پس از انتخاب کلید عضویت در انتهای صفحه جدیدی که باز خواهد شد، اطلاعات خود را تکمیل و عضویت خود را تایید نمایید
درباره وب سايت
مرجع آموزش زمین شناسی، سنجش از دور، معدن و عمران
جامع ترین و معتبرترین آموزش برای نرم افزار های زمین شناسی، مهندسی معدن، ژئومکانیک (مکانیک سنگ و ژئوتکنیک)، عمران (خاک و پی)
............................................
رزومه مدرسان:دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا رشته های مهندسی معدن و عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک) تهران
جهت آموزش حضوری و غیر حضوری (آنلاین و تهیه فیلم آموزشی) نرم افزار ها با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید............................................
09157330367-09381295869 اسمعیلی-مدیریت وبسایت........ ................................................ در صورتی که موفق نشدید با شماره های فوق تماس حاصل فرمایید از طربق ایمیل زیر نیز می توانید در خواست خودتان را مطرح نمایید.......................................
raminesmaeili68@gmail.com
...................این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد. همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
ارزيابي ظرفيت باربري پيهاي سنگي درزهدار تحت اثر بار سدهاي بتني وزني (مطالعه موردي سد رودبار لرستان )
در اين تحقيق ظرفيت باربري پي و تكيهگاههاي سد رودبار لرستان با استفاده از روشهاي آيين - نامهاي و نظري محاسبه شده است . سپس با مدلسازي سهبعدي سد و سنگ پي و تكيهگاهها به - وسيله نرمافزار ABAQUS ، آناليز تنش در دو مرحله انجام شد . در مرحله اول با فرض رفتار پلاستيك براي سنگ و با استفاده از معيار موهركولمب، آناليز با درنظر گرفتن پارامترهاي ژئوتكنيكي تودهسنگ انجام شد . در مرحله دوم، آناليز با درنظر گرفتن دو دستهدرزه كه بهصورت صفحات ضعيف نزديك بهم مدل شدهاند و با استفاده از پارامترهاي ژئوتكنيكي سنگ بكر انجام شد . اختلاف بين مقادير تنشهاي بدست آمده از دو حالت ناچيز است . بنابراين براي حالت اول، مقادير تنش در نقاط بحراني تعيين شده و ضرايب اطمينان فشاري و كششي و در نتيجه ظرفيت باربري مجاز بدست آمد . در نهايت مقادير ظرفيت باربري بدست آمده از روشهاي فوقالذكر با هم مقايسه شدهاند .
بررسي گسترش ناحيه ترك خورده در اطراف مقاطع حفاري براثر انفجار و تاثير آن بر پايداري سازه
عليرغم پيشرفتهايي كه در صنعت حفر مكانيكي سنگ صورت گرفته است در بسياري ازموارد روش مرسوم حفاري و آتشكاري به عنوان يك روش انعطاف پذير و مقرون بصرفه براي حفر سازه هاي زيرزميني مورد استفاده قرارميگيرد با عنايت به تمام مزاياي اين روش برخي از جنبه هاي نگراني در كاربرد اين روش وجود دارد از جمله اين موارد گسترش شكستگي و تشكيل ناحيه خسارت در محدوده اطراف تونل براثر انتشار موج تنش ناشي ازانفجار است درنظر نگرفتن اين ناحيه در حين روند طراحي ممكن است منجر به انتخاب سيستم نگهداري نامناسب براي سازه شود البته استفاده از روش انفجار كنترل شده تا حدي گسترش ناحيه خسارت را محدود مي سازد ولي به طور كامل مانع از ايجاد آن نمي شود در همين راستا هدف از تحقيق حاضر استفاده از يكروش تركيبي عددي براي بررسي ميزان تاثير ناحيه خسارت برپايداري سازه زيرزميني است.
