و جريان هوا توسط بادبزن هاي دهشي و مكشي در Backup بررسي كيفي عملكرد بادبزن ها و لوله تهويه براساس ميزان هواي دهش شده توسط هر دستگاه بادبزن تهويه و هواي انتقال يافته به بادبزن هاي كمكي در طول تونل و بررسي وضعيت تهويه سرعت هوا درطول تونل هواي برگشتي سيستم تهويه و مقايسه آن با نتايج طراحي انجام شد تا ضمن ارزيابي عملكرد سيستم تهويه برآوردي از راندمان سيستم تهويه براساس شرايط بكارگيري بادبزن هاي تهويه دردهانه و طول تونل و اندازه گيري سرعت جريان هوا در دهانه ورودي و خروجي بادبزن هاي تهويه و درطول تونل انجام گرفته و مقايسه اي بين شرايط واقعي و مباني طراحي و طرح ارايه شده انجام گرفت.
بررسي نكات ژئوتكنيكي تونل شماره 4 راه جايگزين سد كارون4
تونلها يكي از شريانهاي حياتي هستند كه به علت صرف هزينههاي گزاف جهت احداث آنها و نيز مختل شدن ترافيك عبوري در اثر تخريب كامل و يا آسيبهايجدي وارده بر آنها، رعايت نكات فني ژئوتكنيكي در طراحي و نيز اجراي آنها، الزامي است . براين اساس،بررسي و مطالعه مشخصات مكانيك سنگ تودههاي سنگي و آبرفت محل احداث تونلها، ازنكات مهم در طراحي و اجراي تونلها به شمار ميرود . در اين مقاله، پس از معرفي زمينشناسي و خصوصيات ژئوتكنيكي منطقه، به ذكر و معرفي آزمايشهاي صحرايي صورت گرفته در سايت تونل شماره 4 راه جايگزين سد و نيروگاه كارون 4 پرداخته ميشود . اين تونل در بخش پايين دست ساختگاه سد مذكور قرار گرفته است . سپس در ادامه به بررسي و تحليل نتايج مطالعات صحرايي صورت گرفته در استخراج پارامترهاي ژئوتكنيكي سنگها و آبرفتهاي محدوده طرح تونل مذكور با توجه به زمين شناسي مصالح موجود در منطقه احداث تونل پرداخته خواهد شد . در اين مطالعات براي اولين بار در ايران همراه با تجهيزات صحرايي مانند GPS ، كمپاس و چكش اشميد، از يك دستگاه لرزه نگار سبك براي تعيين سرعت امواج تراكمي و برشي استفاده گرديد .
كلمات كليدي:
تونل، مكانيك سنگ، آزمايشهاي صحرايي
سومين كنفرانس مكانيك سنگ ايران-1386
نويسندگان:
مسعود عامل سخي - دانشجوي دكتري مهندسي زلزله، پژوهشگاه بين المللي زلزلهشناسي و مهند
ايران از ديرباز مهد فن تونلسازي بوده كه شاهد آن احداث قنات هاي بسيار بلند در نقاط مختلف كشور است عليرغم اين چنين پيشينه قويدر شرايط فعلي خدمات فني تونلسازي به نحو مطلوبي انجام نميگيرد دراين مقاله هدف آن است كه با بررسي توانايي و مهارت گذشتگان به خود آييم و با استفاده ازدانش متخصصين خدمات فني تونلسازي با به نحو مطلوبترين ارائه دهيم.
كلمات كليدي:
قنات، تونلسازي، تهويه تونلها، روشنايي تونلها، خدمات فني تونلسازي
بررسي نقش مديريت در اجراي سازههاي زيرزميني با نگرشي بر تونل امامزاده هاشم
يكي از مشكلات بزرگ پروژه هاي عمراني در ايران تأخيراتي است كه در انها به وقوع مي پيوندد و مي توان گفت تقريباهمه پروژه ها كم ويازياد اين تأخير را دارند كه حتماً به همراه آن ، افزايش هزينه وجود خواهد داشت واز آنجا ئيكه عوامل اصلي اجراي پروژه ها، كارفرما – مشاور و پيمانكار مي باشند لذا اگر اين عوامل وظايف خود رابخوبي انجام ندهند، تاخير و افزايش هزينه را در پي خواهد داشت . البته تنها سه عامل فوق، باعث اين مشكل نشده بلكه عوامل طبيعي ،عوامل انساني و سايرعوامل و دستگاه هاي دولتي و خصوصي نيزاثر گذار بوده كه در اين مقاله موردبررسي قرار خواهند گرفت . ضمنا در انتها نمودار تاخيرات در پروژه امامزاده هاشم آورده شده است.
چگونگي انتخاب ماشين حفاري براساس مشخصات ژئوتكنيكي مسير درتونلهاي شهري مطالعه موردي خط 7 متروي تهران
با توجه به گسترش روش حفاري مكانيزه در ايران لزوم انتخاب صحيح ماشين حفار از جمله مهمترين موارد تاثير گذار برپيشرويپروژه هاي تونلي در محيط هاي شهري مي باشد زيرا اين عامل تاثير زيادي برعملكردماشين استهلاك ابزارهاي برشي عوارض جانبي در سطح زمين همچون پديده نشست و بالازدگي و هزينه هاي ناشي از اين موارد دارد از جمله اين پروژه ها مي توان به پروژه خط 7 متروي تهران اشاره كرد كه بطول 27 كيلومترجز طولاني ترين خطوط مترو در شهر تهران محسوب مي شود با توجه به مسير طولاني پروژه و عوامل ژئوتكنيكي مسير تونل و همچنين عبور قسمتي از پروژه از زيربافت شهري و برخورد با خطوط 1 ، 2 ، 3 و 4و 6 مترو روش حفاري مكانيزه از نوع متعادل كننده فشار زمين EPB انتخاب گرديد.
كلمات كليدي:
مترو، تونل، حفاري مكانيزه ، EPB، عوامل ژئوتكنيكي
نهمين همايش ملي تونل-1390
نويسندگان:
زهير صداقتي - دانشجوي كارشناسي رشته مهندسي معدن
ميثم رجبي - عضو هيئت علمي گروه مهندسي معدن دانشگاه صنعتي بيرجند
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.