كلمات كليدي:
حفاري و آتشكاري، گسترش ترك، ناحيه خسارت، پايداري
نهمين همايش ملي تونل - 1390
نويسندگان:
مجتبي محمدنژاد - كارشناس ارشد استخراج معدن
احمد رمضان زاده - استاديار گروهمهندسي استخراج معدن دانشگاه صنعتي شاهرود
ارزيابي طرح تزريق پرده آب بند سد تالوار با بررسي نمودارهاي خورند- لوژان
براي موفقيت در عمليات تزريق، شناخت حركت سيال در داخل سنگ امري ضروري مي باشد . از طرف ديگر بايستي جهت شناخت مشكلات و نارسايي هاي تزريق پارامترهاي ديگري از جمله فشار تزريق , نوع دوغاب , فواصل گمانه ها و غيره كنترل شود . طرح تزريق پرده آب بند سد تالوار استان زنجان با استفاده از نمودارهاي خورند - لوژان شش گمانه ي آزمايشي مورد ارزيابي قرار گرفت . هدف از ارزيابي اين نمودارها، مشخص شدن نرخ خورند بر حسب زمان و مقايسه آن با استانداردها، جهت شناخت رفتار سنگ در برابر دوغاب و كنترل طرح تزريق مي باشد . نهايتاً با توجه به نتايج حاصله نحوه تزريق، فشار تزريق و فواصل گمانه ها مورد بحث قرار مي گيرد . نتايج حاكي از آنست كه تزريق در جناح راست موفق نبوده ولي در بستر رودخانه درقسمت هاي عميق موفق بوده است . همچنين فشار اعمال شده ي تزريق مناسب نمي باشد و باعث شكست سنگ ها در اثر تزريق شده است كه در اين حالت درزه هايي كه از نظر هيدروليكي فعال نيستند ، هادي جريان شده و مورد تزريق قرار مي گيرند . اين در حالي است كه درزه هاي كل ساختگاه داراي رفتار آبشستگي هستند و احتمال فعال شدن درزه هاي مذكور در اثر فشار هيدروليكي بعداز آبگيري كم مي باشد.
كلمات كليدي:
تزريق آزمايشي, خورند دوغاب, لوژان, سد تالوار
سومين كنفرانس مكانيك سنگ ايران
نويسندگان:
سعيد گنج خاني - دانشجوي كارشناسي ارشد زمين شناسي مهندسي دانشگاه اصفهانپ
رسول اجل لوئيان - دكتري زمين شناسي مهندسي، استاديار گروه زمين شناسي دانشگاه اصفهان
محمود هاشمي اصفهانيان - دكتري مكانيك سنگ، استاديار گروه زمين شناسي دانشگاه اصفهان
بررسي كمي و كيفي معيارهاي گسيختگي سه بعدي سنگ با استفادها ز روشبهينه سازي
امروزه جهت تحليل تنش دراطراف فضاهاي زيرزميني و پايداري شيب ها معيارهاي گسيختگي تجربي سنگ بطور وسيعي مورد استفاده قرار ميگيرند در طول پنج دهه گذشته معيارهاي تجربي زيادي ارائه گرديده است كه تعداد محدودي از آنها عموميت يافته اند از ميان معيارهاي سه بعدي معروف مي توان به معيارهاي پريست ساده شده و دراكر - پراكر محدود اشاره كرد كه بطور وسيعي در كارهاي اجرايي استفاده مي گردند متداولترين راه براي تعيين ضرايب اين مدلها بهينه سازي مجموع مربعات خطاها است كه براي بسياري از معيارهاي دو بعدي كاربرد دارد مهمترين مشكل غيرخطي بودن اين معيارها نسبت به ضرايب آنها است در نتيجه استفادها زروشهاي بهينه سازي غيرخطي ضروري مي باشد دراين پژوهش ابتدا به بحث بهينه سازي در حداقل كردن مربعات خطاها كه تعميم يافته رگرسيون خطي است پرداخته و سپس با استفاده از آن و با كمك داده هاي حاصله از آزمايشهاي سه محوري براي پنج نوع سنگ مختلف ضرايب ثابت هر معيار را بدست مي آوريم.
ارزيابي روش هاي مختلف برآورد مقدار زاويه شكست، زاويه اصطكاك داخلي و مقاومت چسبندگي سنگ تحت تنش هاي سه محوري
روش هاي برآورد زاوية اصطكاك داخلي φ و مقاومت چسبندگي C عبارتنـد از : بـرآورد مقـدار متوسط زاوية اصطكاك داخلي φ و مقاومت چسبندگي بـا اسـتفاده از آنـاليز آمـاريِ رگرسـيونِ خطيِ يك سري از زوج داده هاي تنش عمودي σn و مقاومت برشي τ ناشي از يك سـري زوج داده هاي مقاومت محوري σ1 و فشار جانبي σ3 از روي معيار شكـس ت سـنگ، بـرآورد زاويـة اصطكاك داخلي و مقاومت چسبندگي لحظه اي با استفاده از زوج داده هاي تنش عمودي و مقاومت برشي، با استفاده از پوش دواير موهر و اندازه گيري مستقيم هستند . رابطة بين σ1 و σ3 حاصـل از نتايج آزمايش مقاومت سه محوري تعداد 25 نمونه ماسه سنگ با استفاده از معي ارهاي شكست سنگ سالم هوك و براون آناليز شد . مقدار ضريب مقاومـت فـشاري سـه محـوري ) ) mi در معيـار شكست هوك و براون برابر 21,589 حاصل شد و اين بيشتر از مقداري اسـت كـه توسـط هـوك و همكاران براي ماسه سنگ ارائه شده است . (mi =18,8) زاويـه صـفحة شكـست، زاويـة اصـطكاك داخلي و مقاومت چسبندگي حاصل از اندازه گيري مستقيم تفاوت قابل ملاحظه اي با مقادير لحظـه اي محاسبه شده آنه ا با استفاده از زوج داده هاي تنش عمـودي و مقاومـت برشـي ناشـي از زوج داده هاي مقاومت محوري و فشار جانبي در روي معيار شكس ت، نشان داد . اما وقتـي كـه مقـدار متوسط زاوية اصطكا ك داخلي و مقاومت چسبندگي از طريق آناليز آماريِ رگرسيونِ خطـي زوج داده هاي تنش عمودي و مقاومت برشي تعيين شد، در مقايـسه بـا حالـت قبـل بـا انـدازه گيـري ( C = 7,32 MPa) ( و مقاومـت چـسبندگي φ=48,84) مستقيم نزديك تر بود . زاوية اصطكاك داخلي با استفاده از پوش دواير مو هر با مقادير متوسط زاويـة اصـطكاك داخلـي (φ=43,83) و مقاومـت چسبندگي C =8,94 MPa حاصل از اندازه گيري مستقيم نسبتاً نزديك بودند .
كلمات كليدي:
زاويه شكست، زاوية اصطكاك داخلي، مقاومت چسبندگي، تنش سه محوري
سومين كنفرانس مكانيك سنگ ايران
نويسندگان:
حسن موميوند - استاديار دانشكدة فني، دانشگاه اروميه
عطاءالله بهرامي - عضو هيأت علمي دانشكدة فني، دانشگاه اروميه
سيف الدين موسي زاده - عضو هيأت علمي دانشكدة فني، دانشگاه اروميه
سجاد حقير چهره قاني - عضو هيأت علمي دانشكدة فني، دانشگاه اروميه
بررسي فني و اقتصادي استفاده از ميلگردهاي اليافي پليمري شيشه اي GFRP در پرتال ورودي و خروجي دستگاه هاي حفاري مكانيزه TBM به ايستگاه هاي مترو مطالعه موردي ايستگاه W7 خط 7 متروي تهران
روشهاي گوناگون ساخت ايستگاه هاي زيرزميني مترو سبب شده تا طرح هاي مختلفي درهرزمينه ساده سازي فعاليت هاي عمراني و صرفه جويي در زمان و هزينه كار ابداع گردد روشهاي ساخت ايستگاه هاي مترو عمدتا شامل دو روش حفر و پوشCUT & COVER و پوش و حفر COVER & CUT مي باشند دراينمقاله روشهاي طراحي و اجراي محل اتصال تونلهاي ورودي و خروجي به ايستگاه با ديوارهاي ديافراگمي ايستگاه هاي مترو در روش پوش و حفر ارزيابي ميگردد دو روش عمده در طراحي و اجراي محل اتصال تونل به ديواره شامل روش اجراي ديواره از پايين به بالا يا روش سنتي و روش استفاده از حلقه چشمي نرم يا SOFT-EYE با استفاده از ميلگردهاي فايبرگلاسGFRP مورد ارزيابي قرار ميگيرد.
ارزيابي رابطه تزريق پذيري با نفوذپذيري در ساختگاه سد گتوند
آزمايشات متعددي در محل ساختگاه سد گتوند به منظور تعيين ميزان نفوذپذيري توده سنگ هاي موجود در محل، انجام گرفته اند . با توجه بـه اينكـه هنـوز هـي چ رابطـه مـستقيم و دقيقـي ميـان نفوذپذيري و ميزان تزريق پذيري توده هاي سنگ معرفي نشده است، براي بررسي دقيقتر قابليت تزريق پذيري توده سنگ هاي موجود در محل، علاوه بر آزمايش هاي نفوذپـذيري مـذكور، عمليـات تزريق آزمايشي نيز در محل ساختگاه اجرا شده است . هدف از اين مقاله بررسي نتايج آزمايشهاي نفوذپذيري و رابطه ميان آنها با نتايج به دست آمده از تزريق آزمايشي انجام شده در توده هـاي نابرجاي ساختگاه سد مي باشد . بررسي انجام شـده نـشان مـي دهـد كـه رابطـه مشخـصي بـين نفوذپذيري و تزريق پذيري محل ساختگاه وجود ندارد كه اين امر بيشتر به دل يـل نـاهمگن بـودن شرايط زمين و همچنين اختلاف رئولوژي آب و دوغاب مي باشد .
در طراحي تونلها گام پيشروي مجاز يكي از مسائل مهمي است كه تاثير زيادي برسرعت حفاري با توجه به توان عملياتي حفر تونل دارد مباحث اقتصادي زمان تحويل ومديريت هرچه بهتر يك پروژه ارتباط مستقيم و تنگاتنگي با ميزان حداكثر گام پيشروي مجاز دارد به منظور برآورد گام پيشروي مجاز درت ونلها در فضاي دو بعدي كرنش برشي بحراني حداكثر بدست آمده ازنرم افزار را با كرنش برشي بدست آمده از رابطه تجربي ساكورايي مقايسه كرده و حداكثر گام پيشروي مجاز تعيين ميشود دراين تحقيق با استفاده از مدل سازي سه بعدي و واقعي مقطع نعل اسبي تونل راه آهن كوهين محور قزوين - رشت و همچنين مقطع دايره اي همسطح با مقطع نعل اسبي به بررسي كرنش برشي بحراني مجاز تونل قبل از نصب سيستم نگهداري اوليه با استفاده از نرم افزار عدد يFLAC3D پرداخته شده است و ميزان گام پيشروي مجاز در مقياس سه بعدي با استفاده از روابط تجربي تعيين گرديده است.
كلمات كليدي:
گام پيشروي مجاز، تونل نعل اسبي، FLAC3D، مدلسازي سه بعدي
نهمين همايش ملي تونل - 1390
نويسندگان:
عليرضا خاني - كارشناسي ارشد مهندسي مكانيك سنگ
محمد رسولي - كارشناسي مهندسي معدن دانشگاه صنعتي اصفهان
عليرضا باغبانان - عضو هيئت علمي دانشگاه صنعتي اصفهان
ارزيابي تزريق پذيري توده سنگ ساختگاه سد خير آباد نيكشهر
سد مخزني خيرآباد در 12 كيلومتري شمال شرقي شهرستان نيكشهر، در جنوب شرقي ايران واقع است . به منظور ارزيابي خصوصيات توده سنگ پي و شناخت دقيق توده سنگ ساختگاه سد، تعداد 6 گمانه اكتشافي در محل ساختگاه سد حفاري شد . همچنين با انجام تعداد 28 آزمون تراوايي لوژان در گمانه هاي اكتشافي، خصوصيات تراوايي سنگ پي مورد ارزيابي قرار گرفت . ارزيابي هاي انجام شده روي نفوذپذيري و سالم بودن سنگ پي نشان داد كه به طور كلي با افزايش عمق سنگ سالم تر شده و نفوذپذيري آن كمتر مي شود . در مرحله بعد با انجام تزريق آزمايشي در سنگ پي، كيفيت تزريق پذيري محيط مورد ارزيابي قرار گرفت . در حالت كلي نتايج تزريق آزمايشي مطلوب ارزيابي شده و انجام عمليات تزريق و ايجاد پرده آب بند در ساختگاه سد ضروري تشخيص داده شد.
كلمات كليدي:
ساختگاه، سد خيرآباد، آزمون تراوايي لوژان، تزريق، پرده آب بند
سومين كنفرانس مكانيك سنگ ايران
نويسندگان:
عباس مجدي - استاديار دانشكده مهندسي معدن، دانشگاه تهران
بررسي روش اجراي تزريق تماسي در تونل انتقال آب كاشان در شرايط آبدار
تونل انتقال آب گلاب كه به منظور آبرساني به شهر كاشان طراحي شده است طولي در حدود 10 كيلومتر را دارا مي باشد اين تونل آب را از رودخانهزاينده رود به طريق ثقلي و با شيبي حدود 0/1 درصد به محل تلمبه خانه و از آنجا توسط لوله به محل تصفيه خانه احداث شده درنزديكي روستاي گلاب منتقل مي نمايد. نوع دستگاه با توجه به شواهد اوليه زمينشناسي ماشين حفار سپرتلسكوپي انتخاب شده است درروش حفاري مكانيزه تزريق شن نخودي به عنوان تكيه گاه و دوغاب سيمان پشت سگمنت ضمن پركردن فضاي خالي بين حلقههاي بتني و سازند اطراف ان باعث پايدارسازي اوليه سگمنت و هدايت آن در تراز و امتداد واقعي مي شود از ديگر اهداف اين تزريق تزريق يكنواخت بار وارد بر سگمنت و تا حدودي جلوگيري از ورود آب به داخل تونل مي باشد تزريق پشت سگمنت از نوع تماسي است كه عمليات آن طي دو مرحله انجام مي شود.
این سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده است و تمامی محصولات و خدمات این سایت حسب مورد دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه می باشد همچنین فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد.